Interventiile fortelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost orientate, in ultimele 24 de ore, in primul rand catre protejarea de vieti omenesti, aproape 500 de persoane blocate pe caile rutiere fiind salvate pe parcursul noptii, a declarat, sambata, Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, citata de Agerpres.

"In ultimele 24 de ore, interventiile fortelor MAI alaturi de celelalte autoritati au fost orientate in primul rand catre protejarea si salvarea de vieti omenesti. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a solicitat ca acestea sa ramana prioritatile tuturor efectivelor care se afla si la aceasta ora in teren. Din momentul emiterii primelor avertizari de vreme severa, au fost dislocate forte si mijloace ale MAI din judetele care nu erau vizate de avertizarile meteorologice in zonele cu ninsoare si viscol", a spus Dajbog, intr-o declaratie de presa.

Ea a mentionat ca, pe tot parcursul noptii de vineri spre sambata, peste 7.500 de angajati ai MAI cu aproximativ 4.600 de mijloace tehnice au actionat in Bucuresti si in cele 14 judete afectate pentru a sprijini populatia si autoritatile locale si a inlatura efectele fenomenelor meteorologice.

"Pe timpul noptii au fost salvate 490 de persoane, dintre care 50 de copii, care erau blocate pe caile rutiere. Totodata, in judetele afectate au fost efectuate 1.169 de interventii medicale de catre SMURD si serviciile de ambulanta. Printre persoanele salvate se afla 31 de gravide si trei persoane dializate", a precizat Dajbog.