Din cauza vremii, unele trenuri au avut si peste doua ore intarziere pe rutele Bucuresti-Craiova si Galati-Bucuresti, in timp ce la Constanta circulatia feroviara este oprita. Pentru cei care trebuie sa plece cu trenul exista cateva link-uri utile: cel la care se poate vedea in timp real unde se afla orice tren, dar si webcam cu tabelele de plecari/sosiri din cateva gari mari.

UPDATE La ora 16.45 un tren de la Timisoara catre Bucuresti avea 270 de minute intarziere, iar un tren de la Deva catre Bucuresti are 170 de minute intarziere. Cateva trenuri pleaca cu intarziere din Gara de Nord: un tren catre Ploiesti Sud are 70 de minute in plus la plecare, iar unul catre Cluj, 50 de minute.

CFR mai spune ca, incepand cu ora 15:00, s-a asigurat legatura feroviara intre Bucuresti si Constanta cu trenurile: IR 12890 Constanta (plecare ora 15:00) ¬ Bucuresti Nord si IR 12891 Bucuresti Nord (plecare ora 15:25) - Constanta.

Circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna, iar viteza de circulatie a trenurilor a fost adaptata la temperaturile scazute inregistrate la nivelul solului, spun reprezentantii CFR, compania anuland 79 de trenuri din cauza vremii.

Circulatia este restrictionata pe cateva linii: Lehliu-Constanta, Ciulnita-Calarasi, Rosiori-Turnu Magurele, Tandarei-Fetesti si Alexandria-Zimnicea. Lista completa o trenurilor anulate poate fi consultata aici.

Trenul Regio 9001 Bucuresti-Craiova are intarziere 130 de minute, dupa ce a plecat cu doua ore intarziere din Bucuresti.

Trenul IR 1636 Constanta-Brasov are aproape doua ore intarziere, iar trenul IR 1572 Galati-Bucuresti are 105 minute intarziere.

UPDATE: La ora 14.00 CFR a trimis date despre situatia din teren

SRCF Bucuresti/Craiova/Iasi/Constanta:

- precipitatii: ninge viscolit

- vizibilitate: 20-500 m

- strat de zapada: 10-40 cm si suluri de zapada de 40 cm

- vant: 30-80 km/h

- temperatura in sina: -4-10 grade

Actiuni de deszapezire:

- 795 de angajati

- 18 pluguri activate - Videle, Lehliu - Sarulesti Fir2, Piatra Olt, Rosiori Nord, Depourile Adjud, Buzau, Galati, Constanta - Mangalia, Tulcea Oras, Fetesti, Fetesti - Tandarei Fir 1, Medgidia - Baia Dobrogei, Slobozia Veche - Andrasesti.

Trenuri anulate: 62 trenuri de calatori anulate din totalul de 1774 trenuri/zi

Circulatte in conditii de restrictii:

- SRCF Galati - interzis circulatia cu automotoare si DHC

- SRCF Constanta - se circula cu locomotive diesel

Sectii unde trenurile circula tractate cu locomotive Diesel:

- Rosiori-Tg Magurele

- Alexandria-Zimnicea

- Banu Maracine-Caracal fir II ￯ RV 60 km/h

- Buzau-Faurei fir II

- Ciulnita-Calarasi

- Lehliu-Constanta

- Tandarei - Fetesti

- Craiova-Caracal