Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti un cod galben si doua portocalii de ninsori, viscol si polei, valabile pentru aproape toata jumatatea estica a Romaniei.

Cod galben si portocaliuFoto: ANM

Codul galben va incepe marti, ora 21.00 si are o durata de 24 de ore, atentionarea vizand ninsori moderate cantitativ si local viscolite.

In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii.

In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Unele intensificari ale vantului vor fi si in Oltenia, spulberand trecator zapada.

Primul cod portocaliu este valabil de marti, ora 22.00, pana miercuri, ora 8.00 dimineata si se refera la viscol puternic si polei.

Pe parcursul noptii de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) in judetele Constanta si Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar si precipitatii mixte ce vor depune polei.

Al doilea cod portocaliu se refera la viscolul puternic ce va aparea in alte cinci judete si este valabil de marti ora 23.00 pana miercuri ora 15.00.

In noaptea de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70...80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.