Partidul Social-Democrat (SPD) l-a desemnat duminica, la Berlin, pe Martin Schulz, fost presedinte al Parlamentului European, drept candidat al partidului la postul de cancelar al Germaniei, la alegerile generale din 24 septembrie, transmite agentia DPA, care citeaza surse la curent cu decizia formatiunii, potrivitAgerpres.

EFE mentioneaza ca nominalizarea lui Schulz a intrunit unanimitatea, la sase zile dupa ce s-a aflat ca liderul SPD si vicecancelar al marii coalitie de guvernare, Sigmar Gabriel, a decis sa nu mai candideze, lasandu-i astfel calea libera lui Schulz, situat mult mai bine in sondajele de opinie.

In plus, Gabriel va ceda presedintia partidului lui Schulz, care insa va trebui sa obtina votul formatiunii sale in timpul unui congres programat pentru luna martie.

Daca ar exista vot direct pentru alegerea cancelarului Germaniei, noul lider al social-democratilor (SPD), MartinSchultz, a primi tot atatea voturi cat actuala detinatoare a functiei, conservatoarea Angela Merkel, arata un sondaj publicat miercuri seara, cu opt luni inaintea alegerilor federale,