Parchetul General va ataca vineri la tribunal OUG privind modificarea codurilor penale, potrivit procurorului general Augustin Lazar.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"In cursul zilei de astazi vom ataca la instanta ordonanta de urgenta", a declarat Lazar inainte de a intra la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii.

"Modificarile care se vor aduce Codurilor penale nu pot fi discretionare. Ele ar trebui sa fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de juristi de elita, iar Romania are juristi reputati", a precizat ulterior Augustin Lazar, intr-o declaratie pentru Agerpres.

Adoptarea acestei ordonante a a facut caatat CSM,cat si presedintele Klaus Iohannisa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta conflictului constitutional dintre puterea executiva si cea judecatoreasca.

De asemenea,un procuror DNA a cerut joiTribunalului Militar Bucuresti sesizarea CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate in legatura cu Oordonanta de modificare a Codurilor penale, a scris joi Agerpres, citand surse judiciare.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va ataca si el vineri la CCR ordonantarespectiva, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi caGuvernul nu renunta la ordonantade modificare a codurilor penale, iar Liviu Dragnea a spus ca PSD sustine Executivul in continuare in aceasta privinta.