"Incepand de martea trecuta, fiecare zi este un risc pentru sistemul de justitie. In ultimii trei ani, de exemple, au fost mai multe guverne care s-au schimbat in Romania. Dar legislatia a ramas aceeasi. De aceea DNA si-a facut treaba si si-o face in continuare. Nu conteaza cine este la guvernare, important e ca legislatia sa fie buna, sa fie eficienta, sa putem sa o aplica", a declara Laura Codruta Kovesi intr-un interviu pentru bTV difuzat marti seara. Reporterii televiziunii bulgare s-au aflat la Bucuresti pentru a relata despre proteste, in contextul in care in Bulgaria exista o dezbatere despre nevoia urmarii modelului romanesc in ce priveste lupta anticoruptie.

Intrebata de reporter daca crede ca guvernul o sustine, sef DNA a raspuns: "Se pare ca nu. (...) In acest moment nu as putea sa spun ca astfel de modificari ajuta lupta anticoruptie. De aceea, as vrea ca sustinerea luptei anticoruptie sa se faca in mod real si prin fapte, nu la modul declarativ. Dar nu avem nici o garantie ca acest lucru se va intampla. (...) Si in discutiile cu colegii din Europa care stiu despre rezultatele noastre as vrea sa vorbesc la timpul prezent: uitati ce facem noi in Romania in lupta anticoruptie, si sa nu vorbesc la timpul trecut. Uitati ce am facut si acum nu mai putem."

Reamintim ca Guvernul Grindeanu a adoptat marti, o ordonanta de urgenta prin care a modificat Codul Penal care echivala cu dezincriminarea partiala a unor infractiuni ca abuzul in serviciu sau conflictul de interese, pe care a abrogat-o tot prim OUG duminica seara in urma celor mai mari proteste din Romania de dupa 89. Ulterior, Guvernul a anuntat ca retrage si un proiect de lege anuntat a doua zi dupa abrogarea Ordonantei 13, care prelua integral prevederile acesteia.