Un protest spontan s-a desfasurat marti noaptea in Piata Victoriei. Bucurestenii au iesit in strada, la tempertauri de - 8 grade, dupa adoptarea pe ascuns a ordonantelor pentru amnistie mascata. Oamenii au iesit in strada in numar impresionant, ajungand pana la circa 15.000, potrivit reporterilor HotNews.ro aflati la fata locului. S-a scandat "Noaptea, ca hotii", "Drangea, nu uita, te asteapta Rahova", "Chemati elicopterul", "Iesi afara, javra ordinara!" si "Demisia!".

Proteste spontane se desfasoara si in mai multe orase din tara.

---------

02:17 Numarul manifestantilor a ajuns la circa 500 de persoane. Protestul se apropie de sfarsit.

02:13 In Piata Victoriei mai sunt circa 1000 de oameni, adunati la una dintre intrari. Se fac apeluri la un magafon pentru proteste si miercuri.

01:57 Lumea inca rezista. Se striga "Rusine sa va fie".

01:44 Grupuri parasesc piata. Se striga "ne vedem si maine". Mai sunt cateva mii. In continuare portile guvernului sunt blocate.

01:34 La portile guvernului lumea striga si huiduie. Multi vorbesc de proteste in fiecare zi. La ora aceasta in Bucuresti sunt -8 grade.

01:24 Piata se goleste treptat. Inca sunt peste 6.000. Lumea ramane agitata la gardurile Guvernului si la porti.

O femeie a iesit din incinta Guvernului la poarta si a incercat de mai multe ori sa ii provoace pe manifestanti.

01:17Cele doua ordonante au fost publicate in Monitorul Oficial.

01:15 Multimea a inceput sa scada in numar Dar tot vorbim de circa 10.000 de persoane.

01:05 La fata locului au sosit mai multi jandarmi echipati si incearca sa ii adune pe protestatari de pe strazile laterale. Manifestantii i-au primit cu huiduieli, reprosandu-le ca apara hotii si ca au depus un juramant sa apere tara.

00:54 Potrivit informatiilor HotNews.ro, la ora aceasta in cladirea Guvernului nu se mai afla nici premierul si nici unul dintre ministrii cabinetului.

00:52 Se striga "Nu scapati" si "Si jandarmeria apara hotia". Spiritele sunt inflamate. Zeci de jandarmi sunt pozitionati in piata Victoriei. De la megafoane se striga "Fara violenta" si ca jandarmii isi fac doar datoria. Se striga "Drangea, nu uita, te asteapta Rahova" si "Chemati elicopterul". La poarta dinspre strada Paris vin noi trupe de jandarmi.

00:43 Proteste in toata tara. Vezi aici - VIDEO LIVE TEXT Protestele se amplifica in tara: Mii de oameni au iesit in strada in Cluj, Sibiu, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta si Ploiesti

00:41 Numarul manifestantilor a ajuns la 15.000. Multa lume se misca pe lateral. Se huiduie si multi alearga. Se striga "Iesi afara, javra ordinara".

00:33 Jandarmii au dat cu spray lacrimogen la una dintre intrarile in Guvern dupa ce un grup de protestatari s-a luat la harta cu jandarmii.

00:30 Noi estimari. Numarul manifestantilor din Piata Victoriei a urcat la circa 12.000. Multimea ajunge din gardul Guvernului pana la trotuarul de la Antipa si parcarea din Victoriei.

00:22 Se striga "Liviu Dragnea iti dorim, iti dorim tot anul, sa te duci la puscarie cu Sorin Grindeanu". Grupuri de manifetsanti se misca catre zona laterala a cladirii Guvernului. Se striga: "Fara violenta" si "Nu plecam".Protestele nu sunt violente.

00:17 Asa arata Piata Victoriei la miezul noptii(foto: Dan Mihai Balanescu)

00:10 Este lume la toate portile. Accesul la cladire e blocat. Jandarmii sunt aproape inexistenti.

00:07 Numarul manifestantii a ajuns la circa 10.000, estimeaza reporterii HotNews.ro aflati la fata locului. Manifestantii au blocat toate caile de iesire din Palatul Victoria, sediul Guvernului. Continua sa vina oameni de pe Bulevardul Ana Ipatescu si Stefan cel Mare.

00:03 In Piata Victoriei se afla la aceasta ora peste 8.000 de oameni si continua sa vina.

Miercuri 00:00 Se striga "Hotii", "Nu plecam", "Tradatorii". Coruri de huiduieli si fluieraturi. Oamenii inca vin.

23:52 Peste 6.000 de persoane in piata si continua sa vina. Echipaje de la firme de deszapezire au inchis Calea Victorie si se curata zapada. Situatia este in continuare tensionata. Vin grupuri de oameni de pe Bulevardul Lascar Catargiu.

23:38 In piata se afla peste 5000 de oameni. Se striga "Hotii" si "Jos guvernul". Lumea inca vine.

23:35 Manifestantii trag de poarta de acces din gardul Guvernului si arunca cu zapada in jandarni. Sunt foarte multi jandarmi in zona dinspre poarta. Situatia este foarte tensionata. Manifestantii sunt masati la poarta. Se striga "Jos PSD" si "Nu scapati".

23:33 Cativa protestatari au incercat sa rupa cordonul de jandarmi, dar au fost opriti de jandarmi si de alti protestatari. Tensiunea creste enorm, distanta intre protestatari si jandarmi e de citiva centimetri. Oamenii sint extraordinar de furiosi. Lumea continua sa vina.

23:31 Numarul manifestantilor a ajuns la circa 3000. Se striga "Noaptea, ca hotii". Se poate observa o prezenta minima a jandarmilor. In schimb sunt foarte multi politisti, mai mult pe strazi.

23:28 Se striga "Iesi afara, javra ordinara!", "Demisia!", "Singura solutie, inca o revolutie".

Sunt 300 de manifestanti si la Iasi. "Refuz, refuz, acest abuz".

23:20 In piata se afla circa 2000 pe persoane. Traficul in Victoriei e blocat complet, la fel si pe lascar Catargiu, Kiseleff si Aviatorilor. Vin grupuri si grupuri.

23:16 Se scandeaza "Scirbelor, iesiti afara".

23:10 In Piata Victoriei se afla circa 1.500 de oameni. Circulatia este blocata in fata Guvernului. Continua sa vina oameni in numar mare. la fala locului este detasat un dispozitiv mare de politie. Lumea foarte nervoasa.

23:03 In Piata Victoriei se afla peste 1.000 de oameni. Se scandeaza "Ne-am saturat", "Rusine sa va fie", "La racoare, mizerii ordinare".

O parte din cei prezenti s-a repezit la poarta laterala a gardului Guvernului. Au strigat "Tradatorii", "Demisia" si "Iesi afara, javra ordinara!". La ora actuala la fata locului se afla circa 1000 de persoane si oamenii continua sa vina. Lumea la Victoriei esta pana in trotuarul guvernului.