Guvernul urmează să aprobe, marţi, în şedinţă, proiectul de buget pe anul 2017, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe care preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o pentru ora 12.30, pentru a analiza bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. Bugetul de stat ar urma să fie trimis Parlamentului marţi după-amiază.

Atât premierul cât şi membrii Cabinetului său aşteaptă şedinţa CSAT, la finalul căreia urmează că înceapă şedinţa Executivului pentru aprobarea bugetului pe 2017, ulterior acesta urmând să ajungă la Parlament cu o întârziere de câteva zile faţă de calendarul iniţial propus de Guvern.

Guvernul fusese convocat în şedinţă pentru vinerea trecută, de la ora 13:00, pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, însă şedinţa a început cu patru ore şi jumătate întârziere. La începerea şedinţei, Sorin Grindeanu a anunţat că nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amânată pentru marţi. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale pe tema bugetului instituţiilor de siguranţă naţională.

Deşi potrivit calanedarului iniţial al Executivului, bugetul ar fi trebuit trimis la Parlament în jurul datei de 25 ianuarie, prim-ministrul şi ministrul Finanţelor au dat asigurări că această întâriziere nu va afecta intrarea în vigoare de la 1 februarie a masurilor luate de Guvern, în primele şedinţe, care se regăsesc în programul de guvernare al PSD.