Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti seara, la Strasbourg, ca are un plan "B" in cazul in care Guvernul va adopta OUG privind gratierea si modificarea Codului penal, transmite Agerpres.

Seful statului a fost intrebat daca va continua proiectul referendumului in cazul in care Guvernul va adopta ordonante de urgenta referitoare la gratiere si Codul penal.

"Haideti sa nu discutam la modul daca si parca. Eu totusi cred intr-o abordare rationala din partea Guvernului, a majoritatii parlamentare", a raspuns Iohannis, care a adaugat ca singura abordare normala pentru o democratie ar fi fost discutarea in Parlament a acestui subiect.

Intrebat daca are un plan "B" in cazul in care Guvernul va adopta OUG, seful statului a precizat: "Evident ca am un plan B, dar nu vi-l spun astazi".

El a mai afirmat ca este exclusa posibilitatea organizarii a trei referendumuri simultan.

"Haideti sa le luam atunci cand treaba devine serioasa, asa sigur, anunta presedintele referendum si toata lumea sare ca si ei vor referendum. Eu zic sa luam lucrurile cu calm si sa le tratam cu maxima seriozitate", a mai spus Iohannis.