Bucurestiul si 10 judete se afla, vineri, incepand de la ora 2:00 pana la ora 18:00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judete din estul, sudul si centrul tarii se afla sub avertizare cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seara pana vineri seara.

Cod portocaliu si cod galben de viscolFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Avertizarea cod portocaliu este valabila de vineri de la ora 2:00 pana la ora 18:00 si vizeaza viscol puternic.

Astfel, in a doua parte a noptii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) si in cursul zilei de vineri (06 ianuarie), in Municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70...85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada, potrivit meteorologilor.

De asemenea, in intervalul joi, ora 22:00 - vineri, ora 20:00, vor fi ninsori insemnate cantitativ si local viscolite (cod galben). Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

Va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50-70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80-90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.