Premierul Sorin Grindeanu a semnat deciziile de numire in functie a trei secretari de stat - la Transporturi, Sanatate si Interne - si presedintii de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie si Agentia pentru Agenda Digitala, informeaza News.ro.

Ovidiu Aurelian Flori a fost desemnat secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Flori a fost viceprimar (2008-2012), apoi primar (2012-2016) la Isalnita. La alegerile parlamentare s-a aflat pe locul 7 al listei PSD pentru Camera Deputatilor din Dolj, insa nu a fost ales. Flori are un proces la ICCJ cu Agentia Nationala de Ingritate care il acuza de conflict de interese pentru ca a fost, in perioada 2009-2013, in conflict de interese pentru ca era membru in consiliul de administratie al firmei de utilitati din Isalnita.

Rares Trisca, noul secretar de stat din Ministerul Sanatatii, este medic chirurg la Bistrita.

Inainte de a fi numit, joi, secretar de stat in Ministerul de Interne, comisarul-sef Viorel Stefu a fost sef al inspectoratelor judetene de politie din Buzau si Ialomita. In noiembrie 2016, Stefu a fost cooptat in conducerea IGPR, unde a ocupat postul de sef al Directiei de Investigatiei Criminale.

Livia Manuela Onofrei a fost numita de Sorin Grindeanu presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptiei. Onofrei a lucrat ca asistent social la primaria Botosani si a ocupat apoi postul de consilier superior la Ministerul Sanatatii, in Directia Generala de Asistenta Medicala si Sanatate Publica.

Noul presedinte al Agentia pentru Agenda Digitala, Liviu Cozmin Stoica, a fost consilier judetean in Dambovita, iar in august 2015 a devenit city manager in Targoviste. La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a candidat de pe locul 5 al listei PSD pentru Senat din Dambovita.