Bugetul SRI va fi cu 9,4% - 10% mai mic decat bugetul in executie al anului precedent, a declarat miercuri seful comisiei de control a SRI din Parlament, Adrian Tutuianu. El s-a referit la noua alocare bugetara transmisa de Ministerul Finantelor, diferita de cea transmisa saptamana trecuta.

In versiunea precedenta a proiectului de buget, SRI ar fi urmat sa aiba un buget mai mare decat in 2016. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat insa pe ministrul Finantelor pentru ca ar fi fost prea "moale", si i-a convocat pe ministri la rediscutarea proiectului.

"Cifra pe care o avem astazi comunicata de Ministerul Finantelor a fost revizuita in zilele acestea, bugetul SRI va fi undeva cu 9,4% - 10% mai mic pe ultima comunicare oficiala decat bugetul in executie al anului precedent", a declarat Tutuianu, completand ca "solicitarile servicului au fost mai mari, cu argumentatia pe care ati auzit-o: bani pentru activitati operative, bani pentru pensii si salarii, bani pentru realizarea actiunilor de cooperare interna si internationala".

"Am convenit ca acest buget acopera minimum necesar de functionare. Nu am putut sa aprobam formal bugetul, trebuie discutat proiectul de buget in Guvern, care trebuie sa inregistreze acest document la Parlament. Probabil sa saptamana viitoare vom da un aviz si pe buget", a declarat seful comisiei de control a SRI din Parlament.