DOCUMENT Avertisment dur al Comisiei Europene in raportul MCV pe Justitie: "Modificarile legislative menite in mod clar sa slabeasca sau sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie ar atrage reevaluarea progreselor realizate"

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:08 Actualitate | Esenţial


 documente
(25 Ian 2017) PDF, 455KB
(25 Ian 2017) PDF, 633KB
Comisia Europeana a publicat astazi raportul MCV privind justitia din Romania. Raportul priveste evolutiile din justitie in 2016, dar prezinta si un bilant al celor zece ani de cand Romania e membru UE. Vezi documentul atasat.

In raport sunt mentionate cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta privind gratierea si amnistia mascata prezentate de Guvern pe 18 ianuarie, dar Comisia nu comenteaza pe marginea lor. Comisia trage insa un avertisment serios: "Modificările legislative menite în mod clar să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracțiunii de corupție sau care au reprezentat o provocare majoră la adresa independenței sau eficacității DNA ar atrage după sine reevaluarea progreselor realizate".

 • Comisia acuza dur campaniile de presa impotriva asupra magistratilor duse de politicieni si mass-media: "Atacurile puternice îndreptate împotriva magistraților și a sistemului judiciar de către mass-media și politicieni rămân o amenințare serioasă pentru ireversibilitatea luptei anticorupție. "

Comisia Europeana recomanda ca "faza actuală a reformei Codului penal și a Codului de procedură penală ale României ar trebui încheiată, iar Parlamentul ar trebui să își pună în practică planurile de adoptare a modificărilor prezentate de Guvern în 2016, după consultarea cu autoritățile judiciare. Ministrul justiției, CSM și Înalta Curte de Casație și Justiție ar trebui să finalizeze un plan de acțiune pentru a asigura că noul termen pentru punerea în aplicare a prevederilor restante ale Codului de Procedură Civilă poate fi respectat".

O alta recomandare a Comisiei Europene se refera la necesitatea ca Guvernul si parlamentul sa respecte transparenta totala cand propun modificari la Coduri: "In vederea îmbunătățirii în continuare a transparenței și a predictibilității procesului legislativ, precum și pentru a consolida garanțiile interne în materie de ireversibilitate, Guvernul și Parlamentul ar trebui să asigure transparența totală și să țină seama în mod corespunzător de consultările cu autoritățile relevante și cu părțile interesate în cadrul procesului decizional și în activitatea legislativă legate de Codul penal și de Codul de procedură penală, de legile anticorupție, de legile în materie de integritate (incompatibilități, conflicte de interese, avere ilicită), de legile justiției (referitoare la organizarea sistemului justiției), precum și de Codul civil și Codul de procedură civilă, inspirându-se din transparența procesului decizional pusă în practică de Guvern în 2016.

Raportul critica Parlamentul pentru ignorarea unor sentinte definitive ale justitiei in ceea ce priveste decizii ale Agentiei Nationale de Integritate (ANI): "În ultimii doi ani, situația generală s-a îmbunătățit în mod semnificativ, însă unele decizii ale Parlamentului au continuat să pună sub semnul întrebării sau să întârzie punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești care confirmă rapoartele agenției (ANI - n.red.)"

Raportul lauda eficienta luptei anticoruptie, dar constata ca masurile de preventie nu sunt suficiente.

O preocupare pentru Comisia Europeana este cadrul legal privind lupta anticoruptie: "Încă de la început, stabilitatea cadrului legal a fost o preocupare recurentă, având în vedere, astfel cum s-a menționat mai sus, tentativele periodice de modificare a legilor anticorupție, adesea fără consultarea instituțiilor-cheie ale statului și a instituțiilor judiciare din acest domeniu".

Comisia vine si cu o Recomandare privind numirea procurorilor-sefi: "punerea în practică a unui sistem robust și independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare și transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneția".

Comisia recunoate "progresele majore" facute de Romania in domenii-cheie din justitie, dar spune ca exista "deficiente importante care trebuie remediate" si, ca urmare, mecanismul de cooperare si verificare (MCV) trebuie sa ramana in picioare.

In concluzii, Comisia Europeana cere Romaniei sa indeplineasca recomandarile din acest raport, aratand ca de viteza cu care va indeplini obiectivele depinde ridicarea MCV: "Comisia consideră că obiectivele CMV pot fi îndeplinite prin monitorizarea recomandărilor formulate în prezentul raport. Viteza procesului va depinde de cât de repede va fi capabilă România să le îndeplinească în mod ireversibil și să evite evoluțiile negative care pun sub semnul întrebării progresele realizate. Prin urmare, Comisia invită România să acționeze pentru a pune în aplicare recomandările cuprinse în prezentul raport. Către sfârșitul anului 2017, Comisia va evalua progresele realizate".

In curs de actualizare

Comunicatul integral al Comisiei Europene


Comisia prezintă condiţiile pe care România trebuie să le îndeplinească pentru încheierea monitorizării în cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare în domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei împotriva corupţiei


Comisia a publicat astăzi cel mai recent raport pe care l-a elaborat în cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare (MCV) privind România.

Comisia a publicat astăzi cel mai recent raport pe care l-a elaborat în cadrul Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) privind România. La 10 ani de la instituirea MCV, Comisia a făcut un bilanţ al măsurilor întreprinse de România în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, al realizărilor, al provocărilor nedepăşite încă şi al acţiunilor care sunt în continuare necesare pentru încheierea monitorizării în cadrul MCV.

Prim-vicepreşedintele Timmermans a declarat: „În cei 10 ani care au trecut de când România este membră a UE si a întreprins reformele din cadrul MCV, aceasta a făcut progrese majore. Tendinţa pozitivă constatată în ultimii trei ani, de a lupta împotriva corupţiei si de a apăra independenţa sistemului judiciar, a continuat si în ultimul an. Dinamica creată până în prezent permite reorientarea eforturilor către principalele măsuri care mai trebuie luate pentru îndeplinirea obiectivelor MCV si, în consecinţă, pentru încheierea acestui proces important în timpul mandatului actualei Comisii, în conformitate cu obiectivul stabilit de preşedintele Juncker. Viteza acestui proces depinde de rapiditatea cu care autorităţile române pot întreprinde, într- un mod ireversibil, măsurile rămase, astfel încât să nu pună sub semnul întrebării progresele înregistrate până în prezent. Sper că în 2017 vom vedea celeritatea, determinarea si garanţiile interne necesare pentru a duce la bun sfârșit reformele necesare, si pentru a asigura ireversibilitatea rezultatelor. "

Rapoartele privind MCV elaborate de Comisie în 2014, 2015 şi 2016 au evidenţiat o tendinţă pozitivă şi un bilanţ care indicau progrese importante şi sporirea caracterului ireversibil al reformei. Această tendinţă este confirmată în raportul din 2017, înregistrându-se în continuare un bilanţ solid al instituţiilor judiciare şi un impuls puternic imprimat de guvernele succesive pentru a consolida măsurile de prevenire a corupţiei. O analiză retrospectivă a celor 10 ani de la instituirea MCV arată că, în pofida unor perioade în care reformele şi-au încetinit ritmul şi au fost puse sub semnul întrebării, România a înregistrat progrese majore în direcţia îndeplinirii obiectivelor de referinţă ale MCV. De asemenea, Comisia consideră că nu ar trebui să se stabilească o legătură între MCV şi alte domenii ale dreptului UE.

Cu toate acestea, o serie de aspecte esenţiale identificate în rapoartele anterioare nu au fost încă soluţionate, astfel încât Comisia nu poate concluziona în prezentul raport că obiectivele de referinţă sunt îndeplinite în mod satisfăcător. Prin urmare, raportul identifică o serie de recomandări esenţiale menite să conducă la încheierea procesului MCV. Majoritatea acestor recomandări se axează pe responsabilitatea şi răspunderea autorităţilor române şi pe garanţiile interne necesare pentru a asigura caracterul ireversibil al rezultatelor.

Încheierea monitorizării în cadrul MCV în timpul mandatului actualei Comisii, în conformitate cu obiectivul stabilit de preşedintele Juncker, depinde de celeritatea cu care România poate îndeplini, într-un mod ireversibil, recomandările Comisiei şi de evitarea măsurilor negative care pun sub semnul întrebării progresele realizate până în prezent. Comisia va colabora îndeaproape cu autorităţile române, va acorda sprijin în cazul în care este necesar şi va evalua progresele realizate, către sfârşitul anului 2017.

Context

La 1 ianuarie 2007, Comisia a instituit un mecanism de cooperare şi de verificare pentru a evalua progresele înregistrate în raport cu angajamentele asumate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al combaterii corupţiei. Comisia prezintă în mod regulat rapoarte privind progresele înregistrate în aceste domenii. Primul raport al Comisiei a fost prezentat la 27 iunie 2007. Rapoartele conţin evaluarea situaţiei de către Comisie şi recomandările pe care aceasta le adresează autorităţilor române. Rapoartele sunt completate de un document de lucru al serviciilor Comisiei, care analizează
în mod aprofundat fiecare dintre obiectivele de referinţă stabilite în cadrul MCV.
Comisia analizează măsurile luate de autorităţile române, bazându-se pe un dialog continuu între autorităţile române şi serviciile Comisiei. De asemenea, rapoartele s-au bazat pe contactele cu statele membre, cu societatea civilă, cu organizaţii internaţionale, cu specialişti independenţi şi au ţinut seama de diverse alte surse. Concluziile Comisiei şi metodologia utilizată în cadrul MCV s-au bucurat în mod constant de un sprijin ferm din partea Consiliului de Miniştri.
Raportul anterior privind MCV a fost publicat la 27 ianuarie 2016. Noul raport se referă la perioada scursă de atunci şi prezintă o evaluare globală a progreselor înregistrate în cei 10 ani de la instituirea MCV. Următorul raport oficial va fi prezentat, probabil, la sfârşitul anului 2017.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23284 vizualizari

 • +40 (42 voturi)    
  clar (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:17)

  subcultura [utilizator]

  MCV critica ambele episoade. Si demersul Av Pop la CC si ordonantele
  • -1 (3 voturi)    
   nu dati dragnea din mână pe grindeaua de pe gard (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:27)

   tropotaru [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   sau alta: "ce-i in mana, nu-i minciuna ... chiar daca e cu suspendare".
  • -13 (13 voturi)    
   Raportul MCV nu poate condamna (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:53)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   ordonantele date de guvernul Grindeanu pentru simplu motiv ca el a fost elaborat in anul 2016 si se refera numai la acel an,ordonanta grindeanu fiin data in ianuarie 2017,eventual poate condamna ordonanta Pruna data de guvernul Ciolos!
   • +10 (10 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 15:05)

    zet [anonim] i-a raspuns lui xrogo

 • +32 (34 voturi)    
  Meritul tehnocratilor Incontestabil ! (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:19)

  un domn [utilizator]

  Meritul Parlamentului ? Reprobabill, aceasta este esenta raportului MCV; P$D va da urmatorul raport MCV a vremea Epocii Adrian Nastase ! veti vedea !
 • +25 (27 voturi)    
  mda... (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:22)

  liviu_ [utilizator]

  din pacate sunt mult prea finuti ca sa inteleaga si pesedeii....
  oricum de remarcat... pentru incheierea urmaririi trebuie sa mai faca niste lucruri... so....
  • +7 (9 voturi)    
   Pentru pesedei... (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:52)

   Liviu2012 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Da, este revoltător ce se întâmplă. Măsurile ministrului Iordache pe Cod Penal par făcute pe colțul mesei, nu sunt întemeiate pe o analiză concretă pe categorii de infracţiuni, nu sunt coerente cu alte acte normative, contravin politicii penale a statului român și UE și amnistiază fără justificare şi ALTE pedepse decât detenţia.

   În rezumat, pentru pesedei:

   - dezincriminarea infracţiunilor sub 200.000 lei? Aha, poţi fura 199.000 lei și nu păţeşti nimic!...

   - necesitatea plângerii părţii vătămate? Poate ai furat chiar autoritatea sau instituţia pe care o conduci, eventual cu complicele "prejudiciat" (alt şef), cu care te înfrupţi în comun din banul public. Veţi face plângere?!

   - dezincriminarea infracţiunilor nepatrimoniale dar cu pericol social-administrativ evident (cel puţin 3 la număr), licitaţii trucate, contractări de 10 ori peste preţul pieţei?... Folos, prejudiciu potențial, produs infracţional, interese legale vătămate - toate să fie aruncate peste bord?!!

   - reducerea unor pedepse de la 7 la 4 ani SAU AMENDĂ? Pentru abuz, neglijenţă în serviciu, conflict de interese - amendă?! Decizi nişte "vărsăminte" către neamuri, nu? Vreo 50 de milioane, cumva?

   - limitezi DENUNŢUL la 6 luni de la faptă? Uneori, sesizarea organelor penale este chiar o obligaţie legală iar conduita pasivă se pedepseşte: dacă ştii ceva şi ţii în guşă, poţi face puşcărie. Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, avocat (?!) Eugen Nicolicea, îl numește ”pârâciune”! Denuţul este o FACULTATE şi nu un DREPT din care să decazi după 6 luni... E un act procedural de diligenţă morală, cetăţenească, de limitare a faptelor antisociale în viitor şi în beneficiul comunităţii. De ce să-i limitezi efectele la 6 luni?!!

   Toate cele de mai sus sapă energic la temelia statului de drept şi favorizează fenomenul infracţional. Ţară amărâtă, furată şi roasă de corupţie!
   • +1 (1 vot)    
    Excelenta postare! (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 23:10)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Liviu2012

    Bine ca avem aici si parteneri de forum cu inteligenta si pregatire juridica.
 • +31 (33 voturi)    
  E clar. Bravo, PSD! (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:22)

  Johanis [utilizator]

  Capitolul 2.3.
  "Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod penal și a noului Cod de procedură penală în 2014,
  România dispune acum de un cadru legal cuprinzător pentru combaterea infracțiunilor de
  corupție. Încă de la început, stabilitatea cadrului legal a fost o preocupare recurentă, având în
  vedere, astfel cum s-a menționat mai sus, tentativele periodice de modificare a legilor anticorupție, adesea fără consultarea instituțiilor-cheie ale statului și a instituțiilor judiciare
  din acest domeniu".14
  14 Cele două proiecte de ordonanțe de urgență prezentate spre consultare de către Guvern la 18 ianuarie 2017 ar putea afecta cadrul juridic privind corupția și rezultatele luptei împotriva corupției.
 • +19 (21 voturi)    
  4 puncte importante (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:33)

  ..13 [utilizator]

  1. The parliamentary procedures for the lifting of immunity with respect to starting investigations,
  search, arrest and detention measure has been an issue raised in CVM reports since 2009....


  2. Effective confiscation and asset recovery is a key element in the dissuasion of corruption and in
  illustrating an effective anti-corruption regime to the public. The improvement of the confiscation and
  asset recovery is therefore a long standing recommendation in CVM reports....After 2012, DNA statistics
  show a significant increase of seizures by prosecution, but also in compensations and confiscations
  ruled in final court decisions. In 2015 alone, DNA seized EUR 493 million, and the courts ruled
  compensation amounting to EUR 190 million and confiscation of EUR 30 million. However, CVM
  reports in 2015 and 2016 continued to note that the estimates of the effective recovery rate to ensure
  that decisions of the courts accrue to the public purse remain very low, about 10%.

  The amounts seized by final court orders in DNA cases are about EUR 30 million. The Commission
  did not receive information form the Public Ministry on the amounts seized during the investigations
  or the amounts confiscated by final court decisions, nor information on the sums effectively recovered
  by the State...first results will be presented in its annual report due in February 2017.- just waiting...

  3. The National Anti-Corruption Strategy (NAS) 2016-2020 was adopted on 10 August 2016. T - Thanks Ciolos guv. !!!!

  4. Corruption - main areas - health, education, police, public procurement and management of European funds...

  Fraud against EU funds lays in the remit of the DNA. Statistics from DNA show a steady increase in
  the number of cases and the amount of damages identified.
  2006 vs, 2015
  Cases sent to trial
  11 vs. 65
  Persons sent to trial
  18 vs,.146
  Damages (million lei)
  1.7 vs 112
  • +22 (24 voturi)    
   lb romana pt dracnea, va rog (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:51)

   manon [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   nu cred ca intelege prea mult din text
   • +2 (6 voturi)    
    stai linistit... (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:52)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui manon

    ai vazut ce lung e comentariu?! nici in romana nu e in stare sa-l citeasca!
  • +12 (14 voturi)    
   cred ca in curand se va mai adauga un capitol (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:57)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Legat de modul in care Gubernul se foloseste de OUG - subiectul a mai fost dezbatut dar se pare ca nu s-a dezbarat lupul de raul asta...

   Sa mai insistam!
  • -6 (14 voturi)    
   Pai asa stau lucrurile... (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:02)

   Johanis [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   1990 - 2004 - s-a furat ce a fost deasupra pamantului - vezi epoca privatizarilor Nastase
   2004 - 2008 - s-a furat ce a fost sub pamant - privatizarea resurselor naturale
   2008 - 201... - marea ciordeala afondurilor europene.

   N-o sa inteleg nciodata de ce foarte multi bani intra in finantarea start-up-urilor. Bani aruncati pe apa sambetei. De fapt stim bine in ce buzunare ajung.
   • +8 (10 voturi)    
    Bravo! (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:22)

    math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

    Nu cred ca asta a fost intentia ta, insa avand in vedere ca TOT TIMPUL s-a furat la greu, nu este acceptabil sa iei masuri pentru reducerea pedepselor, gratiere, amnistie.....
    Acum urmariti vuvuzelele pesediste cum se vor dezlantui impotriva lui Soros PPE imperialistii americani, Iohannistii, ciolosistii care vor sa suga sangele poporului.
    Nu m-as mira sa ajunga si la campanii pe fata anti-UE si peste cativa ani anti-NATO.
    • 0 (2 voturi)    
     Si nu doar din 1990. (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:47)

     Johanis [utilizator] i-a raspuns lui math_2

     recomand - Carmacii - publicata de catre Alexandru Vlahuţă in 1881

     https://scriitoriclasici.blogspot.ro/2014/01/alexandru-vlahuta-carmacii.html
 • +26 (30 voturi)    
  Pana si CE a luat act de OUG care, nu-i asa, (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:38)

  Susufler0 [utilizator]

  nu exista si atunci nu au de ce sa fie retrase ! :)

  PS. Sofisme, marca PSD ! :)

  PPS. Si un alt sofism in curs de concepere in Laboratorul PSD. "Daca OUG-urile doar au fost amintite de CE si atat, inseamna ca ele sunt apreciate in cadrul Uniunii !! ;)
 • +12 (16 voturi)    
  . (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:45)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  Iar dacă au ceva rău de zis despre ele sunt străini, ne vor colonie, etc. Win - win!
 • +13 (15 voturi)    
  Re: Ordonante (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:46)

  Arnie [utilizator]

  Va citez: "In raport sunt mentionate cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta privind gratierea si amnistia mascata prezentate de Guvern pe 18 ianuarie, dar Comisia nu comenteaza pe marginea lor."

  Raportul contine o nota de subsol aferenta celor doua proiecte:

  Pag. 6, nota 7:
  "Proiectele aflate în consultare ar presupune modificări ale dispozițiilor privind infracțiunile de corupție de abuz în serviciu și de conflict de interese, precum și faptul că legea grațierii ar urma să se aplice și persoanelor care au fost condamnate pentru anumite infracțiuni de corupție"
 • +4 (14 voturi)    
  wax (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:52)

  transpenibilus [utilizator]

  Well,

  Ca nu mai poater Dragnea si PSD de avertismentele Comisiei. Daca se enerveaza baga un referendum de Roxit si gata.

  "Patria si dreptul meu"
 • +13 (15 voturi)    
  astia au nevoie d-un sut in ..//.. fara avertizari (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 12:59)

  linarel [utilizator]

  ce atita avertizare.

  sigurul loc unde li se potriveste, e puscaria , sa-si faca acolo guvern si parlament ca au resurse umane !!!!!!
  • +1 (3 voturi)    
   Nu se poate (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:39)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   Sunt prea multi. Un asa-zis partid, intreg. In PSD nu pot fi decit hoti si corupti, si sunt sute de mii. Unde sa-i bagi pe toti?
 • +12 (14 voturi)    
  Cu alte cuvinte (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:05)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ro se str\duie, dar tot stat de hoți condus de hoți a rămas. O țară coruptă care, mai nou, vrea să-i amnistieze sau grațieze pe marii mafioți.Capul Ciumei Roșii - hoțul L. Draqnea, e printre ei.
 • +11 (13 voturi)    
  mda... (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:14)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  oai dragnea ... tot Soros e de vina...

  Soros asta are ceva cu gegul tau de PSD ... incredibil.

  du-te diseara la Antena si plangi acolo ... Soros conduce UE .
 • +16 (18 voturi)    
  Intr-un mod foarte clar Comisia Europeana (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:23)

  Susufler0 [utilizator]

  s-a pozitionat alaturi de DNA si de Justitie si a precizat suficient de explicit ca lupta anti-coruptie in Romania, trebuie sa continuie, macar in aceiasi parametrii ca si pana acum.

  Deci Dracneo, Tampicene si toti ceilalti penali din gasca, aveti de ales : ori va intoarceti cu arme si bagaje inapoi intre granitele Statului de Drept si respectati si totodata ajutati de acum incolo, fara rezerve (si cu riscurile personale de rigoare asumate) munca magistratilor, ori ramaneti in mijlocul nostru ca niste dinti negri, cariati si urat mirositori, pana cand veti fi extrasi (atentie, fara anestezie !) si aruncati la gunoi.

  PS. Alegerea, evident , va apartine. Eu unul insa nu-mi fac iluzii in ceea ce va priveste !
 • +10 (12 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:27)

  Conservator [anonim]

 • -6 (6 voturi)    
  Asa si? (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:31)

  tontu [utilizator]

  Oricum tot ce primim de la UE e cand si cum vrea muschii lor.
  Bunaoara ce conteaza ca Turcia n-are nicio treaba cu democratia si statul de drept atata timp cat turcii tin poarta inchisa pentru imigranti? UE va continua sa pompeze bani acolo.
 • -3 (7 voturi)    
  In MCV se arata clar ca presedintele si (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:32)

  xrogo [utilizator]

  ministrul de justitie NU au ce cauta in numirea procurorilor sefi,mostenire lasata de celebra Macovei,aia cu 2,5 milioane de voturi furate"punerea în practică a unui sistem robust și independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare și transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneția"!
  • +2 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 15:22)

   zet [anonim] i-a raspuns lui xrogo

   • 0 (0 voturi)    
    Pai exact asta-i problema,nu trebuie o (Joi, 26 ianuarie 2017, 9:27)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui zet

    persoana sa faca numirile,chit ca are sau nu legitimitate,ci CSM cu asociatiile profesionale sa numeasca pe cei mai buni dintere ei!
 • -6 (6 voturi)    
  Occidentul (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:42)

  Toni_Romania [utilizator]

  Onor. Occidentul ne critica, ne avertizeaza, bumbum, dar resursele noastre luate moca ii priesc, este?
 • -1 (5 voturi)    
  lool (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:51)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  Dragnea: Soros e de vina ! Soros, raule !!!
 • +4 (6 voturi)    
  Ah, nu (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 13:51)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  Chair acum, cand ziceau pesedeii ca gata, nu mai trebuie MCV, acusica il eliminam si pe asta? Poate printr-o OUG, ca altfel nu vad cum :))
 • +3 (5 voturi)    
  Protest (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:02)

  DanTeo [utilizator]

  Ma duc în strada.
 • -3 (7 voturi)    
  sluga la mai multi stapani.... (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:19)

  demaGOGU [utilizator]

  ...evaluarea positiva a unuia (CEDO) intra in directa contradictie cu evaluarea celuilalt (Comisia UE)

  e, in fond, modalitatea de a extrage maximum de surplus pe relatia centru-periferie

  acest mecanism de asa-zisa cooperare - in esenta de factura coloniala pura - trebuie denuntat imediat si unilateral de gubernia Romaniei!
 • +1 (5 voturi)    
  Aceeasi stire pe RTV: (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:21)

  Ahha [utilizator]

  Breaking news: "Raport MCV favorabil pentru România: "Tendinţa POZITIVĂ a României de a lupta împotriva corupţiei se menţine"
 • +3 (5 voturi)    
  demisia (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:22)

  Mos Andrei [utilizator]

  Dupa acest raport, si avand in vedere si protestele masive, Ministrul Justiei ar trebui sa-si dea demisia.
  • +2 (6 voturi)    
   Eu zic ca tot guvernul ar trebui sa demisioneze (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:55)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Mos Andrei

   ca tot a zis Johann ca de fapt acest guvern numai are impresia ca guverneaza!
 • +3 (5 voturi)    
  Si ultima stire: (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 14:40)

  PopescuDe [utilizator]

  Călin Popescu Tăriceanu Inima Zburdalnica "va propune ca România să nu mai coopereze în cadrul MCV"
 • +1 (1 vot)    
  Dezbateri (Miercuri, 25 ianuarie 2017, 15:54)

  revolution2017 [utilizator]

  Sunteti interesati in a duce dezbaterea asta mai departe si a o extinde dincolo de discutia despre coruptie / OUG-uri ? Poate un forum unde putem sa ne adunam ideile despre toate domeniile societatii romanesti ? In acest fel ne putem concentra pe problem concrete si putem vedea ce mecanisme avem la dispozitie spre a le rezolva.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by