Luni, valorile termice, in special cele diurne, se vor situa in jurul mediilor climatologice, informeaza Mediafax citand ANM. In sudul si in estul tarii innorarile vor fi in general persistente, local se va semnala ceata, iar izolat si trecator va burnita sau va fulgui. In restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar in zonele joase pe spatii restranse, in special dimineata si noaptea, va fi ceata sau nebulozitate joasa.

IarnaFoto: USER UPLOADED

Vantul va sufla moderat, cu intensificari izolate in Moldova, sudul Banatului si pe crestele montane si in general slab in celelalte zone. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre -4 si 6 grade, cu cele mai ridicate valori in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre -16...-14 grade.

La Bucuresti, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 0...2 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -4 grade.

Marti, regimul termic se va mentine apropiat de cel normal pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua in regiunile extracarpatice, in timp ce noaptea nebulozitatea va cuprinde in special centrul, sudul si estul teritoriului si va ninge slab in nordul Moldovei si posibil in Lunca Dunarii. Mai ales dimineata si noaptea, in zonele joase de relief local va fi ceata, posibil persistenta.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in a doua parte a intervalului in est si in sud-est. Temperaturile maxime se vor situa in general intre -4 si 4 grade, iar cele minime intre -11 si -3 grade, local mai scazute in Transilvania.