Sindicatul din Romatsa solicită Guvernului să retragă Ordonanța 13/2017 care modifică Codul penal și Codul de Procedură Penală, potrivit unui comunicat de presa.

Sindicatul arata ca se raliază comunicatului CNS „Cartel ALFA” și susține protestul public ȋndreptat împotriva adoptării prin Ordonanță a modificărilor la Codul Penal și Codului de Procedură Penală.

"Considerăm și noi că adoptarea de prevederi ȋn acest domeniu prin ordonanță de urgență și fără a respecta procedura de avizare prealabilă, contrar atȃt reacției publice vehemente cȃt și poziției instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, precum și în lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii, este un act brutal și sfidător din partea Guvernului, care nu poate și nu trebuie să fie acceptat într-o societate democratică", mai sustin sindicalistii Romatsa.

"Nu ȋn ultimul rȃnd, prevederile OUG 13/2017 relative la abuz și neglijența ȋn serviciu afectează distructiv raporturile de muncă și generează temeri, instabilitate și nesiguranță a locului de muncă pentru orice salariat corect și onest supus presiunilor ierarhice", se arata in comunicatul Romatsa.