Situatia de pe autostrada A2 si cea privind alimentarea cu energie sunt cele mai grave probleme inregistrate in prezent din cauza vremii nefavorabile, a declarat premierul Sorin Grindeanu la comandamentul de iarna convocat sambata, potrivit Agerpres.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

"In continuare avem probleme. Mie mi se pare ca cele mai grave in acest moment, care trebuie a fi gestionate, sunt doua si anume - situatia de pe A2 (...) si, de asemenea, cea de alimentare cu energie. Situatia e inspre bine. Daca ieri am avut un varf de 160.000 de abonati fara curent electric, astazi in jurul orei 13,00 (...) erau aproape 50.000, acum suntem sub 20.000", a spus Grindeanu, la videoconferinta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, convocata sambata la sediul MAI.

Premierul Grindeanu a multumit celor care s-au implicat in aceste zile pentru gestionarea situatiilor de urgenta.

"Marea majoritate s-au implicat asa cum trebuia pentru gestionarea situatiilor de urgenta aparute", a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a atras atentia ca este important sa se actioneze in continuare in domeniul alimentarii cu energie.

"E important sa se actioneze pe acest domeniu, pentru ca deja sunt multe ore de cand sunt acesti abonati fara curent electric, mai ales ca o sa avem in urmatoarele trei zile pe intreg cuprinsul tarii temperaturi scazute, vreme geroasa", a precizat Grindeanu.

Totodata, premierul a vorbit despre "doua vesti bune".

"Avem si doua vesti bune, si anume faptul ca ceea ce a fost o situatie critica ieri, in Tulcea, cu o gravida care a fost transportata de urgenta, cu ajutorul ISU, a nascut o fetita, e sanatoasa, totul e in regula. Si mai mult decat atat, la Constanta, in aceasta dimineata, cu ajutorul unei echipe de paramedici SMURD, intr-o senilata, s-a nascut un baietel sanatos. (...) Sunt in regula si mamele, si copiii", a precizat Grindeanu.