Traficul pe Autostrada Soarelui a fost redeschis, miercuri seara, si pe segmentele Bucuresti - Drajna si Fetesti - Constanta, in timp ce pe tronsonul Drajna - Fetesti se circula controlat, autovehiculele fiind insotite de utilaje de deszapezire si de echipaje de politie, informeaza News.ro. De asemenea, s-a reluat circulatia pe segmentele DN4 si DN 3A din judetul Calarasi, DN 61 din judetul Giurgiu si DN 2A din judetul Constanta.

Viscol in mare parte din taraFoto: Facebook / ISU

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 19.20, in judetul Suceava, traficul rutier a fost reluat pe DN2(E85), la kilometrul 415+500 de metri, intre Falticeni si Bunesti. Circulatia a fost oprita pentru ridicarea unui autotren derapat.

Pe autostrada A2 au fost redeschise tronsoanele Bucuresti - Drajna si Fetesti - Constanta (intersectie A4), in ambele sensuri.

Tronsonul Drajna - Fetesti nu a fost inca redeschis, dar se circula controlat, in coloana, autovehiculele fiind insotite de utilaje de deszapezire si de echipaje de politie.

Din cauza vantului care spulbera zapada, raman inchise patru tronsoane de drumuri nationale:

JUDETUL CALARASI:

DN3 FUNDULEA - CALARASI - CHICIU;

DN41 OLTENITA - LIMITA JUDETUL GIURGIU (pentru a da posibilitatea utilajelor de deszapezire sa intervina eficient);

(DN4 Oltenita - Frumusani si DN3A Lehliu-Gara - Drajna au fost redeschise); Pe DN3A inca exista restrictie de la Drajna pana la limita cu judetul Ialomita, deoarece spre Fetesti (in judetul Ialomita), drumul nu a fost redeschis;

JUDETUL GIURGIU:

DN5B GIURGIU - GHIMPATI;

JUDETUL IALOMITA:

DN3A FETESTI - LIMITA CU JUDETUL CALARASI;

Pe DN3, in judetul Constanta, intre Murfatlar si Ostrov, a fost impusa restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In judetul Giurgiu, pe DN41 Daia - limita cu judetul Calarasi, exista restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Conform informatiilor primite de la sectiile regionale de politie transporturi, din cauza vantului puternic sunt oprite manevrele in porturile de la Marea Neagra, iar navigatia pe Dunare este suspendata, pe o perioada nedeterminata, intre kilometrii fluviali 175 (Braila) si 1075 (Bazias, judetul Caras-Severin).