Ambulanta ramasa inzapezita, vineri seara, in judetul Buzau a ajuns la bebelusul de patru luni cu febra si la barbatul de 68 de ani cu dispnee, transportandu-i la spitalul din Ramnicu Sarat, unde bolnavii au fost preluati de medicii de garda, relateaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, George Cretu, ambulanta plecata cu doua utilaje de deszapezire a reusit sa ajunga la cei doi bolnavi pe care i-a preluat si i-a adus la spital in jurul orei 21.45, dupa o interventie care a durat mai mult de doua ore.

'

"Pe tot parcursul drumului care a durat aproximativ doua ore medicii de pe ambulanta au tinut legatura telefonic atat cu barbatul de 68 de ani cat si cu parintii copilului de patru luni carora le-au recomandat administrarea de antitermice care au dus la imbunatatirea starii generale a bebelusului", a precizat Cretu.

Cei doi pacienti din localitatea Ramnicelu au fost transportati la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat, unde au fost preluati de medicii de garda.

Distanta dintre municipiul Ramnicu Sarat si comuna Ramnicelu este de aproximativ sapte kilometri.

Autosanitara de la Serviciul Judetean de Ambulanta Buzau fusese solicitata sa intervina in localitatea Ramnicelu. Ambulanta era insotita de o autofreza care curata drumul de zapada, insa la un moment dat din cauza troienelor salvarea nu a mai putut inainta.

In aceste conditii, in zona a fost solicitat sa intervina un utilaj de deszapezire de la Drumuri Nationale.

Codul portocaliu de viscol, care a intrat in vigoare vineri, la ora 02.00 si a fost emis initial pana la ora 18.00, a fost prelungit pana la ora 23.00, pentru judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea.

In cele opt judete, viscolul va continua sa fie puternic, rafalele vantului vor atinge si temporar vor depasi 70-85 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri si troienind zapada.