Israelul a anuntat marti ca a terminat lucrarile de ridicare a barierei electronice de la frontiera cu Egiptul pe un tronson folosit de numerosi imigranti clandestini africani si de traficanti, scrie AFP, citata de Agerpres.

Bariera, a carei constructie a inceput in 2014, se intinde de-a lungul celor 242 de kilometri ai frontierei dintre Israel si Egipt, de la extremitatea sudica a Fasiei Gaza pana la orasul Eilat.

Guvernul israelian a aprobat in ianaurie 2010 ridicarea acestei bariere pentru a bloca imigratia clandestina, traficul de droguri si de arme si "infiltrarea teroristilor".

Bariera a fost ridicata in ultimele luni cu o inaltime intre cinci si opt metri pe cei 17 kilometri ai tronsonului, a informat Ministerul israelian al Apararii intr-un comunicat.

In 2015, 213 imigranti ilegali au reusit sa se infiltreze prin aceasta bariera, in timp ce numai 11 au reusit sa se infiltreze in Israel in 2016, potrivit Ministerului Apararii.

Potrivit ONU, in Israel se afla 53.000 de refugiati si solicitanti de azil, majoritatea intrati ilegal prin Sinaiul egiptean. Printre acestia, 36.000 sunt veniti din Eritreea, iar 14.000 din Sudan. Israelul nu acorda statutul de refugiat decat pentru un numar extrem de redus de solicitanti, reaminteste AFP.