Curtea Constitutionala a respins sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13 ca inadmisibila deoarece ordonanta nu mai exista si nu a produs efecte juridice

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2017, 14:11 Actualitate | Esenţial


Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: Agerpres
Curtea Constitutionala a respins joi, cu majoritate de voturi, sesizarea Avocatului Poporului ca inadmisibila, argumentand ca ordonanta de urgenta 13 a fost abrogata dupa sesizare si astfel nu mai exista, a anuntat Valer Dorneanu.

"In ce priveste admisibilitatea, potrivit art 29 din legea de organizare a CCR noi verificam constitutionalitatea OUG in vigoare. Va rog sa constatati ca OUG 13 a fost abrogata dupa sesizare" si in aceasta situatie s-a decis, cu majoritate de voturi, "respingerea sesizarii ca devenita inadmisibila".

El a subliniat ca judecatorii constitutionali s-au "pronuntat adesea cu privire la obiectiile de neconstitutionalitate (...) si asupra actelor abrogate atunci cand au produs efecte juridice" insa "nici din interventia procurorului, nici din examinarea pe care am facut-o nu am gasit elemente care sa fi fost deja aplicate, sa fi produs efecte juridice" si "pornind de la adevarul ca OUG 13 nu mai exista in activul legislatiei".

Intrebat ce se va intampla daca OUG 14, prin care a fost respinsa OUG 13, va intra in vigoare, presedintele Curtii Constitutionale a sustinut ca CCR nu judeca dupa supozitii.

"Atat din pledoaria Avocatului Poporului, cat si a procurorului am dedus ca noi ar trebui sa ne pronuntam asupra constitutionalitatii pentru ca s-ar putea ca OUG 14, care a abrogat OUG 13, sa fie la randul ei abrogata si atunci nu stiu ce consecinte se produc. Noi nu judecam o cauza dupa supozitii, dupa posibilitati. In momentul in care cineva va ataca ordonanta 14, atunci cel care va fi obligat sa o solutioneze va stabili toate urmarile legate de efectele ordonantei 13 care s-ar fi putut produce. Corelatiile de acolo vor trebui facute atunci, nu acum. Acum pornim de la adevarul ca ordonanta 13 nu exista, nu mai exista activul legislatiei, se poate presupune ca ea chiar nu exista", a spus presedintele CCR, citat de news.ro.

In timpul sedintei care a precedat deliberarea judecatorilor, reprezentanta Avocatului Poporului a sustinut in fata judecatorilor constitutionali argumentele din sesizarea trimisa de Victor Ciorbea impotriva OUG 13 - inexistenta situatiei extraordinare sau a urgentei - si a criticat reconfigurarea infractiunii de abuz in serviciu care, in opinia sa, incalca jurisprudenta CCR in materie.

De asemenea, reprezentanta Avocatului Poporului a explicat si faptul ca CCR se poate pronunta pe fondul OUG 13, chiar daca actul normativ nu mai este in prezent in vigoare. Ea a adus doua argumente in acest sens: prevederi din Constitutie si din legea de functionare a Avocatului Poporului, care nu fac distinctie intre textele in vigoare si cele care nu mai sunt in vigoare si asupra carora Curtea, odata sesizata, poate sa se pronunte.

La randul sau, reprezentantul Parchetului General a cerut Curtii Constitutionale sa se pronunte pe fondul ordonantei de urgenta nr. 13, atragand atentia ca, in caz contrar, aceasta ar putea intra in vigoare chiar daca a fost abrograta de catre Guvern.

"Este suficient ca OUG 14 sa fie respinsa de Parlament pentru ca OUG 13 sa intre in vigoare", a explicat reprezentantul parchetului, invocand in sprijinul celor spuse legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa. La alineatul (3) al articolului 64 din legea 24/2000 se prevede ca "abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial".

Fac exceptie prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament".

Procurorul a mai explicat ca necesitatea ca CCR sa se pronunte pe fondul OUG 13 deriva din chiar prevederile actului normativ, care reglementeaza in domeniul legii penale mai favorabile. El a explicat ca normele mai favorabile, dezincriminarea unor infractiuni, inlaturarea unor restrictii si reducerea pedepselor ar produce efecte in cazul intrarii in vigoare a OUG 13, iar o eventuala declarare neconstitutionala ulterioara a ordonantei nu ar mai avea niciun efect.

Reprezentantul Parchetului General a mai explicat ca CCR este garantul respectarii Constitutiei si de aceea trebuie sa faca un control efectiv, nu unul teoretic al ordonantei de urgenta, adica inainte ca aceasta sa intre in vigoare. El a dat ca exemplu posibilitatea ca Guvernul sa dezincrimineze prin ordonanta de urgenta omorul. "Sa presupunem ca maine dimineata, pentru ca observ ca se lucreaza noaptea, se dezincrimineaza omorul. OUG intra in vigoare imediat, iar declararea ei drept neconstitutionala ulterior nu va mai avea niciun efect deoarece va fi produs efecte. Va fi doar un control teoretic, nu unul efectiv din partea Curtii Constitutionale", a explicat acesta.

El a mai spus ca legea fundamentala interzice legiferarea prin ordonante de urgenta in domeniul drepturilor fundamentale, iar OUG 13 este, din acest motiv, neconstituttionala, deoarece orice reglementare in domeniul legii penale mai favorabile este de domeniul drepturilor si libertatilor fundamentale. El a invocat in acest sens dezincriminarea abuzului in serviciu in cazul adoptarii de acte normative: "De exemplu, daca un Consiliu local adopta un act prin care copiii de cetatenie maghiara nu mai intra in scoli, sau homosexualii nu au acces in spitale, sau persoanele de etnie rroma trebuie sa stea mai in spate in mijloacele de transport in comun, acest lucru aduce atingere drepturilor si libertatilor fundamentale".

Procurorul a cerut Curtii Constitutionale nu doar sa respinga OUG 13, dar si sa statueze faptul ca in domeniul legii penale mai favorabile nu se poate legifera prin ordonante de urgenta.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, l-a intrebat pe reprezentantul Parchetul General daca mai poate aduce si alte argumente in favoarea admisibilitatii judecarii OUG 13 din moment ce a fost abrogata de catre Guvern, altele decat ipoteza respingerii de catre Parlament a OUG 14 (prin care a fost abrogata OUG 13). Procurorul a explicat ca o decizie a Curtii dupa eventuala intrare in vigoare a OUG 13 nu ar mai avea niciun efect.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37484 vizualizari

 • +56 (70 voturi)    
  da (Joi, 9 februarie 2017, 14:14)

  amanda13 [utilizator]

  cine spunea pe surse saptamana trecuta ca astia i-au spus lui Ciorbea sa conteste Ordonanta 13 fiindca CCR va vota cum trebuie avea dreptate. Acum daca Ordonanta 14 e declarata neconstitutionala, atunci 13 va ramane definitiva. Si cele 10 zile trec! Astia acapareaza totul si o fac cu metoda!
  • +38 (44 voturi)    
   mingea e la parlament (Joi, 9 februarie 2017, 14:39)

   Crist y [anonim] i-a raspuns lui amanda13

   1. guvernul nu pleaca, nu misca, nu se remaniaza ptr. ca nu are ok-ul de la partid si pentru ca are sustinere in parlament
   2. parlamentul este compus din multi urmariri, condamnati penal, incompatibili, etc fiindca NICAIERI nu scrie ca statutele lor- ce ar trebui sa-i elimine, trebuie respectate!Sunt ceva aspecte in legea de functionare a partidelor dar nu le ia nimeni in seama
   3. Daca legea ar interzice CLAR acele partide care nu-si elimina/suspenda urmaritii/condamnatii- ca sa nu mai zic de numirea lor pe functii, TOATA lumea si-ar vedea linistita de treaba in sensul ca nu mai exista posibilitatea ca cei corupti sa ajunga la conducere!
   Asa ca prioritare ar fi parlamentul si legea de functionare a partidelor, umila mea parere....
  • +12 (24 voturi)    
   CCR, o alta mizerie! (Joi, 9 februarie 2017, 14:42)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   S-au spalat pe maini si au lasat totul la mana borfasilor din guvern. Daca intra pe fond, aflau elemente de neconstitutionalitate si ii infunda. Asa, au lasat lucrurile balta, cu respingeri pe toata linia pentru a induce in eroare ca PSD nu a incalcat Constitutia, cand a liberizat furtul si sute de borfasi prin ordonanta...
   • +6 (10 voturi)    
    Corect ! (Joi, 9 februarie 2017, 17:32)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Dar nu trebuie sa avem prea multe tinde concomitant. Nu ne intidem pe mai multe fronturi,
    ca pierdem.
    Deocamdata , caderea guvernului si Referendumul.
    CCR este o tinta mai indepartata. Dar va urma si acolo CURATENIA!!
  • +15 (25 voturi)    
   Un lucru este cat se poate de clar (Joi, 9 februarie 2017, 14:47)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   Prin deciziile sale de ieri si de astazi, CCR a deschis calea oricarei OUG date de orice guvern, indiferent de continutul ordonantelor.
   De-acum inainte, orice guvern poate da o OUG pe care o abroga dupa 3 zile, astfel incat CCR nici macar nu are posibilitatea sa o discute.
   Apoi, in a 2-a ordonanta, cea de abrogare, guvernul introduce , cu buna stiinta, o sumedenie de prevederi neconstitutionale, astfel incat CCR sa fie obligata sa o declare neconstitutionala.
   Drept urmare, prin neconstitutionalitatea OUG de abrogare, ordonanta initiala, cea care a fost "abrogata" intra automat in vigoare.
   Azi o vedem si nu e, dar de maine intra in vigoare si absolut nimeni n-o mai poate intoarce.
   Frumos lucrat!
   Strada a ramas singura speranta.
   • +4 (6 voturi)    
    Strada (Joi, 9 februarie 2017, 17:33)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    plus Referendumul !
  • +11 (15 voturi)    
   Parlamentul trebuie sa aprobe OUG 14 (Joi, 9 februarie 2017, 14:54)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   OUG 13 a fost abrogata de OUG 14 dar mai e necesar un pas pt ca OUG 13 sa fie anulata definitiv: APROBAREA de catre Parlament a OUG 14
   • -10 (16 voturi)    
    Propun sa va mutati la Parlament si sa-i (Joi, 9 februarie 2017, 15:18)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    obligati sa voteze cum vreti voi,dar va amintesc ca votul nu este imperativ,deci eventual puteti sa-i rugati frumos!
    • +10 (14 voturi)    
     glume de autobaza militari (Joi, 9 februarie 2017, 16:14)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     patetic mircica, patetic...si nitzel patologic
    • +6 (8 voturi)    
     Si eu propun (Joi, 9 februarie 2017, 16:34)

     midufi [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     sa nu mai fii platit pentru astfel de postari.
     Sunt prea stupide.
    • -1 (3 voturi)    
     Nu-i rugam (Joi, 9 februarie 2017, 17:21)

     Gaby51 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Ce ai zice de o demisie in bloc a opoziiei si alegeri anticipate ?
    • +3 (5 voturi)    
     Dupa caderea (Joi, 9 februarie 2017, 17:34)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Guvernuiui , ne vom muta la Parlament !
    • +1 (1 vot)    
     FYI (Joi, 9 februarie 2017, 21:42)

     DrN [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Reclame la A3:


     - Libra Bank
     - Paralela 45
     - Nicorette
     - Polisano
     - SENSIBLU
     - GOTHAER
     - Olinth - solutie de nas
     - Triferment
     - KRUK
     - PROFI
   • +6 (10 voturi)    
    OUG 14 e in vigoare (Joi, 9 februarie 2017, 15:22)

    muvis [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Deci isi produce efectele. Asa cum a fost si 13 fara sa o aprobe parlamentul.
    Temerea e ca parlamentul sa o dezbata si sa o tranteasca.

    Am inteles bine? ca n-am studii, dar ma pun astia sa invat si d'astea acum.
    • +1 (5 voturi)    
     Odata intrata in Parlament ca proiect de lege (Joi, 9 februarie 2017, 15:58)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui muvis

     OG 13 trebuie sa fie votata ca lege pt a puteaproduce efecte, indiferent de faptul ca Legea de adoptare a OG 14 ar fi adoptata sau ar fi respinsa !
     • 0 (2 voturi)    
      Parca nu e asa (Joi, 9 februarie 2017, 17:38)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      In Parlament est suficient sa fie respinsa Ordonata 14. Si sa aprobe Ordonata 13. Nu sunt specialist in drept, dar asa am iauzit si eu.
   • +1 (5 voturi)    
    Daca adoptarea ca lege a OUG 14 ar fi (Joi, 9 februarie 2017, 16:01)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    respinsa, OUG 13 nu intra automat in vigoare, ea trebuie adoptata ca lege de catre Parlament.
  • +13 (19 voturi)    
   SITUATIA E PERICULOASA (Joi, 9 februarie 2017, 14:58)

   Bokila [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   Dar nu e chiar atat de dramatica.
   1. OUG 14 nu are cum sa fie declarata neconstitutionala pentru ca nu a atacat-o si nu o va ataca avocatul poporului si pentru ca e foarte constitutionala..
   2. Respingerea in parlament (EVENTUALA) a OUG 14 este lege de respingere care ar trebui promulgata de Presedinte...ceea ce nu se va intampla.
   In consecinta , desi se intretine o stare de furie justificata , eu sunt convins ca OUG 13 nu isi va produce niciodata efecte.
   Vor incerca alta ticalosie curand....dar aceasta calamitate (adica aplicarea OUG 13), nu se va produce.
   • +8 (14 voturi)    
    mda (Joi, 9 februarie 2017, 15:13)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui Bokila

    si eu zic la fel in mare parte. cartoful fierbinte OUG13 este mort, dar tentativa de a aplica din efectele acestuia nu a incetat.

    nu mai suntem in situatia in care OUG 13 sa-si faca efectele. nu cred ca vor incerca sa pice OUG 14, ci vor incerca sa bage modificarile la codul penal direct in lege. daca se face cu dezbatere si cu juristi straini fara conflicte de interese, nu am nicio problema - oricum nu va exista riscul unor idiotenii obscene cum erau in oug13.

    OUG14 ramane problematic totusi in ipoteza demiterii presedintelui, cu un tariceanu presedinte interimar.

    nu sunt probleme imediate, dar nici rezolvata nu este criza.
   • +4 (8 voturi)    
    :) (Joi, 9 februarie 2017, 15:24)

    muvis [utilizator] i-a raspuns lui Bokila

    pari logic in argumente. sper din tot sufletul sa ai dreptate.
    am obosit psihic de atata nadejde, deznadejde, nadejde, deznadejde...
   • -5 (7 voturi)    
    comentarii de ageami (Joi, 9 februarie 2017, 18:39)

    sun [utilizator] i-a raspuns lui Bokila

    ma uit si vad doar necunoscatori dar plini de opinii, respingerea de azi inseamna ca ordonanta poate fi trnsformata in lege fara probleme de constitutionalitate! mai pacalicior
  • -6 (12 voturi)    
   Acum tot romanu este expert in drept constitutiona (Joi, 9 februarie 2017, 16:04)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   Ca vad ca tot romanul spune cum este constitutional, cum trebuie facut bazandu-se pe ce mai debiteaza unul si altul pe facebook. Eu recunosc, cred ca sunt singurul roman care nu este expert in drept constitutional si nu pot sa spun ce trebuie adoptat inainte ca altceva sa aiba efect si ce trebuie abrogat.
   Pana una alta am vazut ca CCR a respins ceea ce ziceau cei 600.000 de experti in drept costitutional din piata Victoriei ca este neconstitutional...
   • +4 (10 voturi)    
    Mai schimbă și tu canalul TV! (Joi, 9 februarie 2017, 16:57)

    Barthales [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    CCR nu a spus ca OUG 13 este constituțională. A spus ca nu mai este nevoie sa se pronunțe pt. ca este abrogată!
    • +1 (1 vot)    
     NU (Vineri, 10 februarie 2017, 1:00)

     Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Barthales

     In data de 8 februarie a spus ca este constitutionala la sesizarea directa. Acum, daca vrei sa te minti tu, este treaba ta
   • 0 (0 voturi)    
    FYI (Joi, 9 februarie 2017, 21:43)

    DrN [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Reclame la A3:


    - Libra Bank
    - Paralela 45
    - Nicorette
    - Polisano
    - SENSIBLU
    - GOTHAER
    - Olinth - solutie de nas
    - Triferment
    - KRUK
    - PROFI
  • +5 (9 voturi)    
   CCR la comanda PSD ! (Joi, 9 februarie 2017, 16:28)

   DanProdan1 [anonim] i-a raspuns lui amanda13

   DEMOCRATIA subminata de CCR la comanda PCR :

   CCR -PCR a refuzat sa se exprime asupra argumentelor introduse de Parchetul General si a Avocatului Poporului !

   OPORTUNITATE CCR la comanda PENALILOR PSD de a nu intra profund in SPETA art. 115 Constitutie pe OUG 13 !!!

   Fratilor :

   Parlamentul da, Parlamentul ridica ! -- si modifica Legi constatate de CCR defectuase !!!

   CCR sa nu confunde LEGISLATIVE cu EXECUTIVE si JUDICATIVE cu Partidul !
  • +5 (7 voturi)    
   Nu ! (Joi, 9 februarie 2017, 17:21)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   Au mai ramas doua arme solide ca sa nu acapareze totul:
   1. Strada ( demisia guvernului )
   2.Johannis ( Referendumul )
 • +60 (64 voturi)    
  Acum este la nivelul parlamentului (Joi, 9 februarie 2017, 14:14)

  lp [utilizator]

  acel parlament care ieri a sustinut guvernul Grindeanu. Parerea mea e ca trebuie sa mutam manifestatia la parlament. Romania e pe muchie de cutit
 • +38 (50 voturi)    
  cum adik OUG 13 nu mai "exista"? (Joi, 9 februarie 2017, 14:14)

  demaGOGU [utilizator]

  daca Parlamentul adopta legea corespunzatoare, OUG 13 isi produce efectele!
 • +39 (47 voturi)    
  Well..au scapat borfasii! i-a scapat Valerica PSD (Joi, 9 februarie 2017, 14:15)

  MiticaPalarierul [utilizator]

  Well..au scapat borfasii! i-a scapat Valerica PSD!

  Ne-am lamurit ... Valerica si-a scapat ciracii d'antan de puscarie.

  Cu voia lui ... primul pe lista ... Liviu Dragnea, dipotat de Telemorman.

  De acum incolo liber la furat in Romania.

  Vai de patria si de dreptul meu !

  .
  • +17 (21 voturi)    
   De Valer stiam. (Joi, 9 februarie 2017, 14:39)

   OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

   Intreaba-te referitor la votul prietenei domnului parnaias Vlasov si a domnului fost parnaias Nastase
   • +2 (14 voturi)    
    CCR (Joi, 9 februarie 2017, 14:45)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

    Canalii, Codosi, Rinoceri.

    Evident ca Pivnicieru - din gruparea Vlasov/ Fenechiu/ Chiuariu e doar unul dintre mișei.
 • +18 (44 voturi)    
  Game over! (Joi, 9 februarie 2017, 14:16)

  igorashu [utilizator]

  E cazul sa cautam bilete de avion.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu ! (Joi, 9 februarie 2017, 20:05)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

   Lupta nu s-a incheiat. Au castigat doar o mica batalie, care doar prelungeste ostilitatile.
 • +22 (38 voturi)    
  OUG 13 (Joi, 9 februarie 2017, 14:17)

  Hans Metter [utilizator]

  va intra in vigoare. de acum directia e doar in jos
  • +7 (9 voturi)    
   postacul prost si chestiunile juridice (Joi, 9 februarie 2017, 15:20)

   un.robot [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   din fericire nu se intersecteaza
 • +28 (36 voturi)    
  Dornenee de ce ranjeshti bre ? (Joi, 9 februarie 2017, 14:17)

  un domn [utilizator]

  tocmai am ascultat Dobro Show la Radio Guerilla...cam asta face nea Dorneanu...
  • +20 (24 voturi)    
   Si ranjetele lui Nicolicea (Joi, 9 februarie 2017, 14:32)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   In filmarile de la discutiile CCR sa observati si ranjetul lui Nicolicea.
   • +2 (2 voturi)    
    LIChEA. My name is NICO LIChEA. (Vineri, 10 februarie 2017, 7:41)

    OviCti [utilizator] i-a raspuns lui fit

    Eroul din filmele cu spioni revine:

    LIChEA. My name is NICO LIChEA.

    Scuze ce te-am corectat dar stiu ca asta ai vrut sa spui.
  • +4 (10 voturi)    
   Pai zambeste... (Joi, 9 februarie 2017, 15:25)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Dupa ce a avut imbratisari cordiale cu Ciorbea.
   Contestatie mai "fake" ca asta nu exista in istoria noastra. Intra la categoria meciuri trucate grosolan.
 • +24 (24 voturi)    
  Ieri era (Joi, 9 februarie 2017, 14:17)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  și azi nu mai e? Ciudat.
  • +1 (9 voturi)    
   Pai nu a zis clae CCR? (Joi, 9 februarie 2017, 14:49)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

   Nu mai exista! La curvasaria lui Valer Dorneanu, poti intelege orice. Cit despre ceilalti rinoceri, ei fac parte din ceea ce numim JUSTITIE, adica cea care apara hotii si ii lasa cu averile furate intregi. ROMANIA NU MERITA SA MAI EXISTE PE HARTA - dovada si aceste lepadaturi trimise de gastile de hoti numite partide sa faca parte din CCR,
 • +17 (33 voturi)    
  Bai, (Joi, 9 februarie 2017, 14:18)

  Bittick [utilizator]

  da de ce nu ma mir?... Ce urmeaza acum? Ati ghicit: respingerea ordonantei nr.14 in parlament. Concluzia?
  • +8 (10 voturi)    
   alt buimac (Joi, 9 februarie 2017, 15:25)

   un.robot [utilizator] i-a raspuns lui Bittick

   care tine sa arate lumii cat de prostanac este
 • +15 (17 voturi)    
  Aha (Joi, 9 februarie 2017, 14:18)

  ICosmin [utilizator]

  ...deci e o recunoastere tacita ca publicarea anularii e constiutionala.
  • +12 (20 voturi)    
   mai mult (Joi, 9 februarie 2017, 14:33)

   Europiu [utilizator] i-a raspuns lui ICosmin

   Cristi Danilet spune ca este o recunoastere expliicita ca, de facto, OUG 13 nu mai exista.

   In plus, mai zice el, eventuala ei activare prin lege ar urma exact pasii obisnuiti ai oricarei legi, inclusiv sesizarea de neconstitutionalitate.
  • +2 (4 voturi)    
   Da... (Joi, 9 februarie 2017, 14:43)

   morometu [utilizator] i-a raspuns lui ICosmin

   Daca nu era neconstitutionala, nu o abroga ''cinstitul guvern''. Nu au abrogat-o de dragul nostru ci pentru ca era neconstitutionala iar CCR nu avea cum sa o ascunda. Chiar am pus pariu ca asta va fi solutia! Rememorati evenimentele...in timp si veti vedea ca dupa ce Avocatul poporului a depus contestatia...seara au inceput sa apara zvonuri de abrogare. Probabil tel. lui nea Valerica nu era blocat.
 • +9 (19 voturi)    
  tare (Joi, 9 februarie 2017, 14:19)

  Andrei__ [utilizator]

  Acum ramane doar ca OUG 14 sa treaca si noapte buna, romanasi.
  • +3 (11 voturi)    
   noapte buna (Joi, 9 februarie 2017, 15:23)

   un.om [utilizator] i-a raspuns lui Andrei__

   tie prostacule
 • +16 (24 voturi)    
  Adieri usoare de vant in panzele borfasilor (Joi, 9 februarie 2017, 14:19)

  transalpinarum [utilizator]

  ce frumos ii gadila intre cornizte CCR pe Grindeanu, Hammster si restul borfasilor. E clar ca astia nu se lasa, o sa vedem totul in parlamanent unde masinaria de vot e infernala! Faptul ca nici macar ministrul justitiei nu e deranjat din post, spune foaaarte multe!! De fapt Grindeanu mai poate incerca odata OUG, e clar ca la CCR nu poate fi oprit mai nimic, ei se pronunta dupa ce se vad efectele, deci cu violatorii pe strada.
 • +21 (31 voturi)    
  Mda... (Joi, 9 februarie 2017, 14:19)

  mircea_cjn [utilizator]

  Resping in parlament OUG14 si OUG13 isi va face efectele !!
  Vor scapa toti penalii indiferent de ce va zice strada!
  Grupul organizat e mai organizat decat s-a crezut.
  • +15 (17 voturi)    
   Atunci sa vezi "ultrasi" proaspeti la proteste! (Joi, 9 februarie 2017, 14:35)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

   Uite asa creste numarul sustinatorilor PSD cu borfasii din inchisori. Nu stiu sigur daca au si drept de vot..., sper ca nu (la legile care sunt in tara asta nu mai stiu nimic).
  • +4 (10 voturi)    
   alt tolomac (Joi, 9 februarie 2017, 15:25)

   un.om [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

   care stie el cum e cu ordonantele si parlamentul :)
 • +22 (26 voturi)    
  CCR-ul PSD (Joi, 9 februarie 2017, 14:19)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Sunt curios cine si cum a votat!
  Sa vezi ce abrogata e daca OUG14 e respinsa in parlament.
 • +31 (33 voturi)    
  E grav (Joi, 9 februarie 2017, 14:19)

  LeneaInCui [utilizator]

  E grav fratilor! Simt ca ne-am intors in era Nastase.
  • +12 (14 voturi)    
   nu Nastase (Joi, 9 februarie 2017, 14:29)

   EmanuelWeb [anonim] i-a raspuns lui LeneaInCui

   Ceausescu
   • +4 (6 voturi)    
    .... (Joi, 9 februarie 2017, 14:49)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui EmanuelWeb

    same sh*t.
   • +4 (8 voturi)    
    nu (Joi, 9 februarie 2017, 15:09)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui EmanuelWeb

    Existau legi care aparau statul socialist. Asa bun, rau cum era el, dar era aparat.

    Aceste legi, pe care le vom vedea curgand, sunt menite sa deschida poarta puscariilor pentrru penalii de partid si sa le ofere cadrul legal in care sa poata fura tot! Dar absolut tot!
    Practic este o largire a sferei in care actioneaza astazi imunitatea parlamentarilor. O democratizare originala a impunitatii, limitata la sfera partidului si a administratiei de partid, de vreme ce toate numirile se fac politic.

    Lenin a spus: invatati, invatati, invatati!
    Urmasii urmasilor lui indeamna: furati, furati, furati!

    Bineinteles, prostimea muncitoare, platitoare de taxe si impozite, este exclusa de la masa festiva.
 • +12 (22 voturi)    
  Mirific (Joi, 9 februarie 2017, 14:19)

  OG [utilizator]

  Daca parlamentul respinge oug14, s-a terminat . Oug 13 isi va produce imediat efectele . Incredibil!
  • +2 (8 voturi)    
   incredibil (Joi, 9 februarie 2017, 15:26)

   un.robot [utilizator] i-a raspuns lui OG

   de proasta e logica ta... lasa dreptul pe mana juristilor
 • +4 (10 voturi)    
  E totuși ceva (Joi, 9 februarie 2017, 14:20)

  m3th0dman [utilizator]

  1. Asta înseamnă că OUG 14 e în reuglă și OUG 13 e clar abrogată din moment ce, CCR a zis asta.
  2. N-au declarat-o constituțională, ca ieri.
  • +3 (5 voturi)    
   totusi... (Joi, 9 februarie 2017, 14:53)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui m3th0dman

   parlamentul poate retrage OUG14...
   cel putin eu asta inteleg... si atunci ne-am ars!
   sper sa nu intre OUG13 in vigoare...
   daca intra... ne vedem la otopeni - plecari!
 • +14 (18 voturi)    
  Cu alte cuvinte, (Joi, 9 februarie 2017, 14:20)

  Tepesul [utilizator]

  Putem fi furati constitutional. Intentia PSD de a jefui tara asta noaptea pe ascuns este curat constitutionala. La ce sa te astepti de la un slugoi PSD ca Dorneanu, care in trecut a fost presedintele Camerei Deputatilor din partea PSD.
 • +13 (23 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 9 februarie 2017, 14:20)

  Conservator [anonim]

 • +17 (27 voturi)    
  Incredibil (Joi, 9 februarie 2017, 14:21)

  Muncitorul [utilizator]

  Si astia sunt tradatori de tara?! Cum dracu' ma? Ne transformam in Turcia si nimeni nu face nimic? Incredibil! Pana si CCR-ul?
  • +1 (7 voturi)    
   De ce n-ar fi? (Joi, 9 februarie 2017, 14:51)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Muncitorul

   Nu au fost trimisi acolo cei mai vajnici complici ai gastilor de borfsi numite partide/ Nu stim cine e fesenistul rosu Dorneanu, Piviniceru si ceilalti rinoceri?
 • +13 (21 voturi)    
  si urmeaza lovitura de gratie (Joi, 9 februarie 2017, 14:22)

  averageJoe [utilizator]

  in care un punct de vedere luminat observa ca OUG14 are bube'n cap si pica si asa se resusciteaza avortonul declarat mort.
 • +18 (18 voturi)    
  E o contradictie (Joi, 9 februarie 2017, 14:22)

  buncrestin [utilizator]

  Ea a produs efecte juridice. Doar o parte trebuia sa intre in vigoare dupa 10 zile, dar restul articolelor au intrat in vigoare imediat.
 • +7 (15 voturi)    
  adica... (Joi, 9 februarie 2017, 14:23)

  liviu_ [utilizator]

  parlamentul poate retrage retragerea si OUG13 este right on time!

  e clar si ccr de ce parte e....

  ne asteapta vremuri grele... sincer nu stiu cum o sa reusim...

  dupa proteste am avut o mica speranta... dar cred ca incet incet se duce naiba speranta... daca vor continua sa se considere sclavi pe mosia lor... ar trebui sa plecam si sa-l lasam sa se manance intre ei!
 • +27 (33 voturi)    
  CCR-PSD (Joi, 9 februarie 2017, 14:24)

  -dan [utilizator]

  Incedibil !!!
  Politizarea functiior.. inclusiv la CCR !!!
  Maine poimaine il aduc astia pe Dorneanu cu autocarul la protest...
  • +6 (8 voturi)    
   trecutul lu' Dorneanu (Joi, 9 februarie 2017, 14:28)

   -dan [utilizator] i-a raspuns lui -dan

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Valer_Dorneanu
   • +4 (8 voturi)    
    O calamitate (Joi, 9 februarie 2017, 14:52)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui -dan

    Tovaras de arme cu CRIMINALUL ILIESCU, activist PSD (=PCR=FSN) infocat. Jegos.
   • +3 (7 voturi)    
    :( (Joi, 9 februarie 2017, 15:03)

    Ema2017 [utilizator] i-a raspuns lui -dan

    Un nemernic de PSD-ist !
  • +2 (12 voturi)    
   da... (Joi, 9 februarie 2017, 14:55)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui -dan

   pentru ca legea spune ca judecatorii CCR sa nu fie membri de partid in momentul asta... dar ei pot sa fi fost in trecut!
   pe langa asta judecatorii sunt numiti... politic.... crept urmare totu e politic...

   nesimtitii stiau ca nu pot da interpretarea proprie consitutiei si ca OUG13 nu e consitutionala... si au gasit o portita sa arunce mingia la parlament...
   acum parlamentul poate sa ne faca republica bananiera !
   • 0 (10 voturi)    
    tembela concluzie (Joi, 9 februarie 2017, 15:36)

    un.om [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    tu citesti ce prostii debitezi?
  • +5 (9 voturi)    
   via Moscova (Joi, 9 februarie 2017, 15:00)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui -dan

   Fii atent ca ambasadorul Rusiei le-a dat si binecuvantarea lor intr-un interviu acordat Adevarului, parca. A spus ca si Putin a dezincriminat unele infractiuni, considerate usoare!

   Deci se pronunta 'dezincriminare' pe fata, fara retineri, fara rusine. De la a pune de acord legea cu recomandarile CCR, acum se proclama pe fata adevarul: este DEZINCRIMINARE!
   Se strang randurile.
 • +18 (30 voturi)    
  Incredibil (Joi, 9 februarie 2017, 14:26)

  Tibi. [utilizator]

  Absolut incredibil cum niste politruci numiti de parlamentul hotilor se joaca cu viitorul tarii. Astia clar sunt complet vaduti, trebuiau sa se pronunte pe FONDUL ordonantei. Erau obligati daca aveau cel mai mic gram de decenta.

  DORNEANU este pur si simplu un psd-ist crescut la tzatza lui Ion Iliescu de mic. dar de ce depindem noi de astfel de scursuri. Ca nu se poate gasi nici cea mai mica scuza cand faci asa ceva.

  Ziceti bai comunistilor, e constitutional sa dai un oug prin care orice oug/ordin ministru/ordin primar/etc este exceptat de la abuz in serviciu indiferent daca prejudiciul adus romanilor e de 100000000000 euro? Ca aveti un astfel de oug pe masa si va dati dupa gard
 • +24 (28 voturi)    
  CCR se uita in sus dupa avioane.. (Joi, 9 februarie 2017, 14:26)

  W. [utilizator]

  Daca CCR ar fi judecat continutul si ar fi declarat ca este neconstitutionala, ar fi descurajat/temperat viitoare atacuri ale coalitiei penale pe aceste subiecte.
  Dar nu, a preferat sa se uite in alta parte.
  Asadar daca OUG 13 era in vigoare fie si 1 minut si abia pe urma o respingea CCR, cu toate astea penalii erau albiti ca li se aplica legea mai favorabila ?
  Asta va incuraja propaganada care spune jumatate de adevaruri cum ca CCR a respins tot, deci guvernul nu a gresit.
  Pe urma va mirati de ce stau oamenii in strada si vor sa va arunce din functii.
 • +18 (24 voturi)    
  O decizie logica, pana la un punct. (Joi, 9 februarie 2017, 14:26)

  Cataleya [utilizator]

  OUG 13 nu mai exista, asa ca n-avem ce sa dezbatem.
  Dar, apare o intrebare.
  Este OUG13 abrogata, definitiv si fara sanse sa mai intre vreodata in vigoare?
  Din cate am inteles, OUG14 care abroga OUG13, inca n-a trecut pe sub lupa CCR. Si in cazul in care CCR va decide ca OUG 14 este neconstitutionala,
  va intra automat in vigoare OUG13?
  In acest caz, inseamna ca CCR s-a pronuntat astazi pe o simpla supozitie, aceea ca OUG 13 ar fi deja abrogata, definitiv, fara sa aiba certitudinea ca abrogarea ei este constitutionala.
  Cine crede ca "incurcate sunt caile Domnului" probabil ca n-a auzit niciodata de CCR.
  • +5 (9 voturi)    
   OUG 13 e abrogata (Joi, 9 februarie 2017, 14:47)

   rcb [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Moarta. Punct. Indiferent ce se intampla cu OUG 14, tot abrogata ramane. Actele normative nu "inviaza".
   • +1 (11 voturi)    
    ba se pare ca da (Joi, 9 februarie 2017, 15:16)

    laila [utilizator] i-a raspuns lui rcb

    oug 14 inca n-a trecut de parlament si idiotii astia au refuzat sa-si faca treaba permitand oug 13 sa intre in vigoare

    http://vedemjust.ro/sub_sub_categorie.php?id_subsubpagina_nav=13
    • +4 (6 voturi)    
     Raman la parerea mea (Joi, 9 februarie 2017, 15:37)

     rcb [utilizator] i-a raspuns lui laila

     Daca (eventuala) lege de respingere a OUG 14 nu include prevederi exprese de "reinstaurare" a prevederilor OUG 13, OUG 13 ramane abrogata.

     Chiar daca fac asta (adica sunt introduse astfel de prevederi), se urmeaza drumul normal - posibila atacare la CCR (unde nu cred ca are vreo sansa sa pice, nu am vazut nimic neconstitutional in OUG 13), reintoarcere in Parlament de catre presedinte (unde e mai greu sa treaca pe majoritate calificata), etc.
  • +2 (6 voturi)    
   Pt ca OUG 14 sa treaca pe sub "lupa" CCR (Joi, 9 februarie 2017, 15:12)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   cum spui tu, ar trebui ca Klingonianul domn Ciorbea sa sesizeze CCR pt neconstitutionalitatea acestui act normativ.

   Se pune problema inainte de a discuta daca exista sau nu vointa Avocatului Poporului in acest sens, sa existe elemente de neconstitutionalitate in corpul acestei OUG.

   Contrar a ceea ce s-a tot vanturat pe site-uri, cum ca ar fi unul plantat special de catre Jordache, in realitate el nu exista.

   O eventuala respingere de catre Parlament a legii de adoptare a OUG 14, ii da Presedintelui posibilitatea sa o retrimita la Parlament (motivat) sau sa o atace fara sanse la CCR. Doar daca odata cu legea de respingere s-ar putea ataca si OUG 13 ar mai fi ceva.

   Ce se intampla cu OG 13 intre momentul respingerii Legii de adoptare a OG 14 si momentul eventualei declarari ca neconstitutionale a OG 13 ?

   PS Fata de ce-ai spus tu referitor la "caile Domnului" eu imi permit sa plusez chiar si indraznesc sa afirm ca pana la urma cum, necum iesi la liman urmand caile sfinte, in schimb din Labirintul CCR ...
 • +21 (27 voturi)    
  Ce placut.... (Joi, 9 februarie 2017, 14:26)

  JestersTear [utilizator]

  ... este iarna sa te speli pe mani cu apa calda!
  Niste fricosi: Lasa portita deschisa pentru o OUG identica pe viitor.
 • +26 (34 voturi)    
  Ne vedem in piata (Joi, 9 februarie 2017, 14:26)

  Guy Fawkes [utilizator]

  FMM
  • -2 (10 voturi)    
   Cu un ocol (Joi, 9 februarie 2017, 14:53)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Guy Fawkes

   pe la sediul CCR (=Corupti, Canalii, Rinoceri)
  • -1 (7 voturi)    
   S alt ocol (Joi, 9 februarie 2017, 15:13)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Guy Fawkes

   la Avocatul Poporului. Saracul - imi dau seama ce trist e de aceasta decizie :)) Sa nu sufere un soc!
 • +22 (26 voturi)    
  ... (Joi, 9 februarie 2017, 14:28)

  IDF [utilizator]

  Lasi penibili!!! Nu le-o fi rusine sa se uite in oglinda stiind ca aveau sansa sa serveasca binelui public transand cumva chestiunea pe fond si calmand astfel lucrurile...
 • +7 (11 voturi)    
  ba inca exista (Joi, 9 februarie 2017, 14:28)

  laila [utilizator]

  si voi ca niste nemernici tradatori si asociati cu hotii va spalati pe maini in loc sa va faceti treaba .
  Daca parlamentul respinge oug14 ?
 • +9 (15 voturi)    
  Si ceea ce este mai nelinistitor... (Joi, 9 februarie 2017, 14:30)

  Cataleya [utilizator]

  ...este ca decizia de azi a fost luata cu majoritate de voturi, nicidecum in unanimitate. Daca decizia a fost luata cu 8-1 ar fi cat de cat acceptabil, dar daca a fost luata cu 5-4 inseamna ca Romania are o problema foarte grava si ne putem astepta la ce este mai rau.
  Singura sansa e iesirea romanilor in strada, masiv si pe termen nelimitat!.
  • +2 (12 voturi)    
   Asa este si trebuie scris cu majuscule : (Joi, 9 februarie 2017, 15:18)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   "singura sansa e iesirea romanilor in strada, masiv si pe termen nelimitat !"

   ps. in toata tara si indiferent de vreme !
   • +2 (4 voturi)    
    Se zice ca CCR ne-a fixat termen, in Piata (Joi, 9 februarie 2017, 16:55)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    pana la aprobarea OUG nr. 14 .
    • +1 (1 vot)    
     Atunci asa o fi si m-am aprins eu cand (Joi, 9 februarie 2017, 19:45)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

     am vorbit de "termen nelimitat !"
 • +1 (5 voturi)    
  cascadorii rasului (Joi, 9 februarie 2017, 14:30)

  dan.c [utilizator]

  .
 • +6 (16 voturi)    
  jocurile sunt facute (Joi, 9 februarie 2017, 14:30)

  revo [utilizator]

  S-au spalat pe maini si au pasat totul la parlament.
  Iar parlamentul va respinge OUG 14, deci OUG 13 intra in functiune de pe 11.02.2017.

  Iar OUG 13 nici nu trebuie dezbatuta si supusa la vot. Trebuie doar sa treaca ceva timp si va fi acceptata tacit.

  Asistam la eradicarea din temelii a statului de drept. Este un complot generalizat. Nici CSM nu este strain - i-au factu pe plac lui Basescu, care a atacta-o pe Camelia Bogdan pentru ca s-a amestecat in procesul familiei lui.

  FUGITI CARE MAI PUTETI! NU VA MAI UITATI IN URMA, LASATI-NE PE NOI! Noi nu mai contam, suntem condamnati dar macar vom avea un sfarsit usor: ne vom interna intr-un spital PSD-ist si ne vom curata rapid. Ne vor arde, ca nu va mai avea cine sa ne ingroape, dar vom scapa din gulagul romanesc care se pregateste!
 • +8 (16 voturi)    
  In strada ! (Joi, 9 februarie 2017, 14:30)

  OG [utilizator]

  Acesti infractori vor face totul ca sa isi salveze pielea. Sa mergem peste ei la parlament! Ne vedem diseara!
 • +5 (11 voturi)    
  incredibil (Joi, 9 februarie 2017, 14:33)

  BogdanNicolaescu [anonim]

  pai de ce trebuie sa se mai pronunte si pe ordonanta 14? daca au zis ca ordonanta 13 e abrogata inseamna ca au decis deja ca ordonanta 14 e constitutionala nu? ca doar prin ea s-a abrogat!!!
 • +6 (10 voturi)    
  Si Pilat s-a spalat pe maini... (Joi, 9 februarie 2017, 14:34)

  mhc [utilizator]

  Altceva nu am de zis.
 • +7 (9 voturi)    
  De actualitate (Joi, 9 februarie 2017, 14:36)

  hamangiu [utilizator]

  Allons enfants de la Patrie,
  Le jour de gloire est arrivé!
  Contre nous de la tyrannie,
  L'étendard sanglant est levé
 • +4 (16 voturi)    
  ce urmeaza e clar (Joi, 9 februarie 2017, 14:36)

  ManuSirbu [anonim]

  deci urmeaza marea mazilire.
  1. convocarea unui referendum pentru modificarea constitutiei (art 150 din Constitutie)
  2. introducerea in Constitutie a votului unominal pur pentru Parlament, Guvern, Procuror General, Avocat al Poporului si CCR.
  3. Presiune publica constanta pana la implementarea rezultatului referendumului.
  4. Apoi sa vina alegerile !
  • +3 (9 voturi)    
   esti caraghios (Joi, 9 februarie 2017, 15:13)

   un.robot [utilizator] i-a raspuns lui ManuSirbu

   in democratie guvernul nu se alege... lumineaza-i si pe occidentali ca pe noi ne-ai orbit! :)
   • -1 (9 voturi)    
    atat de caraghios incat imi vine sa urlu (Joi, 9 februarie 2017, 15:25)

    ManuSirbu [anonim] i-a raspuns lui un.robot

    in democratie se respecta legile nu se adapteaza la nevoile penalilor. in democratie poporul isi alege reprezentanti, nu se aleg ei intre ei prin cele mai complicate sisteme, astfel incat sa poporul sa nu aiba un control. in democratie exista demisii de onoare. in democratie lucrurile au o logica. as putea sa continui, dar sunt convins ca nu te intereseaza.
 • +13 (23 voturi)    
  Coruptie Generalizata (Joi, 9 februarie 2017, 14:39)

  CipCC [utilizator]

  O tara plina de hoti!!!!

  Daca asa sunt legile in Romania, inseamna ca sunt proaste.

  LEGEA ESTE FACUTA PTR OAMENI NEBUNILOR.

  Daca acea lege intra si va avea efecte atunci o judeci si in abstract, nu o lasi si-ti vezi de felia ta.
 • -2 (12 voturi)    
  CCR (Joi, 9 februarie 2017, 14:42)

  EmanuelWeb [anonim]

  Niste izmanari fricosi...
 • +7 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 9 februarie 2017, 14:46)

  Metec [anonim]

 • 0 (12 voturi)    
  Inca o institutie goala de continut (Joi, 9 februarie 2017, 14:51)

  catalinmz [utilizator]

  Ar trebui sa o aruncam la cosul de gunoi al istoriei. Din lasitate or renuntzat sa aiba o pozitie verticala. Niste tradatori.
 • -1 (11 voturi)    
  Ia trecut CCR ul -PSD ist glontul la milimetru ! (Joi, 9 februarie 2017, 14:52)

  DanProdan1 [anonim]

  CCR -PSD a refuzat sa se exprime asupra argumentelor introduse de Parchetul General si a Avocatului Poporului !

  OPORTUNITATE CCR la comanda PENALILOR PSD ???

  De ce refuza CCR pronuntarea in SPETA OUG 13 , desi este un interes PUBLIC imens cu efecte majore asupra SOCIETATII ???

  De cand formuleaza in trun STAT de DREPT cu separatia Puterii in Stat un Guvern (EXECUTIVE !!!) Legi la miezul nopti , cu modificari pe bunul plac la comanda de Partid , a Codului Penal ????

  ( Parlamentul (LEGISLATIVE) are DREPTUL si OBLIGATIA sa formuleze LEGII si modificari la CODURI trecand toate etapele prevazute de Constitutie -VOT - AVIZ -VERIFICARE constitutionala -opinia PUBLICA ect. )
 • +5 (11 voturi)    
  Ne mutam (Joi, 9 februarie 2017, 14:54)

  ady77 [utilizator]

  Din Pta. Victoriei, in Constitutiei, ca le ce penali sunt acolo, doar cu pietre ii alungi.
  Cuiva ii zambeste mustata, ceea ce va fi foarte rau.
 • -1 (13 voturi)    
  nu o sa pot intelege vreodata (Joi, 9 februarie 2017, 14:57)

  cladob [utilizator]

  de ce institutiile statului de la primarie pana la guvern, parlament, ccr pot fi impotriva statului, impotriva poporului roman ?
 • +3 (11 voturi)    
  Dragnea a calculat bine... (Joi, 9 februarie 2017, 15:00)

  USMarines [utilizator]

  pana aici.
  daca nu se abroga OUG 13, astazi era dezbatuta si daca era decis drept constitutional, castiga si pa inchisoare!!
  daca era data neconstitutionala, relua toata chestiunea sub alta forma, ca proiect de lege.

  Cum OUG s-a abrogat, l-a rugat pe colegul Dorneanu sa declare sesizarea fara obiect, chestia ramanand tot la Parlament prin respingerea OUG14.....

  Daca presiunea protestelor nu creste, mafiotii o vor respinge pana la urma.....
 • 0 (14 voturi)    
  Practic, CCR s-a spalat pe maini. (Joi, 9 februarie 2017, 15:02)

  Cataleya [utilizator]

  OUG13 n-a fost discutata de CCR pt ca a fost retrasa, iar OUG14 nu are cum sa fie analizata pt ca n-a fost inca atacata la CCR.
  Iar daca OUG14 va fi blocata de parlament sau, ulterior, declarata neconstitutionala de CCR, OUG 13 va intra automat in vigoare si isi va produce efectele catastrofale. Si apoi, degeaba mai decide CCR, dupa ploaie chepeneag, ca OUG 13 este complet neconstitutionala...
  Bataie de joc pe toata linia!
 • +6 (14 voturi)    
  PSD este peste tot... (Joi, 9 februarie 2017, 15:03)

  mitocanu [utilizator]

  Asadar PSD alias Dragnea i-a tras pe toti in piept...OG13 a fost declarata OK de Curtea Constitutionala a lui Dragnea (merci Valer Dorneanu-eminent fost si actual membru PSD) iar parlamentul va declara OG14 (care abroga OG13) not OK....Deci QED...inapoi la anul 1989 unde comunistii faceau legile si tot ei le modificau sau incalcau dupa bunul plac...asa am pierdut 27 ani....
 • 0 (20 voturi)    
  CCR iresponsabil (Joi, 9 februarie 2017, 15:05)

  owl [utilizator]

  CCR e iresponsabil. Trebuia judecata in fond - rolul lor e sa apere constitutia atat in forma cat si in spirit. Data viitoare da unu' ordonanta de desfiintare CCR . Ei nu pot judeca, nu ?
  Colectie de Idioti. Cu "I" mare.
 • -9 (21 voturi)    
  Circ... (Joi, 9 februarie 2017, 15:06)

  Gigi Kent [utilizator]

  De vreo cateva zile asistam la un circ penibil orchestrat pe fata de presedintele "romanilor lui", domnul Iohannis care a culminat cu retragerea cererii Procurorului General, neidentificarea niciunui conflict de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si executiva precum si o inadmisibilitate a solicitarilor Avocatului Poporulului.

  S-au facut de ras, pe rand si in ordinea importantei in stat: Presedintele tarii, CSM, Sefa ICCJ, Procurorul General al Romaniei, Avocatul Poporului. Si toate pentru a da o aparenta de legalitate, constitutionalitate unor proteste fara sens si fara scop.

  Cat mai continua circul asta penibil provocat de Iohannis cu elefantii lui? E foarte simplu, Parlamentul face legi iar guvernul da ordonante si ordonante de urgenta. Chiar vor securistii sa faca tot in tara asta in locul celor alesi democratic si care au legitimitate pe anumite domenii si tipuri de activitati?

  Doamna Kovesi, domnul Coldea, doamna Tarcea, domnul Lazar, domnul Iohannis si cati or mai fi, faceti dom'le legi, trimiteti-le la Monitorul Oficial si gata.
  • -6 (18 voturi)    
   Excelent comentariu,dar este pentru (Joi, 9 februarie 2017, 15:13)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   surzi,ei atat stiu,DNA sa va ia,catuse,puscarir,ciuma rosie!
 • +2 (14 voturi)    
  Ccr contra interesului national!!! (Joi, 9 februarie 2017, 15:09)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Au functii de demnitate publuca, salarii, privilegii, o tara intreaga isi pune spetanta in ei si ce fac? Fac jocul borfasilor, nu au un minim bun simt sa se pronunte pe fondul problemei. O parte din oug 13 chiar intrase in vigoare nu cum zice mesterul dorneanu. Toata tara vede ca oug 13 e neconstitutionala numai Ccr nu...Rusine! Tradatorilor!! Acum o sa vina parlamentul rusinii si al infractorilor si o sa respinga oug 14...Ne fac penalii cu legea in tara noastra!!
 • +7 (11 voturi)    
  Era firesc cu majoritatea din fsn in curte . (Joi, 9 februarie 2017, 15:17)

  dezamagitul [utilizator]

  Intr-o tara in care se vorbeste atat de mult despre democratie nu sant respectate nici cele mai elementare reguli ale democratiei. Democratie inseamna Puterea poporului ceia ce insemna ca orice hotarare sau alegere trebuie sa fie luata de o majoritate de50%+1Acum ne conduce o minoritate . Ne conduc niste politicieni fara scrupule cu o minoritate de 16%. Pentru a fi legitimi trebuaiu alesi de cel putin 9.000.000 de alegatori, astfel ne conduce o minoritate, insemnand dictatura minoritatii si foarte simplu se poate ajunge la un nou hitler, gadadfii sau alte ex. de ticalosi ai istoriei. Cum se poate ca intr-o asa zisa democratie toate hotararile si legile sa fie aprobate de catre o institutie(ccr) numita politic. Cum au fost numiti in curtea .constitutionala nu politic? Acum in aceasta institutie psd-ul are majoritate si nu ne putem astepta la o hotarare decat in favoarea lor. Poate ca vor fi cartitori care vor spune ca asa sant legile . Este adevarat dar ele sant facute de oameni si pot fi rele , doar in avantajul celor care conduc. Mai ales la noi unde democratia a fost instaurata cu tarnacopul si lampasul de catre bolsevicul iliescu cu ajutorul tradatorului campeanu care s-a aliat cu comunisti ca si tatarascu alt tradator, Coposu a ramas singur in lupta cu hidra comunista.Cine ne-a facut constitutia nu iorgovan sub patonajul lui ilici. Liberali nu au fost lipsiti de tradatori, antonescu a pus la dispozita lui ponta partidul si astfel au ajuns sa castige comunistii in ardeal si in Bucuresti. Ultimul pe lista dar cel mai deplorabil este tariceanu ,unul din fondatorii partidului care se vede ce fel de liberal era. El a intrat in acest partid fiindca nu mai avea loc in fsn.Si vedeti ce inalta tinuta morala avea de s-a facut pres la ponta si acum pupa fundul condamnatilor din psd. Am o intrebare pentru cei din ccr, Poate ccr-ul politizat sa controleze toate institutile precum si cele independente din justitie?P.S.Nu folosesc majuscule aceasta este valoarea lor .
 • 0 (14 voturi)    
  a tunat si a fulgerat (Joi, 9 februarie 2017, 15:43)

  un.om [utilizator]

  si s-a spart conducta cu postaci ignoranti dar rapizi in a-si da cu parerea aiurea pe probleme juridice :)
 • +3 (7 voturi)    
  Ccr depolitizata!!! (Joi, 9 februarie 2017, 16:24)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Cu exceptia unor fosti magistrati la ccr e plin de politruci numiti politic. Pai tine de esenta unui judecator sa fie independent. Trebuie modificata legea si membrii Ccr numiti dintre magistrati de catiera pe baza unui concurs pe teme de constitutionalitate.Nu poti sa stai tot timpul cu sabia deasupra capului gandindu-te care judecatori sunt intr-o tabara si care in alta...Oricum...nu si-au inteles menirea si nu au actionat in interesul poporului roman.
 • -3 (5 voturi)    
  va rog frumos (Joi, 9 februarie 2017, 16:46)

  tudurache [utilizator]

  sa nu-mi cenzurati mesajele! Eu nu aduc injurii nimanui,critic uneori redactorii HN,alteori criticambasadorii straini si desigur ca aduc critici multimnationalelor,cum de altfel majoritatea romanilor o fac.Sper ca ne-am inteles ca altfel va parasesc definitiv!?
  In alta ordine de idei am anticipat de ieri ca judecatorii de la CCR o s-o de astazi la pace.N-au avut curaj sa dezbata pe fond OUG 13.Era mega evident ca acaesta ordonanta era perfect constitutionala.Acesti judecatori sunt niste lasi,au aruncat pisica in curtea Parlamentului.
  Si aia de acolo cred ca sunt la fel de lasi,nu stiu daca mai au curajul sa respecte Deciziile Curtii,‎ de a pune legile tarii in concordanta cu Constitutia Romaniei.
 • -3 (7 voturi)    
  Concluzia finala,Herr Johann cu mult stiuta-i (Joi, 9 februarie 2017, 16:59)

  xrogo [utilizator]

  stiinta de carte i-a facut pe membrii CSM sa se adreseze CCR-lui degeaba,s-a adresat si el CCR-lui tot degeaba,apoi a desantat la Avocatul Poporului si i-a comandat sa sesizeze CCR-ul,asta s-a executat cu argumente de la alt fraier,Procurorul General Lazar sesizare facuta tot degeaba,binenteles Lazar in prealabil a atacat in contencios administrativ ordonanta,la sesizarea unui ziarist habarnist,L Avram tot degeaba!
  Concluzia finala,toti habarnistii,de la presedinte pana la un obscur ziarist au incercat sa atace ce facuse un pesedist demisionar,asta dupa ce au inflamat societatea si au manipulat strada,toate degeaba!
 • +3 (5 voturi)    
  Din pacate si acest raspuns era previzibil.. (Joi, 9 februarie 2017, 17:01)

  akillies [utilizator]

  ..asa ca ramne sa ne bazam pe respectarea legii organice a statului roman - Constitutia.

  Mi-ar fi placut ca CCR sa se fi pronuntat asupra continutului OUG13 inainte sa declare inadmisibila sesizarea Avocatului Poporului, dar CCR a preferat sa arunce pisica. Era asteptata o opinie a CCR, ar fi ajutat la detensionarea spiritelor; acum se da apa la moara infractorilor!

  Mi-ar fi placut ca CCR sa fi tinut cont si de rolul pe care i l-a atribuit opinia publica pana acum - de a dezbate aceasta OUG13 si de a sublinia ce elemente sunt neconstitutionale si ce elemente respecta recomandarile CCR.

  Din pacare, totul era bine pus la punct... si atunci mai ramane ca cei care iesim in strada sa demonstram inca odata unitatea in fata acestor politicieni mizerabili!
 • +5 (7 voturi)    
  Au mai ramas doua (Joi, 9 februarie 2017, 17:29)

  adrian88000 [utilizator]

  arme ca sa stopam nebunia:
  1.Strada( demisia guvernului )
  2 Johannis ( Referendumul ).
  P.S. Si trebuie lamuriti votantii psd ca nu vrem ca alt partid sa conduca acum tara. Vrem ALT guvern psd , care sa aplice PROGRAMUL din campania electorala.
  • +1 (1 vot)    
   pana la votantii p$d.. (Vineri, 10 februarie 2017, 14:16)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

   ..trebuie sa iasa toata lumea la vot si sa isi exprime alegerea!
   Un singur weekend stricat...pentru o viata normala!
   • 0 (0 voturi)    
    pentru akillies (Sâmbătă, 11 februarie 2017, 0:13)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui akillies

    Pana la vot ( alegeri anticipate ) , am putea sa-i lamurim ca,acum,noi vrem ceea si ei vor.PSD sa guverneze si sa-si aplice programul. Doar ca vrem un alt guvern, cu oameni care sa aiba macar mai mult bun simt. Noi nu credem ca vor putea sa aplice programul fantezist. Ei cred. Sa-i lasam sa se convinga ca au fost mintiti si ca li s-a furat votul prin false promisiuni.
    Atunci multi dintre ei se vor intoarce impotriva PSD.
 • +1 (7 voturi)    
  LIBER LA HOTIE ! (Joi, 9 februarie 2017, 18:36)

  sun [utilizator]

  Liber la transformarea ordonantei in lege ! nu mai exista motive de atacare la CC (cloaca de parveniti)
 • 0 (0 voturi)    
  CCR & Legi iesite din vigoare (Joi, 9 februarie 2017, 19:54)

  dana_s [utilizator]

  La momentul la care a fost sesizata, ordonanta cu pricina era in vigoare.
  Ar fi fost mult mai bine ca OUG 13/2017 sa fie analizata dpv al constitutionalitatii, mai ales ca chiar ar putea intra in vigoare, daca Parlamentul respinge OUG 14/2017, prin care se doreste aborgarea explicita. Putin probabil, totusi, posibil.
  De altfel, CCR s-a pronuntat de multe ori asupra unor legi iesite din vigoare, de ex, prin Decizia nr. 405/2016 (publicata in Monitorul Oficial nr. 517/8 iul. 2016) a admis o exceptie de neconstitutionalitate asupra vechiului Cod Penal [abrogat la 1 feb. 2014], in sensul: "dispoziţiile art. 246 sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma 'îndeplineşte în mod defectuos' din cuprinsul acestora se înţelege 'îndeplineşte prin încălcarea legii'".
 • 0 (0 voturi)    
  OUG 13 - uite-o nu e? (Joi, 9 februarie 2017, 20:13)

  ras-putin [utilizator]

  Eu nu inteleg, daca azi "ordonanta nu mai exista si nu a produs efecte juridice ", ieri de ce s-au mai pronuntat pe ea?! Si eri era la fel situatia ei.
  Mie imi lasa impresia ca nu au vrut sa se pronunte pe fond ca sa le dea sansa in Parlament sa faca alte minarii, daca nu chiar Guvernului prin alte OUG-uri.
 • 0 (0 voturi)    
  Singura solutie ... ! (Vineri, 10 februarie 2017, 0:18)

  Ovidiu C. [utilizator]

  Gasca de mafioti/hoti/impostori/infractori/tradatori de neam care tin in loc Romania de 27 de ani, pentru ca ei si haita lor sa fure si sa se inavuteasca iar pe noi restul sa ne aduca-n sapa de lemn, nu a inteles nimic din mesajul sutelor de mii care am iesit in strada. Ei au ramas "incremeniti in proiect" la fel ca mentorul lor "tatucul Ilici" scolit de Kremlin in vremurile de trista amintire. Noi cei care gandim cu capul nostru ("ghinion!") nu putem fi manipulati prin minciuni, propaganda desantata si populisme fara acoperire, pentru ca intre timp am evoluat. De voie, de nevoie am umblat prin lume, unde a trebuit sa ne impunem prin valoare, multa munca si/sau studiu pe masura. "Evoluțiile tehnologice și culturale" care ne despart sunt imense. In aceste conditii toate potoglariile pe care le pun la cale si cu aceasta ocazie sunt usor de decodificat. Trebuie doar sa fim vigilenti, sa-i obligam sa faca ce trebuie, iesind in strada la fel ca si pana acum in numar mare, civilizat si demn oridecateori o iau razna. Va fi o lupta de durata dar pentru noi, copiii si nepotii nostri trebuie sa #rezistam!

  Ovidiu C.
 • +1 (1 vot)    
  Comment sters de user (Vineri, 10 februarie 2017, 12:27)

  Metec [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by