Guvernul are o responsabilitate fata de oamenii care au votat actuala majoritate parlamentara si, de aceea, "demisia guvernului nu intra in calculele noastre", a spus premierul Grindeanu, duminica seara, la Romania TV. El a spus ca situatia ministrului Justitiei se va lamuri dupa ce acesta "isi va prezenta bugetul in Parlament" si isi va face o autoevaluare. Grindeanu: e absolut obligatoriu in perioada urmatoare sa existe aceste modificari pe Codul Penal si pe Codul de Procedura Penala.

Declaratiile lui Sorin Grindeanu:

  • PSD impreuna cu ALDE si prin ceea ce inseamna guvern votat de parlament ne simtim responsabili fata de oamenii care ne-au dat increderea prin vot. Am castigat alegerile detasat, s-a format o majoritate care a dus la acest guvern. Responsabilitatea fata de oamenii care ne-au votat e enorma.
  • Demisia guvernului nu intra in calculele noastre pentru ca asa cum va spuneam avem o obligatie care pana in acest moment ne-am indeplinit-o - de a pune in practic programul de guvernare.
  • Cu totii avem datoria in a incerca sa detensionam situatia, sa revenim la normalitate. Sper ca apelul meu, al colegilor mei, al oamenilor care vor o situatie normala sa conteze.
  • Gestiunea ministerului Justitiei, cine gestioneaza ministerul azi e Florin Iordache. El a ajuns in ultimele doua zile fara secretar de stat. E cel care a elaborat impreuna cu directiile de specialitate inclusiv ordonanta. Dar exista chestiuni legate in special de oUG 14 care au fost deficitare.
  • I-am dat cateva zile dlui Iordache sa-si sustina bugetul in Parlament, dupa aceste zile autoevaluarea dlui Iordache sau evaluarea mea va duce la ce spuneati dumneavoastra (intrebarea viza demisia/demiterea lui Iordache - n.red.).
  • Moderatoarea revine: Ii veti cere sa-si dea demisia? Grindeanu: Eu cred ca am fost clar in ceea ce am spus. Sunt necesare aceste pentru ca sunt activitati care trebuie gestionate - bugetul in Parlament. Dupa aceea el isi va face autoevaluarea, el o am pe a mea, vom decide.
  • Avem majoritatea in parlament in acest moment, cred ca lucrurile sunt clare in privinta motiunii.
  • Cred ca eu am facut ce aveam de facut: abrogarea ordonantei. Vina noastra a fost o foarte proasta comunicare. Dar e absolut obligatoriu in perioada urmatoare sa existe aceste modificari pe Codul Penal si pe Codul de Procedura Penala, conform deciziilor Curtii Constitutionale. De aceea facem apel la calm.