Medicul din orasul Tandarei, judetul Ialomita, precum si asistentele, farmacistele si administratorul farmaciei prin care ar fi fost decontate peste 4.500 de retete false, aducandu-se un prejudiciu de peste 600.000 de lei, au fost arestati preventiv, joi dupa amiaza, informeaza News.ro. Cei sase pot contesta decizia, deoarece aceasta nu este definitiva.

Judecatorii de la Tribunalul Ialomita au admis, joi dupa amiaza, propunerea procurorilor si au emis mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile in cazul medicului, asistentelor medicale, farmacistelor si administratorului de farmacie cercetati in dosarul decontarii a mii de retete false.

In fata instantei, cei sase au cerut sa fie arestati la domiciliu sau sa fie pusi sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Ialomita privind arestarea prevetiva nu este definitiva, putand fi contestata.

Cei sase au fost retinuti miercuri, in urma mai multor perchezitii, fiind suspectati de inselaciune, spalare de banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata, frauda informatica, fals si complicitate la fals intelectual, uz de fals si complicitate la inselaciune.

Anchetatorii suspecteaza ca, in perioada 2010 - 2014, cei sase ar fi falsificat 4.508 retete medicale, care au fost decontate prin intermediul unei farmacii, provocand un prejudiciu de 667.000 de lei.

De asemenea, in perioada 2013 - 2014, ar fi fost introduse in evidente retete falsificate, emise de un cabinet medical. In 2013, administratorul farmaciei ar fi facut zece transferuri bancare in valoare de 80.000 de lei, bani proveniti in urma decontarii retetelor false, in scopul de a ascunde sau disimula originea ilicita a acestora, mai arata anchetatorii.