Ordonanta 14/2017, prin care a fost aborgata ordonanta 13 de modificare a codurilor penale, a fost inregistrata duminica seara la Senat pentru dezbatere, dupa ce anterior fusese publicata si in Monitorul Oficial. Inregistrarea la Parlament si publicarea in Monitor sunt conditiile obligatorii pentru ca o ordonanta de urgenta sa intre in vigoare, informeaza News.ro.

Ordonanta de abrogare a OUG 13/2017Foto: Captura Monitorul Oficial

Ordonanta 14/2017 a fost inregistrata duminica la Senat pentru dezbatere in procedura de urgenta. Actul normativ a primit, tot duminica, si avizul favorabil al Consiliului Legislativ.

Ordonanta va trebui adoptata sau respinsa de Senat in termen de 30 de zile, in caz contrar actul normativ urmand sa fie adoptat tacit si sa mearga la Camera Deputatilor, Senatul fiind prima camera sesizata in acest caz.

Senatul are in dezbatere si OUG 13, care tocmai a fost abrogata prin ordonanta adoptata duminica. Saptamana trecuta, liderul de grup al PSD, Serban Nicolae, a propus, iar senatorii au votat, respingerea procedurii de urgenta cerute de Guvern si a propus ca termene ziua de 14 februarie pentru primirea de avize de la comisia de constitutionalitate si cea pentru drepturile omului si ziua de 21 februarie pentru primirea raportului din partea comisiei juridice, urmand ca ulterior ordonanta sa intre si in dezbaterea plenului.