Ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, va participa luni, 16 ianuarie 2017, alaturi de omologii sai din statele membre ale Uniunii Europene, la reuniunea lunara a Consiliului Afacerilor Externe (CAE), care se va desfasura la Bruxelles, informeaza MAE.

Teodor Melescanu (foto arhiva)Foto: HotNews.ro

Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, FedericaMogherini, il va primi, luni, pe Melescanu, conform agendei publicate pe site-ul Comisiei Europene

Reuniunea va debuta cu o trecere in revista a principalelor teme de pe agenda europeana in primul semestru al anului 2017, inclusiv in contextul presedintiei malteze a Consiliului UE, asupra carora ministrii vor avea un schimb de opinii, potrivit MAE.

De asemenea, vor fi analizate evolutiile recente din Siria si modalitatile prin care Uniunea poate contribui la eforturile comunitatii internationale de solutionare a crizei. Pe agenda discutiilor vor fi informari cu privire la relatiile UE-Maroc si negocierile privind procesul de pace in Cipru. In cadrul dejunului de lucru, ministrii de externe europeni vor avea o discutie privind stadiul negocierilor in cadrul Procesului de Pace in Orientul Mijlociu, inclusiv in urma Conferintei de la Paris, mai transmite sursa citata.