PMP a depus un numar de 324 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2017, majoritatea referindu-se la domeniul dezvoltarii, administratiei si fondurilor europene, informeaza formatiunea, scrie news.ro.

"Cele mai multe amendamente privesc programele nationale finantate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupati de dezvoltarea infrastructurii de transport si a utilitatilor publice in judetele pe care le reprezinta. De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitari care se refera la Diaspora", se arata intr-un comunicat al PMP.

In ceea ce priveste invatamantul, deputatii si senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru constructia/modernizarea de scoli si gradinite, achizitionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea scolilor cu mobilier si logistica moderna.

"Parlamentarii PMP au solicitat si alocarea de sume pentru constructia/modernizarea unor spitale si dispensare, dotarea unitatilor medicale cu aparatura moderna, dar si constructia de locuinte pentru medici. Nu au fost uitate nici modernizarea institutiilor de cultura, suplimentarea bugetului Institutului Cultural Roman, precum si sustinerea marilor proiecte de infrastructura rutiera (varianta ocolire municipiul Timisoara, autostrada Iasi-Targu Mures, pasajul suprateran de la Domnesti, magistrala 5 de metrou)", se mai arata in comunicat.

Dezbaterile pentru avizarea bugetelor ordonatorilor de credite incep vineri, la ora 11.00, in Parlament.