Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la ora 21:00, pe autostrada A2, pe tronsonul Bucuresti - Fundulea, traficul rutier se desfasura in conditii de ceata, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri. In conditii similare se circula si pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, intre kilometrii 17 si 32, dar si in judetul Teleorman, pe DN6(E70).

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare nowcasting referitoare la ceata, valabila pana la ora 23:00, pentru judetele Ilfov, Giurgiu si Calarasi.

Sfaturile politistilor:

Pe timp de ceata, in afara de reducerea vitezei, marirea distantei in mers si folosirea corespunzatoare a luminilor, in ceea ce priveste autostrazile trebuie respectate si alte reguli specifice:

- nu opriti pe benzile de circulatie si pe banda de urgenta!

- in cazul unei pene sau defectiuni tehnice, porniti luminile de avarie, echipati-va cu vesta reflectorizanta, scoateti pasagerii din autovehicul in afara partii carosabile si amplasati triunghiurile reflectorizante, unul dupa celalalt, la distante mai mari!