Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, le-a cerut la inceputul anului celorlalti ministri din guvernul Grindeanu sa nu aiba intalniri cu ambasadorii de la Bucuresti fara sa informeze in prealabil ministerul si sa aiba avizul acestuia, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse politice. Ca un semn suplimentar de ostilitate, ambasadorii straini nu ar fi fost invitati de conducerea Parlamentului la discursul de astazi al presedintelui Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Recomandarea venita de la Melescanu s-ar fi extins ulterior si la angajatii si functionarii din ministere in ceea ce priveste intalniri de lucru cu reprezentantii ambasadelor occidentale din Bucuresti, au mai spus sursele mentionate.

De altfel, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au avut mai multe iesiri publice la inceputul anului in privinta comunicarii dintre demnitarii romani si ambasadori, mentionand ca solutia corecta ar fi ca acestea sa aiba loc doar cu acordul Ministerului de Externe.

Ministerul de Externe nu a raspuns pana la ora publicarii articolului la intrebarile adresate de HotNews.ro. Vom publica pozitia ministerului imediat ce o vom avea.