Calin Popescu Tariceanu a anuntat marti o "ampla invitatie" la dialog, avand in vedere "criza politica pe care o traverseaza" Romania, si care va incepe cu temele justitiei, dar la care nu vor putea participa insa si protestatarii.

Calin Popescu TariceanuFoto: AGERPRES

"Este foarte greu, cu toata consideratia pentru cei care sunt in piata, cum s-ar putea realiza un dialog cu ei", a spus Tariceanu.

Vorbind despre "criza politica pe care Romania o traverseaza" si despre "amploarea problemelor cu care ne confruntam", Tariceanu a spus va lansa "lansa Initiativa Romania Dialogului".

In cadrul acestei initiative, la care vor fi invitate "institutii ale statului, partide politice, mediul academic, patronate", se va incerca sa se desluseasca "care sunt cu adevarat problemele cu care ne confruntam si ce solutii gasim pentru rezolvarea lor".

Dezbaterea va incepe cu discutarea problemelor justitiei, a mentionat el, urmand sa fie invitati reprezentanti ai CSM, asociatii profesionale, judecatori, procurori si ministerul Justitiei.

"Doresc sa fac aceasta dezbatere foarte deschisa la Parlament ca cei de buna credinta sa se convinga ca trebuie sa facem niste modificari legislative, dar transparent", a mai spus Tariceanu.