Traficul rutier a fost deviat miercuri, incepand cu ora 5.30, din cauza poleiului, de pe tronsonul Drajna - Lehliu Gara (km 65-105) al autostrazii A2 pe DN3A, in ambele sensuri, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR)., citata de Agerpres.

Ploaia indeparteaza materialul antiderapant si exista risc de producere a unor accidente rutiere.

IGPR a informat ca, la ora 6.45, in judetul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului - Huedin - Capusu Mare, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri.

Pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge slab.

In judetul Braila se circula ingreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Braila - Buzau, dar si pe alte tronsoane ale unor drumuri nationale.

In judetul Giurgiu a nins pe DN5 si DN6 si s-a actionat cu utilaje. Ninge abundent si in judetul Olt, pe DN6, DN54 si DN64.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua mesaje de informare si atentionare cu cod galben referitoare la precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare si la conditii de formare a poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari), dar si atentionari nowcasting referitoare la polei pentru judetele Buzau, Braila, Ilfov, Ialomita, Teleorman, Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu, Calarasi si municipiul Bucuresti (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting).

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata, sa mareasca distanta in mers, sa nu bruscheze comenzile si sa utilizeze cu precadere frana de motor.