Ambasada Austriei la Bucuresti considera ca OUG privind codurile penale ar putea slabi serios legislatia anticoruptie, periclitand progresele realizate in ceea ce priveste statul de drept si independenta sistemului judiciar si cere Guvernului sa gaseasca o solutie acceptabila pentru toate partile implicate, informeaza News.ro.

"Ordonanta de Urgenta anuntata in 31 ianuarie ar putea slabi serios legislatia privind lupta anticoruptie, ceea ce ar pune in pericol progresele realizate", se arata intr-o postare pe contul de Facebook al reprezentantei diplomatice.

Ambasada remarca faptul ca "Romania a realizat in ultimii ani progrese considerabile in ceea ce priveste intarirea statului de drept si independenta sistemului judiciar".

"Buna guvernare si statul de drept sunt, printre altele, cele mai importabte preconditii pentru dezvoltarea economica", arata ambasada.

Ambasada Austriei la Bucuresti cere Guvernului sa gaseasca o solutie acceptabila pentru toate partile implicate, precizand ca Austria este partener si prieten al Romaniei in UE.