Comisia de buget a Camerei a respins miercuri OUG 10/2016 privind achizitionarea sculpturii "Cumintenia Pamantului", deputati adoptand un amendament care prevede ca efectele juridice produse de ordonanta in perioada aplicarii se mentin, astfel donatorii isi vor putea recupera banii, informeaza Mediafax.

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

"As vrea sa fac un amendament pe care si-l asuma grupul PSD si daca doresc si alti colegi lista ramane deschisa, pe langa respingerea OUG 10 sa venim cu un articol care sa spuna asa: ᅡefectele juridice produse in perioada de aplicare a OUG nr. 10/2016 cu completarile aduse prin OUG nr 19/2016 precum si cele produse de actele subsecvente emise in aplicarea acestora se mentinᅡ, pentru ca toti oamenii aceia care au donat bani sau au incheiat contracte au fost de buna-credinta si au beneficiat de niste efecte juridice la momentul acela. Ei au dreptul sa primeasca banii inapoi si efectele juridice se mentin pentru ca ei au facut acest lucru cu buna-credinta, pornind de la idea ca se vor strange banii si lucrurile vor fi in regula", a declarat presedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Leonardo Badea.

Membrii comisiei au votat cu o singura abtinere adoptarea amendamentului si respingerea OUG 10/2016.

De asemenea, comisia a adoptat si un raport de respingere a OUG 19/2016 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.10/2016 privind "stabilirea masurilor necesare in vederea asigurarii resurselor financiare pentru achizitionarea unui bun apartinand patrimoniului cultural national mobil, clasat in categoria tezaurul patrimoniului cultural national mobil".