Pentru a cincea zi consecutiv, un grup format din cateva zeci de persoane protesteaza joi in fata Palatului Cotroceni, cerand demisia presedintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Protest la Palatul CotroceniFoto: Agerpres

De asemenea, demonstrantii scandeaza lozinci de sustinere a Guvernului Grindeanu.

Pe una din pancartele purtate de protestatari se poate citi "Nu vreau guvern de doi lei! Vreau Grindeanu la butoane, ca sa am bani de bomboane". Pe un alt afis scrie "Demisia", "Suspendare pentru instigare".

Mai multi jandarmi asigura desfasurarea fara incidente a protestului.

UPDATE 20:50 Manifestanţii de la Palatul Cotroceni au plecat, în stradă ramanand, in jurul orei 20,30, circa 100 de persoane.

UPDATE 19.30: Circulatia a fost oprita si pe bd. Gheorghe Marinescu, dupa ce anterior fusese oprita pe bd. Eroii Sanitari, informeaza Agerpres.

La protest mai sunt agitate pancarte cu mesaje precum "Nu vrem rate la palat, vrem guvernul cel votat", "Suntem aparatorii democratiei".

Numerosi protestatari danseaza si canta "Hora Unirii".

UPDATE 19.00: Circa 400 de persoane in fata Palatului Cotroceni; circulatia - oprita pe bd. Eroii Sanitari

Aproximativ 400 de persoane protesteaza acum in fata Palatului Cotroceni, potrivit Agerpres. Ei se afla atat pe trotuar, cat si pe carosabil. Circulatia rutiera pe bd. Eroii Sanitari a fost oprita.

Pe pancartele purtate de protestatari se pot citi texte precum "Iesi afara tradator de tara", "Din ce vom plati amenda de la CEDO? Din meditatii", "Iohannis - suspendare", "Iohannis - numai sase-s norocoase", "Demisia Iohannis, eu nu sunt romanul tau. Ghinion!".

UPDATE 18.30: Unei femei care participa la protest i s-a facut rau, fiind preluata de o ambulanta si dusa la spital

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, unei femei i s-a facut rau, fiins scoasa de catre jandarmi din multime, precizeaza News.ro. Ea a fost preluata de o ambulanta SMURD si transportata la spital.

La aceasta ora, numarul manifestantilor de la Cotroceni este, potrivit News.ro, de aproximativ 300, fiind impartiti in doua grupuri, de o parte si de alta a bulevardului Eroii Sanitari, fara ca traficul rutier sa fie inchis in zona.

Oamenii scandeaza lozinci de sustinere a Guvernului Grindeanu si cer demisia presedintelui Klaus Iohannis. Ei au pancarte cu mesaje precum "Demisia", "Suspendare pentru instigare", "Iohannis nu e presedintele meu", "Iohannis, agent al intereselor straine din Romania".

UPDATE 18.10: La Cotroceni protesteaza la aceasta ora circa 350-400 de oameni, potrivit reporterului Digi24. Postul de stiri a relatat de asemenea ca o ambulanta a fost chemata la fata locului, dupe ce o persoana s-a simtit rau.