Zece curse, dintre care sase ale companiei Tarom, inregistreaza intarzieri miercuri dupa-amiaza pe aeroportul Henri Coanda, potrivit informatiilor afisate pe site-ul aeroportului, dar niciuna nu este anulata din cauza ninsorii si a poleiului, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), informeaza News.ro.

Aeroportul Otopeni iarnaFoto: Agerpres

Cursa Tarom cu cea mai mare intarziere ar fi trebuit sa decoleze de pe Henri Coanda la ora 15:10 cu destinatia Hamburg. Un alt zbor Tarom ar fi trebuit sa decoleze la ora 16:30 spre Viena, iar altul la 16:35 spre Atena.

Alte curse Tarom cu intarzieri trebuiau sa decoleze la orele 16:50 (spre Bruxelles), 16:55 (spre Amsterdam) si 17:10 (spre Munchen).

Trei zboruri Blue Air au intarzieri si ar fi trebuit sa decoleze la orele 16:00 (spre Liverpool) si 17:50 (spre Napoli si Iasi).

Totodata, o cursa Air Serbia trebuia sa decoleze spre Belgrad la ora 16:10.

Incepand de dimineata, mai multe curse au suferit intarzieri, dar niciuna nu a fost anulata din cauza conditiilor meteo.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat ca nicio cursa nu este anulata, dar traficul se desfasoara in conditii de iarna.

CNAB a precizat ca pistele, platformele si caile de rulare ale aeronavelor sunt deschise si operationale.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineata, atentionari cod galben de polei pentru 12 judete si Capitala. De asemenea, Bucurestiul si noua judete din estul si sudul tarii sunt, de miercuri pana joi dimineata, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.