Secretarul de stat pentru invatamant superior din Ministerul Educatiei, Gigel Paraschiv, a declarat pentru Agerpres ca nu va fi modificat regulamentul de functionare a CNATDCU si, ca urmare, procedurile in ceea ce priveste sesizarile legate de tezele de doctorat vor ramane neschimbate.

"In ceea ce priveste lucrarile de doctorat nu va fi nicio schimbare. Astazi, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare functioneaza dupa un regulament. Acest regulament nu se va modifica. Ca urmare, procedurile in ceea ce priveste aceste sesizari legate de tezele de doctorat vor fi neschimbate. CNATDCU este organismul consultativ al Ministerului Educatiei Nationale, care se va pronunta daca o lucrare de doctorat a fost sau nu a fost plagiata, copiata", a explicat secretarul de stat.

El a spus ca scolile doctorale urmeaza sa fie evaluate in cursul acestui an, astfel incat la inceperea anului universitar (1 octombrie 2017) toate sa fie evaluate, acreditate pentru a nu mai exista interpretari legate de modalitatea de functionare a acestora.

Paraschiv considera ca este necesara si o clasificare a universitatilor, insa acest lucru trebuie sa se intample in urma unei dezbateri ample la care sa participe toti cei implicati in invatamantul superior.