Nucleara din justitie. Lista potentialilor beneficiari ai dezincriminarii mascate a abuzului in serviciu

de D.Tapalaga, M.Ivascu     HotNews.ro
Marţi, 31 ianuarie 2017, 14:39 Actualitate | Esenţial


Dragnea, Oprea, Udrea, Vanghelie, Basescu, Sova
Foto: Colaj foto
Lista lunga a potentialilor beneficiari ai unei eventuale dezincriminari mascate a abuzului in serviciu si a conflictului de interese ne arata ca exista un interes urias ca modificarile la Codul Penal sa se faca prin OUG, nu prin proiect de lege sau alte preoceduri greoaie. O singura zi daca sta in vigoare, dezincriminarea abuzului scapa de tot sau partial nume mari anchetate de procurori: Dragnea, Oprea, Bica, Nicusor Constantinescu, Mazare, Scripacru, Cancescu, Pendiuc, Truica, Paul al Romaniei, Vanghelie, Ioana Basescu, Nechita, Sova, Tiberiu Nitu, o armata de presedinti de Consilii Judetene si primari.
Vezi in text o prima evaluare, in curs de actualizare. 

 • Nota. Evaluarea potentialilor beneficiari depinde mult de forma finala a OUG-ului. Daca se va pastra conditia ca prejudiciul sa fie mai mare de 200 de mii de lei, unii din lista de mai jos nu vor scapa deoarece au provocat prejudicii mai  mari. Daca in schimb se va pastra in mod cumulativ si conditia plangerii prealabile a institutiei vatamate, atunci sansele sa scape aproape toti cei din lista de mai jos cresc semnificativ. Unii scapa complet de dosar, altii de una din acuzatiile principale. Avantajul dezincriminarii prin OUG este ca efectele se produc instant si nu mai pot fi reparate, deoarece in penal legea retroactiveaza si se aplica legea mai favorabila.
Liviu Dragnea. DNA l-a acuzat in iulie 2016 pe fostul presedinte al CJ Teleorman de instigare la abuz in serviciu si de instigare la fals intelectual in dosarul in care este trimis in judecata alaturi de fosta sotie, Bomonica Prodana. Detalii in comunicatul DNA

Gabriel Oprea. In mai 2016, procurorii anticoruptie l-au acuzat pe fostul ministru de Interne de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul fondurilor operative de la serviciului de informatii al Ministerului de Interne (DIPI). Detalii in comunicatul DNA.

Elena Udrea. Fost deputat si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Udrea are mai multe dosare deschide de DNA in care este cercetata pentru abuz in serviciu. In dosarul “Gala Bute”, Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, care este cercetat pentru participatie improprie la abuz in serviciu. Detalii in comunicatul DNA. Udrea mai este acuzata de abuz in serviciu si intr-un dosar in care este acuzata ca si-a folosit influenta de ministru pentru a cumpara, prin intermediul unei societati pe o care o controla si finanta, o vila pe litoral la jumatate din pretul pietei.

Ioana Basescu. In septembrie 2016, procurorii anticoruptie au acuzat-o pe fiica fostului presedinte de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani in dosarul finantarii pretins nelegale a campaniei prezidentiale din 2009 a lui Traian Basescu. In acest dosar, Elena Udrea este acuzata de spalare de bani. Detalii in comunicatul DNA

Titus Corlatean. Procurorii DNA l-au acuzat in mai 2016 pe fostul ministru de externe de abuz in serviciu, cu obtinerea de foloase necuvenite pentru altul, in dosarul votului din diaspora. Detalii in comunicatul DNA

Tiberiu Nitu. DNA l-a acuzat pe fostul procuror general la complicitate la abuz în serviciu in februarie 2016 din cauza ca in aprilie 2014 a incheiat un protocol cu Ministerul de Interne in baza caruia a beneficiat de coloana oficiala desi nu ar fi avut dreptul legal. Detalii in comunicatul DNA

Marian Vanghelie. In iulie 2015, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe fostul primar al sectorului cinci pentru nouă infracțiuni de luare de mită, nouă infracțiuni de abuz în serviciu, șapte infracțiuni de spălare de bani. Detalii in comunicatul DNA

Radu Mazare. Fostul primar al orasului Constanta, este acuzat de procurorii DNA de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Dosarul a fost trimis in judecata in decembrie 2015 si ii are ca inculpati, printre altii, pe omul de afaceri Gabriel Strutinsky si mai multi functionari din cadrul primariei Constanta. Detalii in comunicatul DNA

Nicusor Constantinescu. Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, este acuzat de abuz in serviciu (3 infractiuni, din care 2 in forma continuata), alaturi de mai multi functionari din cadrul CJ. DNA a trimis dosarul in judecata in aprilie 2015 dupa ce, cu o luna in urma, in martie 2015, procurorii anti-coruptie au inceput urmarirea penala fata de Nicusor Constantinescu intr-un alt dosar n care acesta este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Dan Sova. Fost ministru al transporturilor in guvernul Ponta, Sova a fost trimis in judecata de DNA, in septembrie 2015, printre altele, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru altul. Este vorba despre dosarul “Turceani – Rovinari” in care a fost trimis in judecata si fostul premier Victor Ponta.

Laura Georgescu. In iulie 2015, procurorii anticoruptie au acuzat-o pe presedinta Consiliului National al Audiovizualuli de doua infractiuni de abuz in serviciu si de instigare la fals pe motiv ca ar fi intervenit pentru postul de televiziune al fostului primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan – Pinalti. In dosar mai sunt acuzati Viorel Hrebenciuc si Narcisa Iorga, fost membru CNA, insa de alte infractiuni. Detalii in comunicatul DNA

Alina Bica. In septembrie 2015, procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata pe fosta sefa DIICOT pentru luare de mita dar si pentru savarsirea infractiunii de “participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu”. Este vorba de dosarul ANRP, in care mai sunt acuzati fostul sef al fiscului , Pop Serban si Horia Simu. Detalii in comunicatul DNA

Lotul ANRP (Dosarul Retrocedarilor). Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata in decembrie 2014 pe Dumitrean Nicoleta Crinuţa, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Bica Alina Mihaela, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoş George și Alexandru Lăcrămioara, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, sub acuzatia de abuz in serviciu. Detalii in comunicatul DNA

Aristotel Cancescu. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov este trimis in judecata in doua dosare in care este acuzat de luare de mita dar si de abuz in serviciu sau instigare la abuz in serviciu. Are un al treilea dosar la DNA in care procurorii il acuza de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita si una de abuz in serviciu. Detalii aici, aici si aici. 

Cristian Popescu Piedone. Fostul primar al Sectorului 4, este si el acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos. DNA l-a trimis in judecata in mai 2016 in dosarul incendiului de la Colectiv. Detalii in comunicatul DNA.

Ioan Oltean. Fostul deputat a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in noiembrie 2015, intr-un dosar cu privire la activitatea desfasurata in cadrul ANRP, pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si traficul de influenta. Detalii in comunicatul DNA. In iulie 2016, Iona Oltean a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar, alaturi de Crinuta Dumitrean, fostul presedinte al ANRP. In acest dosar, printre altele, procurorii anticoruptie ii acuza pe cei doi de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Detalii in comunicatul DNA.

Sorin Oprescu
. Fostul primar al Capitalei a fost trimis in judecata de procurorii anti-coruptie, in noiembrie 2015, printre altele, pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si traficul de influenta. Detalii in comunicatul DNA.

Ion Ochi. Fost deputat si vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, Ion Ochi a fost trimis in judecata de DNA, in iunie 2015, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si traficul de influenta. Detalii in comunicatul DNA.

Adam Ioan. Fostul deputat in Parlamentul Romaniei a fost trimis in judecata de DNA, in ianuarie 2015, intr-un dosar cu privire la atribuirea unor mari suprafete de teren forestier,  pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si traficul de influenta. Detalii in comunicatul DNA.

Marian Dan-Mihai. Fost deputat, este urmarit penal, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu. In cazul sau, procurorii DNA au anuntat inceperea urmarii penale in octombrie 2016. Detalii in comunicatul DNA. Detalii in comunicatul DNA.

Pe numele lui Eugen Bejinariu, fost deputat si ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, procurorii DNA au solicitat Camerei Deputatilor incuvintarea urmarii penale in noiembrie 2016. Bejinariu este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si traficul de influenta, in forma continuata. Detalii in comunicatul DNA.

Fostul primar al municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost trimis in judecata de procurorii anti-coruptie, in martie 2015, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata (doua acte materiale). Detalii in comunicatul DNA.
La aceasta lista deja lunga se adauga o multime de alte dosare in care una din acuzatii este abuzul in serviciu sau instigare la abuz in serviciu: toti functionarii din dosarul retrocedarilor la Snagov si ferma Baneasa, Loteria Romana, Sebastian Ghita pentru unele fapte, cam toate dosarele vizand cluburile de fotbal, dosarul Murfatlar, dosarele cu medicii de la Floreasca si managerii de spital (Lascar si restul), in fine, o armata de primari si functionari publici.

Background esential

In 15 iunie 2016,
judecatorii Curtii Constitutionale au admis, in sedinta de miercuri, exceptia de neconstitutionalitate ridicata la articolul care defineste abuzul in serviciu in Codul penal, indicand si modul in care acest articol poate deveni constitutional.

Curtea Constitutionala a decis ca sintagma ''in mod defectuos'', cuprinsa in definirea abuzului in serviciu in Codul penal, sa fie inlocuita cu sintagma "prin incalcarea legii".

Sub pretextul punerii in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, Guvernul Grindeanu a anuntat ca va modifica Codul Penal, insa a incercat sa o faca in secret. In prima varianta data publicitatii abia dupa ce HotNews.ro a avertizat ca ministerul justitiei pregateste sa dea gratierea si sa modifice codul penal prin ordonante de urgenta, abuzul in serviciu era redefinit in asa fel incat fapta era practic dezincriminata. In primul rand ca s-a introdus conditia ca prejudiciul sa fie mai mare de 200.000 de lei pentru ca fapta de abuz sa constituie prejudiciu. A doua conditie introdusa, plangera prealabila a instutitiei, face practic aproape imposibila anchetarea pe viitor a infractiunilor de abuz deoarece este greu de crezut ca o primarie sau un minister, de exemplu, va depune plangere plangere impotriva sefului.

Nu este clar daca aceste doua conditii vor fi pastrate in forma finala a ordonantei de urgenta si in ce mod va fi reformulat abuzul in serviciu. Daca va fi pastrata definitia veche, vor beneficia de dezincriminare cei mai multi din lista de mai sus, impotriva carora ar trebui sa faca plangere institutiile prejudiciate pentru ca anchetele sau procesele sa continue.

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat ca modificarea Codului Penal va fi facuta prin ordonanta de urgenta, si exista posibilitatea ca aceasta sa fie adoptata in sedinta de guvern de miercuri.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

68534 vizualizari

 • -70 (84 voturi)    
  Acum iesim si pentru abuzul in serviciu? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:38)

  Miky60 [utilizator]

  Eu stiam ca trebuie sa iesim pentru gratiere si amnistie. Acum iesim si pentru abuzul in serviciu? Sa stim ce strigam in strada.
  • +57 (67 voturi)    
   "Iesim"...adica noi? N-ai iesit nicaieri! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:56)

   EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Lasa vrajeala. Pai dezincriminarea e amnistie mascata, ba chiar mai mult!
   • +9 (19 voturi)    
    Un ultim abuz! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:09)

    AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

    Daca tot se dezincrimineaza abuzul in serviciu, mai fac un ultim abuz: IESITI IN STRADA!!!
   • +13 (15 voturi)    
    In seara asta cei din fotografie.... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:21)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

    vor bea sampania. Guvernul va da prima ordonanta, cea a amnistiei, prin care toti scapa. A doua ordonanta este mai putin importanta , o sa o treaca prin asumare zilele urmatoare.
    • -1 (5 voturi)    
     nu de poate ! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 20:48)

     om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

     cum, sa scape udrea ?!
     nu se poate, iesim in strada !
     asa'i dom tapalga ?
     pai cum sa scape udrea ?!
     oricine, numai udrea nu !
  • +41 (49 voturi)    
   striga: (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:57)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   "Da-mi Doamne creier!"
   poate ai noroc si te ajuta !
  • +25 (33 voturi)    
   a nu nu.. (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:57)

   rochiri [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   este normal sa fure...in functiile care sunt...
  • +36 (44 voturi)    
   Eu unul ies pentru a ... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:59)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   ... protesta imopotriva dezincriminarii abuzului in serviciu, impotriva gratierii si amnistiei.
   Mesajul tau este confuz: nu cred ca vrei sa iesi PENTRU amnistie, gratiere si incriminare ci IMPOTRIVA lor.
   Doar daca nu cumva esti sadic :-)
  • +21 (31 voturi)    
   pai tot aia e plavane (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:18)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   probabil pentru tine nici nu conteaza ce voteaza aia, daca-ti da si tie 50 de lei in plus la ajutor...
   Tot amnistie e si dezincriminarea abuzului in serviciu.
  • -9 (23 voturi)    
   nu e nevoie (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:07)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   e agitatie propagandistica marca hn
   abuz in serviciu este numai unul din capetele de acuzare la multi din aia afisati pe panoul de onoare.
   mai au si spalare de bani, fals, uz de fals, etc.
   au avut ei grija baietii cu catusele sa le puna mai multe bube'n cap.

   abuzul in serviciu este reglementat prin hotararea curtii constitutionale, iar codul penal trebuie modificat. hotararea ccr este executorie.
   dna pruna a dat oug pt. a pune in acord alte articole declarate anticonstitutionale, dar l'a ocolit pe asta cu abuzul in serviciu. i'a venit randul. atat.

   cine a scris articolul, a facut un abuz in serviciu, iar foloasele au fost multimea de baieti de serviciu care dau cu comentarii...:-) adica, ratingul.
   orice informatie din presa care face un rau cuiva, si care aduce crestere de rating, este abuz in serviciu!
   conf. legii actuale.

   numai ca sunt luate in consideratie anumite cazuri.
   ca ala al lui popescu de la targoviste, care a dat pui la saraci, fara a fi in camapanie, si a fost condamat ca a avut foloase ...de imagine !
   exact ca in cazul fostei primarite de craiova..
   numai ca atunci, la popescu, judecatorii fostei sefe a iccj, erau solidari cu procurorii. adica, ca intre colegi, se serveau unii pe altii.
   se pare ca juzii s'au mai desteptat, nu dau la cererea procurorului..
   taman se dadura si de orban, achitat in instanta.

   cel ce starneste vant, va culege furtuna...
   nici kotrutza nu va fi vesnica acolo, nici herru' la cotrocesti. cand nu vor mai fi, se vor gasi bube'n cap si pt. ei.
   fiecare la randul lui.
   • +3 (5 voturi)    
    Korkodell, Korkodell... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:52)

    Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    De la caldura aia din Texas ti se trage...
    Si de la rublele convertibile.
    Apropo, care mai e cursu' rubla-dolar in Texas: ii iese ceva si lu' Trump pentru zidu' ala?
    • -4 (6 voturi)    
     de unde bre (Marţi, 31 ianuarie 2017, 19:07)

     om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Gabi Sorocianu

     io sunt din teliorman, tot in sud.
     asa'i zicem noi, texas.
     alicsandriea e austinu de la noi, iar turnu magurele e laredo.
     de la noi, peste rio grande danubio se vede mexicu' bulgaresc.
     pt. caldura, asteptam vara.
     cioaba poa' sa'si aduca ortacii sa faca podul promis de nicu dracnea, intre turnu si nicopol.
     ca noi facem poduri, punti intre popoare, nu ziduri. :-))
     • +2 (2 voturi)    
      Cum asa, bre? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 23:05)

      Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

      "nu, mai draga (Vineri, 27 ianuarie 2017, 13:46)

      korkodell [utilizator] i-a raspuns lui Gabi Sorocianu

      traiesc in america, traiesc in texas.
      mata traiesti in mirajul ghiolbanizarii finantate de soros si transnationale.

      marea majoritate a romanilor care traiesc in sua, adica cei veniti inainte de lovirutie, cu vechime si drept de vot, sustin partidul republican.
      si stiu dece.
      la putere nu este trompa, singur. la putere e partidul republican, cu majortate in ambele camere ale congresului. membrii cabinetului sunt republicani, si merg pe strategia de guvernare republicana, pe ideologia de dreapta a americii capitaliste, asa cum a fost ea fondata de parintii fondatori.

      america a fost fondata pe doua principii: libertatea si reprezentarea.
      sloganul revolutiei a fost no taxation without representation.
      democratia si institutiile ei au venit in timp, natural, bazat pe experienta, vazand si facand.
      trompa a fost ales democratic in 32 de state ale uniunii. o majoritate zdrobitoare.
      numai ca cei ce l'au votat pe trompa n'au timp de iesit in strada. aia de ies in strada n'au alta ocupatie. mjoritatea sunt protestatari de profesie. tineri, cu fata ascunsa, cu un rucsac cu pietre in spate, pasaport in buzunar si drumul si masa platite. cazarea in statii de autobuz, in strada.
      astia sunteti voi, globalistii/ghiolbanistii.
      in america care munceste, ai sa vezi pickup trucks cu bumper stickers cu sloganul, if you ate today, thank a farmer. daca ai mancat azi, multumeste unui fermier.
      statele fermierilor l'au votat pe trump.

      ref. taxe, in ny city se platesc trei randuri de impozite pe venit: federal tax, state tax si city tax.
      in texas se platesc numai taxe federale.
      ny si california au taxele cele mai mari, dar si cei mai multi asistati. acolo sunt tari democratii, acolo a luat baba hilaria majoritatea aia a votului popular."

      Pai cum asa, Korkodell: ai dat vrabia din mana pe Teleormanu' de pe gard?
      Mai, sa fie!
   • 0 (0 voturi)    
    "cel ce starneste vant, va culege furtuna.." (Miercuri, 1 februarie 2017, 12:51)

    cladob [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    psd, alde tocmai asta au facut
  • +2 (2 voturi)    
   De unde ieși tu, de la bulău? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:35)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   sau de la vreun spital gen Sapoca?
  • +2 (2 voturi)    
   coruptia amice, stii ce este? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 20:43)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   coruptia este principala tema a strazii din 2013 pana astazi. abuzul in serviciu public este un act de coruptie in legislatia romaneasca de la cuza incoace. numa' pispirica de dragnea crede ca stie el mai bine decat astia care au fost la putere inaintea lui. coruptia este principalul motiv pentru care protestam. coruptia infaptuita prin abuz in serviciu este motivul pentru care spitalul de arsi era plin de viermi pentru ca modul cum au fost acordate contractele de dezinfectie nu respectau normale in vigoare. chit ca nu-l prinde si cu mita, vreau ca acel om sa fie pasibil de inchisoare daca a gresit si din cauza lui mor oameni. nu vreau sa ajungem in situatia in care romanul sa simta ca nu i se poate face justitie la tribunal si trebuie sa si-o faca dreptate singur. ar fi o situatie mult mai grava in care am putea ajunge.
  • 0 (0 voturi)    
   ???????????????????? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 21:04)

   Harold [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Cine intreaba? Grindeanu?
 • +65 (73 voturi)    
  Treziti-va Romani! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:41)

  revolution2017 [utilizator]

  Ce cauza poate fi mai nobila decat cea pentru care s-a iesit in strada zilele acestea
  Sa nu ne-mbatam insa cu apa rece , mascarada de dezbatere publica de la Ministerul Justitiei nu are nimic de-a face cu argumentul logic sau cu buna-credinta. Scopul acestor indivizi este foarte clar: Protejarea infractorilor si inculpatilor politici si clientelari! Atacarea Statului de Drept si a Justitiei in primul rand!
  Sa facem front comun impotriva coruptiei si mai ales a coruptiei politice! Sa ne aparam democratia si libertatea castigate la Revolutie! Sa nu fim complici la jefuirea Romaniei !
  Nu putem uita tunurile si tepele post-decembriste: marea privatizare, Bancorex, Banca Agricolă, Banca Dacia Felix, Banca Internațională a Religiilor, Banca Română de Scont, Banca Română de investiții, SAFi, Caritas, FNI, Colectiv, mineriadele, scandalurile dezinfectantilor, contrabandei cu tigari / combustibil si multe multe altele. Nu putem uita trecutul nostru!
  Demisia Ministrului Justitiei ar fi in acest context un gest de onoare, pe care acest individ nu cred ca o are.
  Vocea noastra trebuie sa se auda clar si tare: Demiterea Ministrului Justitiei si retragerea celor doua ordonante!
  Strigatul nostru sa le dea fiori de groaza acestor politicieni de Ev Mediu!
  Sa nu-i lasam sa scoata cuvantul hot din DEX!
  Sa iesim din nou in strada si sa ne strigam indignarea!
  • -4 (28 voturi)    
   Dragul meu revolutionar 2017, (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:38)

   valll [utilizator] i-a raspuns lui revolution2017

   Ma tem ca vom pierde. Nu vezi cat de multi sunt? Sunt puternici, nerusinati, bogati, au calcat peste cadavre ca sa se imbogateasaca, vor calca peste cadavre pentru libertatea lor, pentru bogatia lor si pentru ca sa se urce din nou in posturi din care sa fure.
   Nu vad nicio scapare. Nu prea vad opozitie in parlament. Au aparut din societatea civila un numar incredibil de lasi care mimeaza pacifismul, echidistanta sau ii apara fatis. Vad acum la Realitatea, la emisiunea lui Claudiu Popa un sociolog, Darie Cristea, care incearca s-o scalde facand pe echidistantul, sa impacheteze ticalosia si sa o dea drept stangacie de comunicare intre toate partile.Si cati ca el!
   Ticalosia e prea raspandita, iar poporul nu intelege ca pomenile pe care le primeste sunt doar ce li se strecoara lor printre degete, ca ei dau cu o mana ca sa fure cu zece.
   Noi ne adunam, condamnam, semnam petitii, scrisori de protest, iar ei isi vad de treaba, ajutati de prostie si de lichelism. Oare n-ar fi o solutie aceea ca „Strada” sa se transforme in partid?
   • 0 (12 voturi)    
    Platforma online (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:45)

    revolution2017 [utilizator] i-a raspuns lui valll

    Mai degraba o platforma online unde sa dezbatem probleme punctuale ale societatii si ce mecanisme exista pentru solutionarea lor.

    Partidele politice nu stiu daca sunt solutia pentru sec XXI. Dai un mandat in alb pentru 4 ani unui politician care nu te mai reprezinta odata ales
    (este libertatea lui de a vota cum vrea el sau cum ii dicteaze partidul).

    Un vot universal pe probleme punctuale ar fi mult mai adecvat realitatilor de astazi, dar probabil mult mai greu de implementat
    • 0 (0 voturi)    
     programul electoral obligatoriu (Miercuri, 1 februarie 2017, 12:53)

     cladob [utilizator] i-a raspuns lui revolution2017

     trebuie dat la inscrierea listelor la biroul electoral. Astfel ei nu mai au ce zice si nu si mai permit sa faca idiotenii. Asa ii responsabilizam.
   • +6 (10 voturi)    
    Eu cred ca deja am castigat ! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:53)

    revolution2017 [utilizator] i-a raspuns lui valll

    Am atras atentia Europei intregi (vezi raportul Comisiei Europene) asupra a ceea ce se poate intampla, am atras atentia guvernantilor ca nu pot face chiar ceeea ce vor ei si ca exista o limita.
    Dar castigul cel mai mare este ca am adus dezbaterea pe prim plan si ca incercam sa-i informam si pe cei mai putin informati sau manipulati
    • 0 (0 voturi)    
     Respect! (Miercuri, 1 februarie 2017, 12:56)

     cladob [utilizator] i-a raspuns lui revolution2017

     ati fost la inaltime! Ati aratat ca democratia functioneaza in Romania prin organizarea de protest pasnic. Sa nu o pierdem cu acte de violenta ci sa continuam, sa cautam adevarul, dreptatea, dialogul, transparenta, deschiderea. Numai asa vom reusi sa ne descotorosim de cei mincinosi si furaciosi.

     Ciste lor, Cinste demonstrantilor!
  • -7 (11 voturi)    
   bravooo, mai gavroche !! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:22)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui revolution2017

   la dat zapada nu iesiti voi ?! :-)
   • +3 (5 voturi)    
    Zapada? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 19:18)

    Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    Da' de unde zapada in Texas, Korkodell?
    Sau esti din Texasu' de Jos, jud. Teleorman si ai iesit la dat zapada cu neamurile de prin cimitire?
    Korkodell, Korkodell... Daca n-as sti ca esti om serios, as putea jura ca ingheti apele.
 • -48 (62 voturi)    
  Ce-i aia „abuz în serviciu”? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:41)

  Nyk1 [utilizator]

  Adică dacă eu procedez într-un anume fel fiindcă așa cred că este bine să-mi fac treaba, iar Codruța crede altceva, asta înseamnă că trebuie să fiu închis?

  Asta în timp ce hoții de buzunare și alți tâlhari sunt foarte bine în libertate, pentru că se cunosc cu polițiștii?
  • +25 (35 voturi)    
   eheeeee (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:00)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ce sa-ti cer mai postac rosu... sau maro... nu sunt convins....

   atata timp cat criminali sunt in libertate de ce sa mai arestam talhari sau hoti de buzunare?! sesizezi acum imbecilitatea afirmatiei tale?!

   abuzul in serviciu nu e acelasi lucru cu competenta sau incompetenta la munca! nu mai dezinforma!
  • +16 (24 voturi)    
   Exact! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:12)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Daca iti faci treaba provocand daune materiale semnificative si incalcand legile, intai esti trimis in judecata de "Codruta", apoi judecatorii dau un verdict: vinovat, caz in care trebuie sa fii inchis, sau nevinovat caz in care esti liber ca pasarea cerului.
   Asa este in toate tarile civilizate. Si la noi incepand de la Cuza si pana azi. De maine nu as mai baga mana in foc ca se va mai intampla asa.
   Iar daca ai cunostinta de cazuri de hoti de buzunare si talhari liberi multumita politistilor, esti liber sa faci sesizari si plangeri penale. Eu zic ca ai obligatia, chiar.
  • +15 (21 voturi)    
   uite spre exemplu cazul Oprea (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:22)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Tu, Oprea, te consideri cel mai important din tre paminteni, si nu ai rabdare sa mergi prin |Bucuresti cu girofarul si atit. Mai fortezi si niste politisti sa goneasca cu 80 la ora prin ploaie cu motocicleta ca sa faca loc. Si un politist moare din cauza asta. Asta e exemplu tipic de abuz in serviciu care scapa. Da' ce conteaza, stapinii tai vor avea bani sa fure iar tu ii vei vota bucuros pentru 50 de lei in plus la ajutorul social. Iar eu care muncesc ca sa-ti platesc tie ajutorul, ma voi uita cum guvernul imi creste taxele ca sa fie si de unde fura si de unde mitui poporul PSD.
  • +1 (9 voturi)    
   simplu (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:27)

   uzu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   exista legi dupa care tu can angajat al statului trebuie sa procedezi.
   Codruta are datoria sa te lege daca tu procedezi altfel decat spun legile.
   Codruta nu e sefa politistilor.
  • +4 (8 voturi)    
   Citeste si da mai departe! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:24)

   Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Abuzul în serviciu
   (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
   http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-297
   Deci, draga Nyk1, daca esti functionar public (presedinte, senator, deputat, prefect, primar, consilier judetean sau local, contopist de orice fel) si iei spaga, inseamna ca "nu îndeplineşti un act sau îl îndeplineşti în mod defectuos şi prin aceasta cauzezi o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice" si atunci te asteapta intre 2 si 7 ani de puscarie (si repaus total de la orice functie publica).
   Hoții de buzunare nu au imunitate parlamentara si nici ordonanta de urgenta pregatita de guvern pentru faptele lor. Mai mult decat atat, unii fac ani grei de puscarie pentru o gainarie de cateva sute de lei.
   Daca stii cazuri concrete de hoti care au batut palma cu politistii, scoate cazurile la lumina, sa nu para ca ii aperi pe cei care au dat tunuri de miliarde de lei, bagandu-i in fata pe hotii de buzunare cu prejudicii de cateva sute de lei.
   In loc de concluzie, daca tu consideri ca e bine sa-ti faci treaba luand spaga, Codruta va crede altceva.
 • -38 (54 voturi)    
  de completat (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:43)

  Mazeta [utilizator]

  Lipsesc Coldea și Iohannis. În rest, este foarte bine!
  • +25 (31 voturi)    
   lipsesc de la ce?! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:00)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   crezi ca ironiile de 2 lei ajuta la ceva?!
   oricum observ ca sunteti din ce in ce mai multi postaci rosii...
   se pare ca psd a intrat in bani!
   • +11 (15 voturi)    
    inca nu sunt in bani (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:45)

    Piticot9 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Deocamdata sunt doar pe caiet, umeaza sa fie si platiti...
  • -8 (20 voturi)    
   Johannis nu are legatura (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:16)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   cu abuzul in serviciu! El nu face nici uz de serviciu!
   • +1 (1 vot)    
    Esti nedrept (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:58)

    Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

    Lasa ca si-a mai spalat din pacate, cel putin in ultimele 2 luni.
 • +34 (42 voturi)    
  Clubul puscariasilor multimilionari (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:44)

  KostasP [utilizator]

  Cum bai psd-istilor, le lasati pe i. basescu, udrea si bica sa scape de puscarie? Vai de capu' vostru ce-ati ajuns...numai ca sa-i scapati pe oprea, sova, n. constantinescu si guvernatoru' constantei. Pai astia din urma sunt mai bogati decat voi toti la un loc. LOL.
  • -19 (37 voturi)    
   ciudat (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:50)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   Nu înțeleg de ce DNA & HN n-au acuzat-o de nimic pe Ioana Băsescu înainte de anul 2014.
   • 0 (18 voturi)    
    sunt si eu curios!! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:17)

    king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Poate cineva da un raspuns fara atac la persoana?
    • +5 (11 voturi)    
     Pai... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:38)

     JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

     ... poate nu au avut dovezi pana in 2014? Sau nu a existat niciun denunt serios?
     Asa pot face si eu la Antena3 un denunt ca Ponta mi-a furat tomberonul din fata portii si ma plang peste 10 ani ca nu l-a acuzat nimeni de nimic. Ma ia cineva in serios?
   • +1 (7 voturi)    
    xxx (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:34)

    Un cetatean neturmentat [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Asta nu inseamna ca ACUM putem fi de acord cu o asemenea intentie monstruoasa...
    Nici vorba!
   • -2 (8 voturi)    
    Logic (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:11)

    Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Cine ar fi depus mărturie împotriva fiicei președintelui în funcție?
   • +2 (10 voturi)    
    ok. (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:31)

    uzu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    te-ai intrebat ? ai gasit raspuns ?
    poate ca Ioana Basescu a intrat in vizor pe masura ce a avansat cercetarea lui Udrea, care a incepuit inainte de 2014.
    Insinuarea ta, nu sta in picioare.
 • -19 (29 voturi)    
  ptr "abuz in serviciu" trebuie protestat la CCR... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:52)

  demaGOGU [utilizator]

  ...care a declarat actuala definitie neconstitutionala.

  de facto, asta ar transforma protestul stradal masiv intr-unul impotriva Constititutiei actuale!

  (din aceasta dilema nu putem iesi).
  • +10 (16 voturi)    
   Maestre, usor cu pianul (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:16)

   UnObservator [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   "in mod defectuos" -> "prin incalcarea legii"

   ATAT!

   Si a fost vorba de o exceptie de constitutionalitate, nu de toata definitia. Mai mult, au declarat clar ca interpretarea e pentru judecatori si procurori, modificarea nu este obligatorie, dar este de preferat. N-au zis nimic de 200.000 lei, nici de plangere prealabila.

   Ps. Cu greu te poate abate cineva de pe sinele tale, asa-i?
   • +8 (12 voturi)    
    Greu cu logica.. (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:41)

    JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui UnObservator

    ... pentru demagogii pesedeului. Am senzatia ca ne incalzim tastaturile de pomana.
  • +6 (12 voturi)    
   asha bre, si dupa capul tau (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:24)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   daca actuala definitie e neconstitutionala facem noi una care sa fie inaplicabila, si am rezolvat problema. Tipic sobolanilor pesedisti.
  • +6 (10 voturi)    
   NU, asta a clarificat chiar Curtea, spunand : (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:30)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Art.297.1 Prin "Indeplineste in mod defectuos" se intelege "indeplineste prin incalcarea legii" !! La asta CCR nu le-a cerut sa se pronunte ci s-a pronuntat chiar ea, prin Deciazia 405/08.07.2016...
   Acum am citit cu cine vorbesc !! Pentru matale as avea alt fel de comentariu.....
  • +4 (4 voturi)    
   Bai, Niculicea, nu mai apasa pe clape... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:26)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   pe aici ca ai sa faci artrita. Du-te si creste-ti nepotii si lasa-ne pe noi in pace. Ai facut pana acum destul rau, mars la cotet.....
  • 0 (0 voturi)    
   Este vorba de comunicate diferite pentru (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:53)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   persoanele din lista hotnews
 • +23 (29 voturi)    
  Nu, nu, nu !!! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:57)

  Un cetatean neturmentat [utilizator]

  Daca asa ceva se va intampla, dincolo de persoanele sau cazurile acestea, cu titlu individual,
  (1) va fi un semnal catre toti potentialii infractori, in viitor, ca pot scapa de incidenta legii (prin eforturi de partid), iar (2) rolul de descurajare al pedepselor date de justitie se duce naibii.
  Ca atare, in scurta vreme, alti 10.000 de Dragnea, Udrea, Oprea, Sova, Vanghelie, Bica, Nicusor Constantinescu etc etc etc etc o vor apuca si ei/ele pe drumul faradelegii, fara a da doi bani pe justitie. De fapt, pe nimic. Partidul ii scapa !
  Si toate astea, de ce? Datorita intereselor acestor infractori care au reusit sa acceada in niste partide? Si datorita maiestriei cu care aceste doua partide penale (PSD si ALDE) au infasurat interesele lor de clan/gasca in valurile unor promisiuni populiste, greu de realizat, si cu care i-au aburit pe niste unii care FIE n-au habar ce au votat, FIE si-au votat eliberarea prin aceste cai ascunse, dubioase.

  Deci, revin: NU NU NU!
 • +1 (9 voturi)    
  O mica mentiune (Marţi, 31 ianuarie 2017, 15:59)

  UnObservator [utilizator]

  As adauga si eliminarea raspunderii penale pentru neglijenta in serviciu. O eventuala reincadrare a faptelor ar insemna achitarea instantanee.

  Mai mult, in proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala este introdus acel termen limita de 6 luni. Totusi, nu reiese clar din formulare daca se refera la imunitate pentru denuntator sau la valabilitatea denuntului.
  • +3 (5 voturi)    
   Completare (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:50)

   UnObservator [utilizator] i-a raspuns lui UnObservator

   Poate nu s-a inteles. As adauga ce am scris mai sus la modificarile tampite mentionate in articol. Amandoua sunt extrem de importante in vederea abuzului ulterior.
 • +5 (11 voturi)    
  Gratierea = Abolirea chiar a ideii de justitie (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:03)

  D-or [utilizator]

  Gratierea si dezincriminarea unor fapte fac imposibila pedepsirea oricaror alte infractiuni.
  Cum ar mai putea un judecator sa pedepseasca un furt de citeva sute de lei stiind ca furturile de miliarde nu pot fi pedepsite?
 • -4 (12 voturi)    
  Din ce vad in articol numai politicienii fac (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:05)

  xrogo [utilizator]

  abuz in serviciu,sau mai fac si altii dar numai politicienii trebuie legati si daca apare o lege a gratierii ei trebuie ocoliti de lege?
  • 0 (6 voturi)    
   Pentru politicieni... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:00)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   .. nu trebuie data NICIODATA gratiere. Infractiunile lor ar trebui sa intre in aceeasi categorie cu a violatorilor si criminalilor.
   Una-doua vei sari ca este discriminare, ca nu este corectit politic, bla-bla.
   Faptele lor sunt insutit mai grave decat faptele oricarui hot sau delivent comun pentru ca ne afecteaza pe toti. A comite o infractiune ca politician sau functionar administrativ ar trebui sa fie tot timpul o circumstanta agravanta.
   Altfel nu vom iesi niciodata din statutul de tara de lumea a treia.
  • 0 (2 voturi)    
   Nu va apare (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:29)

   Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Nu va apare nicio lege a gratierii pentru a nu fi ocoliti politicienii.
   Asa e democratic: toti cei care au furat sa stea in puscarie pentru ca nimeni sa nu fie ocolit.
 • +7 (13 voturi)    
  Astia cred ca (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:10)

  M1536 [utilizator]

  daca mint si ne dezinfomeaza parintii si bunicii cumva, cineva, ii sustine. Cred ei ca au gasit bresa democratica in care sa tina niste oameni la pragul subzistentei si sa le dea cat sa-i tina dependeti de pomenile lor. Noi iesim in strada si pentru noi si copii nostrii, dar si pentru cei care teoretic va sustin. Va sustin doar din cauza mizeriei in care tot voi i-ati adus. Iesim sa-i protejam de voi. Sa scape si ei o data de voi.
  Pentru orice mai propune acest guvern, va propun un singur raspuns: NU.
 • +14 (20 voturi)    
  oameni buni (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:13)

  corinasionescu [utilizator]

  E musai sa iesim, nu putem sa-i lasam sa faca asa ceva....am ramas fara cuvinte si simt o imensa sila fata de acesti politruci care sunt la o zi distanta poate de salvare.....nu pot crede ca totusi se intampla asa o sfidare fata de toti cei care am protestat. Hai sa nu mai fim indiferenti pentru ca e acum ori niciodata. In seara asta ar trebui sa iesim cu sutele de mii !
 • +3 (7 voturi)    
  Corectie (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:16)

  MaitreConnaisseur [utilizator]

  Va rog sa scrieti in dreptul fiecarui nume de "penal" si valoarea prejudiciului, fiindca modificarea Codului se aplica doar prejudiciilor de MAXIM 200.000RON, nu tuturor acuzatiilor de abuz... Informatzi, nu manipulatzi!
  • -3 (3 voturi)    
   Raspuns... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:00)

   VrabieIonut Ciprian1 [anonim] i-a raspuns lui MaitreConnaisseur

   Daca se pastreaza in mod cumulativ si conditia plangerii prealabile a institutiei vatamate, in cazurile in care aceasta plangere nu a existat, nu conteaza valoarea prejudiciului! Atunci, doar in cazurile in care exista o plangere prealabila, se impune si conditia de prejudiciu de maxim 200.000 RON.
  • +4 (8 voturi)    
   cred (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:14)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui MaitreConnaisseur

   ca vrei sa zici MINIM 200.000?ca daca furi 190.000 nu-i problema,nu te mai acuza nimeni,aia sunt bani de buzunar
  • +2 (6 voturi)    
   Astia sunt mai reprezentativi, cine sta sa-i (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:23)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui MaitreConnaisseur

   caute pe toti !? In acest moment sunt in diverse faze de cercetare penala , judecata , cand pe parcurs evaluarea prejudiciilor se poate modifica ca urmare a evaluarilor , in instanta ! In situatii similare sunt sute de alti functionari publici, din administratie la care se adauga probabil mii de tartori locali care fac legea in judete !! Asa ca da, informeaza, nu manipuleaza !!
   Cel mai important lucru e ca se deschide calea de furt legal, ca ve-ti fi calcat legal in picioare de functionarul public !! Nu ma intereseaza daca simulati lipsa de intelegere sau aceasta e "naturala" dar poate intelegeti de aici ca abuzul in serviciu (aici doar la asta v-ati referit) va fi considerat penal doar daca prejudiciul depaseste 200000 lei si doar daca persoana vatamata (bugetul statului ?) depune plangere....Cum ar veni daca e prins , hotul s-a imprumutat de la buget !! Pedeapsa penala minima scade de la 2 ani la 6 luni. Despre recuperare tot nimic....
 • -7 (13 voturi)    
  Listă (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:19)

  Vladescu [utilizator]

  Si Iohannis trebuie să fie în listă. Așa e corect !
  • +3 (3 voturi)    
   Daca ai dovezi... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:32)

   Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui Vladescu

   ...trimite-le la DNA si se rezolva, dar trebuie sa astepti pana-si termina mandatul.
   Cine fura, la puscarie!
   Cine are obraz si a trait toata viata din munca cinstita, la Cotroceni si in Parlament: asa e corect!
 • +10 (18 voturi)    
  ! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:20)

  Kpriciu [utilizator]

  Astia nu trebuie lasati sa dea aceste ordonate!!
  In strada, la protest si lupta, acum ori niciodata!!!
  Au ajuns HOTII astia ORDINARI sa faca ce vor din noi si din tara noastra!?!?!?
 • +7 (11 voturi)    
  acest serban (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:34)

  zot [utilizator]

  daca ar fi exercitat functia in acelasi timp si loc cu visinescu il depasea pe marele tortionar ; sigur il va reabilita si pe taticul lui-iliescu;
  in strada!
 • -1 (11 voturi)    
  ehe dragilor (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:42)

  xanti [utilizator]

  Ce ati votat sau mai bine zis ce NU ati votat asta aveti.
  Multa multa mu.....zica.
  • +4 (4 voturi)    
   Ehei, Xanti (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:41)

   Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Cred ca ti s-ar usca mana daca ai scrie mai elegant...
   Daca tot ai adus vorba de vot, pot sa-ti destainui ca intre PSD si PNL, lumea a preferat sa nu voteze USL.
   E regretabil ca lumea nu a iesit la vot, dar daca iesea, cam tot acolo ne aflam: si PNL are de albit o gramada de rufe cu ordonanta asta.
   • 0 (2 voturi)    
    De ce nu au votat cu „partidul meu” USR atunci? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 19:53)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Gabi Sorocianu

    Eu așa aș fi făcut, dacă aripa Clotilde ar fi fost la conducerea acestui partid și nu Neicu-soros Dan.
    • +1 (1 vot)    
     Cum nu au votat cu USR? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 23:09)

     Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

     Pentru un partid infiintat cu cateva luni inainte de alegeri, 9% este foarte mult, nu crezi?
 • +15 (21 voturi)    
  Acesti infractori nu trebuie lasati sa scape! (Marţi, 31 ianuarie 2017, 16:50)

  Irina25 [utilizator]

  Altfel, ne batem joc de cei ce au murit in '89, ne batem joc de copiii nostri. Nu se tem de manifestatii, dar exista si alte mijloace nonviolente care sa-i oblige pe acesti politruci nesimtiti sa bata in retragere. Cine se poate pune cu o suta de mii de oameni hotarati?! Ce or sa faca, or sa scoata armata? Este imposibil ca Armata Romana sa faca jocul unor gainari de Teleorman, asta e clar.
  • +4 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:14)

   [anonim] i-a raspuns lui Irina25

 • +5 (13 voturi)    
  In orice tara in care la putere este un partid (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:02)

  Susufler0 [utilizator]

  ce doreste binele tarii, binele poporului, nu s-ar putea pune vreodata problema dezincriminarii unei infractiuni care prolifereaza de asemenea maniera incat in ultimii doi ani peste 2000 de astfel de fapte au ajuns sa fie cercetate de catre organele de cercetare penala ori se afla in judecata in fata instantelor judecatoresti.

  Teoria dreptului spune ca statul intervine pt a incrimina o actiune sau o inactiune umana ca infractiune atunci cand respectiva actiune sau inactiune dovedeste o anumita repetitivitate in timp si afecteaza relatiile sociale reglementate de lege, producand pericol sau pericol si paguba pt societate si dezincrimineaza o infractiune cand se constata ca aceasta nu mai este savarsita ori, desi nu a disparut ca fenomen si-a diminuat atat de semnificativ impactul asupra societatii, incat statul apreciaza ca incalcarea regulilor sociale nu mai prezinta pericol.

  In ceea ce priveste abuzul in serviciu nu numai ca el nu a disparut ca fenomen de pe plaiurile mioritice ci, din contra, a proliferat ca infractiune, motiv pt care nicidecum nu ar trebui
  dezincriminat (nici mascat, nici nemascat). Ba, mai mult, politica penala a statului roman ar fi trebuit sa fie in sensul inaspririi sanctionarii sale !

  Iata de ce, ma cuprinde o sila teribila cand il aud pe Ochi de Peste Mort cum spune ca pe el nu il ajuta dezincriminarea abuzului in serviciu.

  Nu trebuie sa-l lasam (si sa-i lasam in pace !) Trebuiesc hartuiti in permanenta. Poate or sa scape acum. Dar vor veni si alte dosare pe capul lui.

  PS. N-o sa poata sa dea cate-o dezincriminare sau cate-o amnistie de fiecare data cand o sa-l judece Justitia pe el si pe cei din gasca lui !!
  • +6 (6 voturi)    
   Sunt foarte putine articolele sau comentariile din (Marţi, 31 ianuarie 2017, 18:32)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   care se poate invata cate ceva. Multumesc.

   In ce priveste partidul ce doreste binele tarii, binele poporului in mod clar acesta nu este PSD. In tot cea ce a facut pana azi chiar daca a dat o lege pentru binele tarii a avut grije ulterior sa corecteze derapajul. Pentru ei interesul partidului si a inaltilor lor reprezentanti a fost mereu mai important decat interesul tarii.
 • +1 (5 voturi)    
  Cred ca ... (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:27)

  taticutu [utilizator]

  Asta inseamna ca " abuzul in serviciu " este o adevarata mana cereasca pentru DNA !
 • +6 (12 voturi)    
  Dar nu e numai gratierea (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:46)

  corinasionescu [utilizator]

  Cititi si dezvaluirile lui Vlad Petreanu, vedeti ca penalii isi pregatesc terenul sa fure si prin acel plan de dezvoltare locala unde s-au alocat bani frumosi care vor fi distribuiti autorităților locale prin semnătura discreționară a ministrului Dezvoltării. Cine este acest ministru? Dna Sevil Shhaideh.(q.e.d.)
  • +4 (6 voturi)    
   Cum altfel? (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:59)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui corinasionescu

   De ce au câstigat alegerile? Nu ca sa fure?
 • +5 (7 voturi)    
  Bine cu de-a sila nu se poate face (Marţi, 31 ianuarie 2017, 17:59)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Daca poporul vrea să fie jefuit în continuare și România să rămână rusinea Europei, ce putem face? Haitele numite partide vor continua sa faca ceea ce stiu - sa fure! MA refer nu numai la Ciuma Rosie (PSD+ALDE), dar si la UDMR, la mafia portocalie vopsita in liberala sau la gruparile uslașe care au pus stăpânire pe PNL și au făcut din el un partid dubios..
 • +2 (2 voturi)    
  + (Marţi, 31 ianuarie 2017, 23:42)

  karula [utilizator]

  adaugati la lista: George Scripcaru- primar Brasov.

  Nenorocitilor!
 • +1 (1 vot)    
  + (Marţi, 31 ianuarie 2017, 23:42)

  karula [utilizator]

  adaugati la lista: George Scripcaru- primar Brasov.

  Nenorocitilor!
 • 0 (0 voturi)    
  ar trebui pus un pret pe fiecare cap (Miercuri, 1 februarie 2017, 5:12)

  Coco Whistle [utilizator]

  oare chiar asa de cretin sa fii incit sa furi dar sa nu intelegi ca gestul nu dispare? si ca trebuie sa platesti? pai acum intelegeti de ce nu=l leaga nimeni pe iliescu, toti sint la fel de minjiti.cind il vedeti pe iliescu cu catuse, atunci o sa intelegeti ca s-a schimbat ceva in romania.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by