Influentul ziar american Washington Post a dedicat editorialul de ieri protestelor masive din Romania. Principalul articol de opinie, semnat de Boardul Editorial, prezinta pozitia ziarului pe cele mai importante evenimente din intreaga lume. Protestele din Romania au fost caracterizate de Washington Post drept "un semn incurajator pentru democratie".

Editorialul din Washington PostFoto: Captura Washington Post

Washington Post relateaza succint deciziile guvernului PSD care au scandalizat Romania si noteaza ca "Romanii au iesit imediat in strada, imbolditi de societatea civila, Biserica Ortodoxa si presedintele care a denuntat ordonanta de urgenta".

De ce atat de multa atentie pentru protestele din Romania? Pentru ca Washington Post a vazut in ele un posibil trend: "Romanii au demonstrat ca valorile democratice au prins radacini in tara in ultimele doua decenii, cu ajutorul aliatilor europeni si americani. De aceasta realizare nu beneficiaza doar romanii: ea face Europa mai stabila si mai sigura. Administratia Trump trebuie sa ia in calcul aceste progrese inainte de a propune distrugerea Uniunii Europene".