Viscolul a dus vineri la inchiderea A2 si a tuturor drumurilor nationale din Braila, Calarasi, Constanta si Ialomita. Au fost inchise numeroase DN si in Buzau, Vrancea, Galati, Ilfov, Tulcea, Giurgiu, Galati si Buzau. Vineri au fost sub cod rosu de viscol judetele Constanta si Tulcea (pana la ora 18.00) si Buzau, Braila si Vrancea (pana la ora 13.00), Ialomita si Calarasi (pana la ora 16.00). Zeci de trenuri au fost anulate, iar pe aeroportul Otopeni s-a decolat cu intarzieri de pana la o ora.

Viscol in mare parte din taraFoto: Facebook / ISU

LIVETEXT, evenimentele de vineri:

16.33 La acest moment mai este valabil, pana la ora 18.00 un cod rosu de viscol pentru nord-estul judetului Constanta si estul judetului Tulcea. De asemenea, tot pana la aceeasi ora mai este in vigoare un cod galben de vant puternic, valabil pentru zonele de campie din Bihor, TImis si Arad.

16.26Numarul curselor anulate pe Aeroportul Otopeni a ajuns la 19, potrivit Digi 24.

15.54Peste 90 de persoane au fost salvate de pompierii constanteni, pana vineri dupa-amiaza, de pe drumul care leaga Constanta de Valu lui Traian, acestea fiind blocate timp de mai multe ore in autoturisme, autocare si microbuze ramase in zapada. Multi oameni si-au abandonat masinile si au fost transportati pana la intrarea in municipiu, unde au fost asteptati de catre rude sau prieteni. (News.ro)

15.22Codul portocaliu de viscol, prelungit in opt judete pana la ora 23.00. Cod galben in Capitala si 19 judete

14.48 Raed Arafat: In jur de 20 - 30 de masini sunt blocate pe autostrada A2, iar in prezent se intervine pentru evacuarea persoanelor din ele.

14.23Un numar de 282 de localitati din toate zonele tarii nu erau alimentate energie electrica, potrivit calculelor News.ro, pe baza situatiilor de la ora 12.00 publicate de companiile de distributie a energiei.

14.20O femeie de 57 de ani cu probleme cronice a fost descoperita decedata in locuinta, informeaza ministrul de interne, Carmen Dan. Ambulanta a plecat cu vola in fata, ajungand in locuinta femeii din Amara dupa ora 11.00.

13.19 Toate drumurile nationale si autostrazile din zona de nord a Bulgariei sunt inchise pe toate directiile, pentru toate tipurile de mijloace de transport, informeaza Politia de Frontiera.

In acelasi timp, circulatia din/spre orasele Ruse, Silistra si Dobrici din R. Bulgaria este inchisa pentru toate categoriile de mijloace de transport, precum si circulatia vehiculelor de marfa din zona Calafat - Vidin, catre interiorul Bulgariei.

13.10Peste 50 de persoane sunt in continuare blocate in autoturisme ramase inzapezite pe drumuri din judetul Constanta, iar pentru scoaterea acestora intervin echipaje de pompieri, militari, dar si utilajele de la Drumuri Nationale si de la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri.

13.08Din cauza vremii rele unele trenuri au intarzieri de peste doua ore. Pe cateva rute circulatia este restrictionata

12.47Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a trimis mijloace suplimentare de interventie catre judetele Buzau, Calarasi, Ialomita, Braila si Vrancea, afectate de fenomenele meteo periculoase.

12.29Armata ajuta in zonele dobrogene lovite de viscol. MApN este pregatit sa intervina cu 2.600 de militari si 400 de mijloace tehnice

11.29 13 curse au fost anulate pe Aeroportul Otopeni, informeaza Digi 24. Potrivit sursei citate, cele mai multe curse anulate sunt de la Wizz Air, Ryanair si Tarom

11.11 Deszapezirea pe strazile secundare din Capitala este facuta in proportie de cel putin 30 - 40%, au informat vineri reprezentanti ai operatorilor de salubritate din fiecare sector, care promit un procent de 100% pana in jurul orei 19,00. Astfel, in sectorul 1 s-a raportat primarului general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarna, o deszapezire pe strazile secundare de 30 - 40%, in sectorul 2 - 65%, sectorul 3 - 70-80%, sectorul 4 - 75-80%, sectoarele 5 si 6 - cate 50%

10.23La aceasta ora sunt inchise 50 de sectoare de drumuri nationale (europene) si A2, potrivit IGPR.

10.16 Situatia zborurilor de pe Aeroportul Otopeni,AICI. Tabela din Gara de Nord din Bucuresti,AICI.

10.07 Situatia drumurilor nationale inchise la ora 10.00,AICI

10.00Raed Arafat: 622 de persoane care necesita dializa au fost evacuate preventiv. Aceeasi masura s-a luat si pentru 126 de gravide.

9.51Codul rosu de viscol pentru judetele Braila, Buzau si Vrancea a fost prelungit pana la ora 16.00.

9.43 Toate cursele feroviare au fost suspendate in Constanta, judet in care si toate drumurile sunt inchise.

09.31Traficul rutier pe toate categoriile de drumuri din Tulcea a fost suspendat vineri, din cauza ninsorii abundente si a viscolului puternic.

09.21 Galati: Doua drumuri nationale si patru judetene sunt inchise, iar 250 de gospodarii din comuna galateana Ivesti nu au energie electrica. Travesarea Dunarii cu bacurile, suspendata (Agerpres)

9.12Balea Lac, peste un metru jumatate de zapada, cel mai mare strat din Romania. Risc mare de avalansa

08.56Probleme mari in transporturile europene din cauza ninsorilor si gerului

08.50Braila: Toate evenimentele de Boboteaza pe Faleza Dunarii se anuleaza din cauza viscolului puternic, potrivit primarului Marian Dragomir, citat de Agerpres.

08.45Slujba de Boboteaza din Constanta a fost anulata. Agheasma a inghetat in cele 17.000 de peturi

08.30Toate drumurile din Ilfov, inchise circulatiei din cauza viscolului (IGPR)

08.25 Cod rosu de viscol in sase judete: Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi. Se vor semnala: intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 km/h, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero.

Codul rosul este valabil pentru sud-estul judetului Buzau, jumatatea sudica a judetului Braila, jumatatea sud-vestica a judetului Tulcea, vestul judetului Constanta si cea mai mare parte a judetelor Ialomita si Calarasi.

08.2041 de trenuri care circula prin sud-estul tarii au fost anulate din cauza viscolului, anunta CFR Calatori.

08.17Din cauza operatiunile de dejivrare, cursele aeriene pleaca de pe Optopeni cu intarzieri de 30-60 de minute, a declarat la Digi 24, Valentin Iordache, purtator de cuvant al Aeroportului Henri Coanda. ￯In aceste conditii dificile, putem spune ca situatia este foarte buna￯, a spus Iordache, adaugand ca se intervine constant pentru curatarea zapezii de pe piste.

08.05INFOTRAFIC Sunt inchise A2 si drumuri judetene din noua judete

08.00Sunt inchise din cauza vicolului toate drumurile din Ialomita si Calarasi.

07.55Cod rosu de viscol in Buzau de la ora 9.00 la ora 14.00, a anuntat Aurelia Mitrea, Prefect de Buzau la Digi 24.

07.40Toate drumurile nationale si judetene din Constanta sunt inchise.Trei sferturi din judetul Constanta, adica peste 75 de localitati, nu au curent electric. In total sunt peste 15 000 de abonati fara energie electrica, a spus Anca Chirita, purtator de cuvant al ISU Constanta, la Digi 24. Este inchis si aeroportul Kogalniceanu.

07.15Toate drumurile nationale din judeutl Braila sunt inchise de la ora 7.00, transmite Digi 24.

-----

Patru portiuni de drumuri nationale din judetul Buzau sunt inchise si ele.

Acestea sunt DN 2B Buzau - Braila, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, DN 2 E85 Buzau - Ramnicu Sarat si DN 2C Buzau - Slobozia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, George Cretu, drumurile au fost inchise de catre autoritati din cauza viscolului si a vizibilitatii reduse pentru a evita aparitia unor blocaje, scrie news.ro.

Din cauza conditiilor meteo, mai multe masini au derapat in noaptea de joi spre vineri, oamenii avand nevoie de ajutor pentru a putea misca autovehiculelor.

Printre acestea se numara si un microbuz de transport persoane care mergea catre Braila si care a derapat in satul Bentu, comuna Galbinasi. Autovehiculul a fost scos din zapada cu ajutorul unui utilaj, apoi si-a continuat drumul.

In localitatea buzoiana Padina, circa 600 de gospodarii nu au current electric, din cauza unei avarii aparute urmare a vantului puternic.

In judetul Giurgiu, a fost inchis DN 5 Bucuresti - Giurgiu.

De asemenea, sunt probleme din cauza viscolului si in judetul Vrancea, unde sunt inchise DN 2N Bogza - Dumbraveni, DN 23A Gologanu - Ciorasti, precum si DN 23B Maicanesti - Ciorasti.

Sunt inchise si doua portiuni de drumuri nationale din judetul Braila: DN 2B Buzau - Braila si DN 22 Ramnicu Sarat - Braila.

Totodata, este inchis si tronsonul de la Bucuresti pana la kilometrul 144 al Autostrazii A2.

Potrivit Politiei Romane, sunt si drumuri inchise pe un singur sens.

Astfel, in judetul Teleorman, se circula pe un singur sens al DN 51 Izvoarele - Zimnicea.

De asemenea, sunt restrictii pentru masinile de mare tonaj, in judetul Giurgiu, pe DN 5B Giurgiu - Ghimpati si in judetul Galati, pe DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B, DN 22B.

De la ora 1.30 sunt inchise si toate porturile de la Marea Neagra si tot din cauza vremii au fost anulate 27 de trenuri pe Ruta Bucuresti - Constanta, precum si o cursa aeriana Bucuresti - Istanbul, conform sursei citate.

Bucurestiul si 11 judete sunt de la ora 02.00 pana la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judete din estul, sudul si centrul tarii au fost atentionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil pana vineri seara.

De vineri si pana la inceputul saptamanii viitoare, vremea va fi geroasa, iar temperaturile minime vor fi frecvent intre minus 25 si minus 15 grade.