Colonelul Daniel Marian Dragne este noul sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), in urma unei decizii luate de premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit unui comunicat al IGSU, citat de Agepres, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, incepand cu data de 3 februarie, prin decizia premierului, generalului maior Ovidiu Vasilica ii inceteaza imputernicirea exercitarii atributiilor functiei de inspector general al IGSU.

Decizia vine ca urmare a implinirii termenului de un an, prevazut de legislatia specifica, pentru care un ofiter poate fi imputernicit sa exercite atributiile unei functii.

Incepand cu data de 4 februarie, prin decizia premierului, a fost imputernicit pentru a indeplini atributiile functiei de inspector general al IGSU colonelul Daniel Marian Dragne.

Colonelul Daniel Marian Dragne detine din anul 2014 functia de prim-adjunct al inspectorului general al IGSU. Cu o experienta de peste 20 de ani in aceasta arma, noul comandant al salvatorilor militari este absolvent al Facultatii de Pompieri din cadrul Academiei de Politie "A.I. Cuza" din Bucuresti (promotia 1999).

Pe parcursul carierei militare, el a ocupat diferite functii de comanda in cadrul Facultatii de Pompieri, functii de specialist in cadrul Statului Major al Comandamentului Pompierilor Militari, sef al structurii de control din inspectoratul general.

Pe timpul exercitarii functiei de prim-adjunct al inspectorului general, Daniel Marian Dragne a reusit integrarea structurilor operative si preventive sub o coordonare unitara, aspect orientat spre eficientizarea actiunilor si misiunilor institutionale, mentioneaza sursa citata.