Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, John Boehner, a salutat miercuri conduita exemplara a Romaniei in calitate de membru NATO, aliat si partener al Statelor Unite in cadrul unei intalniri cu ambasadorul Romaniei la Washington, George Cristian Maior, potrivit Agerpres.

Boehner a facut o vizita la sediul Ambasadei Romaniei in SUA impreuna cu fostul lider al majoritatii republicane din Senat, Trent Lott, si fostul congresman republican Jack Kingston, in prezent membru al echipei de coordonare a tranzitiei presedintelui-ales Donald Trump.

Conform comunicatului, delegatia republicana a discutat despre prioritatile de cooperare romano-americane in contextul apropiatei instalari la Washington a viitoarei administratii republicane.

Ambasadorul Romaniei a pus in valoare aspectele cele mai importante care definesc continutul relatiei de parteneriat strategic dintre Romania si Statele Unite, insistand asupra faptului ca elementul de incredere este primordial in evaluarea perspectivelor de dezvoltare a cooperarii dintre cele doua tari.

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a pledat cauza intaririi Aliantei Nord-Atlantice, prin contributia asumata a fiecaruia dintre statele membre, aratand ca sprijinul si angajamentul american raman fundamentale pentru securitatea, stabilitatea si prosperitatea Europei si a comunitatii euro-atlantice.

De asemenea, politicienii americani au aratat ca puterea relatiei romano-americane se masoara prin proiecte de cooperare comune, precum gestionarea sistemului de aparare anti-racheta, eforturile de lupta impotriva terorismului, mentinerea unui nivel inalt de expertiza in domenii precum securitatea energetica si cibernetica.

Politicienii americani au mai apreciat ca, pe toate aceste paliere, experienta cooperarii cu Romania a atins standarde de excelenta si au subliniat intentia de a continua sa sprijine dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si SUA, in corelare