Aproximativ 100 de persoane s-au adunat miercuri, din nou, in fata Palatului Cotroceni pentru a-i cere demisia presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Agerpres. In jurul orei 18.10, presedintele a iesit din curtea Palatului Cotroceni si a traversat strada, mergand la manifestanti. Seful statului a stat acolo citeva minute, incercand sa aiba un dialog cu protestatarii, potrivit news.ro. Iohannis a scris, pe Facebook, ca a fost sa discute cu protestatarii de la Palatul Cotroceni deoarece intelege sa isi exercite "mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor".

HotNews.roFoto: Hotnews

-------

Ora 20:59 Manifestantii de la Palatul Cotroceni au inceput sa plece

Manifestantii de la Palatul Cotroceni au inceput sa plece, in prezent fiind in strada cateva zeci de oameni, scrie Agerpres.

Ora 19:27 Numarul protestatarilor diin fata Palatului Cotroceni a ajuns la circa 400, potrivit Agerpres.

Ei scandeaza lozinci antiprezidentiale si de sustinere a guvernului Grindeanu: "Demisia, demisia", "Iesi afara, tradator de tara", "Luptam, luptam, Guvernul aparam".

Pe pancartele purtate de protestatari se poate citi: "Romania suntem toti", "Votul meu din 11 decembrie conteaza", "Si eu indraznesc sa cred in Guvernul Grindeanu", "Nu sunt betiv, nu sunt analfabet".

Protestul se desfasoara in mod pasnic. Jandarmi si politisti supravegheaza zona in care se afla manifestantii.

UPDATE 19:07 Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, ca a fost sa discute cu protestatarii de la Palatul Cotroceni deoarece intelege sa isi exercite "mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor".

"Am fost in aceasta seara sa vorbesc cu oamenii care protesteaza de cateva zile in fata Palatului Cotroceni. Inteleg sa imi exercit mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor. Este absolut firesc sa existe diferente de pareri si puncte de vedere si este dreptul fiecarui cetatean de a-si face cunoscute convingerile, in mod pasnic si civilizat", a scris presedintele.

UPDATE In jurul orei 18.10, presedintele a iesit din curtea Palatului Cotroceni si a traversat strada, mergand la manifestanti. Seful statului a stat acolo citeva minute, incercand sa aiba un dialog cu protestatarii, potrivit news.ro.

"Suntem cu totii romani", le-a spus presedintele protestatarilor. Ei l-au huiduit si i-au reprosat ca a dezbinat tara, strigand "Demisia".

Dupa plecarea presedintelui, angajati ai Administratiei Prezidentiale le-au dus protestatarilor ceai, insa ei l-au refuzat.

Pe pancartele purtate de manifestanti se poate citi "Jos acoperitii din Justitie", "Demisia pentru tradare, nu dezbinare", "Mediator, nu dezbinare", "Respecta-ma sa te respect".

Demonstrantii manifesteaza zgomotos cu fluiere si vuvuzele.

Este a patra zi consecutiv cand se protesteaza in fata Palatului Cotroceni.

Manifestatia este una pasnica.

Circulatia in zona nu este inchisa