Oamenii protesteaza duminica din nou in tara, pentru a sasea zi consecutiv, in sprijinul Justitiei si pentru a contesta modul in care guvernul Grindeanu-Dragnea a inteles sa faca politica. Mii de oameni s-au adunat deja la Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova, Bistrita, Constanta, Arad, Oradea, Bacau, Slatina.

Detalii de atmosfera:

Primarul Timisoarei, apel catre guvernanti: Retrageti si proiectul de lege in care ati transformat ordonanta

21:00 Lanternele telefoanelor conduc la un efect vizual spectaculos laBucuresti, Timisoara si Iasi. Mesajul este clar: "faceti lucrurile la lumina"

Protest la Tecuci: "Ne-a sarit mustarul"

Bistrita: Un moment deosebit de inaltator, cand s-a trecut prin fata Bisericii Evanghelice, din cel mai inalt turn de piatra din Transilvania, au rasunat clopotele.

Craiova: Peste o mie de oameni scandeaza "Olguta ciocul mic, in Craiova esti nimic"

Cluj - 50 de mii de oameni

22:00 Manifestantii intoneaza imnul Romaniei

21:00 Peste 50 de mii de oameni la Cluj

Cu toate ca, duminica, s-a abrogat ordonanta privind modificarea codurilor penale, 45 de mii de oamenii au considerat ca nu este de ajuns, tinand cont de modul in care au gestionat situatia, iesind din nou in strada, potrivit stiridecluj.ro.

La Cluj, pana la aceasta ora, s-au strans deja aproximativ 25.000 de oameni, acestia urmand sa plece in mars prin oras.

live stream de pe Actual de Cluj

Timisoara- 40 de mii de oameni

Primarul Timisoarei, apel catre guvernanti: Retrageti si proiectul de lege in care ati transformat ordonanta

21:00 Peste 40 de mii de timisoreni scandeaza "Demisia"si "Bucuresti, lupta Bucuresti"

Peste 35 de mii de timisoreni sunt prezenti si in aceasta seara in Piata Operei, potrivit Digi24.

Timisoarenii si-au dat intalnire in Piata Operei la ora 19, dar cateva zeci de persoane sunt prezente, iar oamenii continua sa vina.

Iasi - 30.000 mii

21:00 Peste 30 de mii de oameni la Iasi. Cel mai mare protest din istoria orasului

UPDATE 20:40 Peste 25 de mii de oameni marsaluiesc pe strazile Iasului

Ora 19:00 Peste 10 mii de oameni sunt la proteste. Din nou, mobilizare impresionanta la Iasi unde oamenii scandeaza "Dragnea nu uita/Puscaria-i casa ta"

Iesenii au fost cei mai harnici si peste o mie de oameni protesteaza pasnic impotriva atacurilor la Justitie.

Sibiu -30.000 de oameni

Aproximativ 30 de mii de sibieni au scandat numele presedintelui Iohannis in fata casei acestuia

La protest participa aproape 25000 de sibieni. Coloana de protestatari de intinde de pe B-dul Mihai Viteazu, pana pe B-dul Nicolae Balcescu. Acestia scandeaza: "Cine sunteti voi, sa treceti peste noi?" "Jos Guvernul!" "Demisia!" "La inchisoare!"

Peste 15 mii de oameni sunt in strada la Sibiu, potrivit Agerpres.

ora 19:20 Protestatarii au parasit Piata Mare, merg pe Bulevardul Nicolae Balcescu si se indreapta spre strada Andrei Saguna. In acest moment, protesteaza peste 8000 de sibieni.

Chiar si dupa ce ordonanta de abrogare a OUG 13/2017 a fost publicata in monitorul oficial, aproximativ 150 de sibieni au iesit in strada. Si astazi, acestia parcurg traseul revolutionar: Piata Mare - Bulevardul Nicolae Balcescu - str. Amdrri Saguna - Calea Dumbravii - Bulevardul Mihai Viteazu - str. Rahovei - str. Semaforului - str. Stefan cel Mare - str. Balea -str. Hermann Oberth - str. Constitutiei - str. General Magheru - str. Avram Iancu - Piata Mare, potrivit Sibiul in Imagini, potrivit Sibiul in Imagini.

Craiova -10.000 de oameni

Peste 10 mii de craioveni se afla aproape de Spitalul Judetean de Urgenta Craiova si canta: "Ceausescu n-a murit/ Si-a lasat mustata/ Si da noaptea pe furis/ Cate-o ordonanta".

Peste o mie de oameni scandeaza "Olguta ciocul mic, in Craiova esti nimic".

19: 00 La aceasta ora, 300 de oameni se afla in Piata Mihai Viteazul din Craiova si cer demisia guvernului. De asemenea, acestia scandeaza impotriva fostului primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu: "Olguta nu uita, asteptam si cartea ta". Oamenii aflati in aceasta seara in strada au declarat ca se tem ca abrogarea sa nu ascunda alte lucruri necurate. "Mi-e teama sa nu fie un truc la mijloc. Nu pot sa merg pe buna lor credinta", a spus un protestatar craiovean, potrivitgazetadesud.ro.

Brasov -10 mii

Peste 10 mii de oameni au protestat si in aceasta seara in Piata Sfatului din Brasov

Ploiesti -5 mii

Peste 5000 de oameni au ajuns in fata sediului PSD.

Coloana de manifestanti a ajuns in centrul Ploiestiului, unde continua scandarile la adresa guvernantilor si a ordonantei de urgenta adoptate marti noapte cu privire la modificarile aduse legislatiei penale.

Ploiestenii au inceput sa se stranga in centrul orasului, in fata Palatului Administrativ, pentru a protesta pentru a sasea zi la rand. La ora actuala sunt peste 100 de persoane in zona, care au adus pancarte cu mesaje pentru guvernanti si pentru Liviu Dragnea, presedintele PSD, potrivit ziarulincomod.ro.

Constanta - 10 mii de oameni

21:00 10 mii de oameni sunt si la Constanta, chiar daca vremea a fost dificila, a plouat si a fost mai frig decat ieri

5000 de manifestanti se indreapta spre sediul PSD. Se striga doar "DNA sa vina sa va ia!" si "Demisia!"

Peste 200 de persoane s-au adunat si la Constanta. Ploaia si frigul fac insa ca mobilizarea sa se anunate una mai slaba decat in zilele precedente, potrivit corespondentului HotNews.ro.

Bistrita -5.000 de oameni. "Clopotele rasuna"

Un moment deosebit de inaltator, cand s-a trecut prin fata Bisericii Evanghelice, din cel mai inalt turn de piatra din Transilvania, au rasunat clopotele Manifestantii se apropie de piata Petru Rares, unde se va intona imnul national, versurile scrise de Andrei Muresanu poetul nascut la Bistrita

19:20 Peste 4.000 de oameni au plecat in mars

18.45: Bistrita: incepe sa se adune lumea, deocamdata 1.000 de manifestanti in Piata Petru Rares. La 19, lumea pleaca in mars si se va intoarce in piata, in fata Prefecturii si Consiliului Judetetean.

Bacau- 5 mii de oameni

Mobilizare extraordinara pana acum la Bacau, peste 5 mii de oameni protesteaza.

Oradea - 7.000 de persoane

Mobilizare peste asteptari la Oradea. Peste 7.000 de persoane protesteaza in Piata Unirii

Arad -5.000 de oameni

Incident la Arad: 4 contraprotestatari, la un moment dat au simulat o altercatie si au inceput sa strige "Jandarmii!"

19:50 Peste cinci mii de oameni au pleacat in coloana pe bulevardul Revolutiei. S-a ajuns in fata sediului PSD, se huiduie, se scandeaza hotii hotii, demisia, PSD ciuma rosie.

18.33: Se aduna lumea si la Arad, in fata sediului PSD din principala piata a orasului.

Suceava - 500 de oameni

Pe o vreme destul de potrivnica, ceata si ploaie marunta, peste 500 de oameni s-au adunat incepand cu ora 18.00 in fata Prefecturii Suceava. Chiar daca celebra Ordonanta a hotilor a fost abrogata, sucevenii cer acum demisia Guvernului Grindeanu. Se scandeaza "Jos Guvernul", "Va dam suta inapoi, numai sa scapam de voi!", "PSD - ciuma rosie", "Dragnea nu uita, romania nu-i a ta!", potrivit obiectivdesuceava.ro.

Slatina si Drobeta Turnu Severin

Peste 100 de persoane se afla la aceasta ora in fata Prefecturii. Oamenii au iesit si in aceasta seara in strada la Slatina si protesteaza in continuare impotriva cabinetului Grindeanu, potrivit gazetadesud.ro.

Tecuci

Cativa zeci de oameni au iesit in strada si la Tecuci, iar mesajul "ne-a sarit mustarul" face tot deliciul

Botosani

Cateva sute de oameni protesteaza si in Botosani

Alexandria, Teleorman

Circa 100 de oameni au iesit in centrul orasului pentru a protesta