Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare a Codului Fiscal si pe cea privind reforma in domeniul sanatatii, a informat joi dimineata Cotroceniul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful statului a declarat miercurica a decis sa promulge legea prin care se elimina impozitul pentru pensiile sub 2000 lei si plata CASS pentru toate pensiile, adaugand ca luat aceasta decizie ca urmare a discutiei pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul de Finante Viorel Stefan.

"Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi, am decis sa promulg aceasta lege in zilele urmatoare" a fost raspunsul lui Iohannis, intrebat ce va face in privinta proiectului votat de Camera Deputatilor pe 5 ianuarie.

Proiectul a trecut de plen cu 207 voturi "pentru" si 29 "impotriva". Deputatii USR au fost cei care s-au impotrivit proiectului, motivand faptul ca, in realitate, se maresc pensiile medii si mari si nu cele mici, in timp ce PNL a anuntat ca sustine eliminarea impozitelor pentru toate pensiile.

De altfel, presedintele PNL Raluca Turcan a declarat ca liberalii vor depune un proiect de lege in acest sens.