Cabinetul condus de premierul Sorin Grindeanu se reuneste miercuri seara, la ora 21.00, in prima sedinta de guvern dupa investirea in functie. La sedinta noului Executiv va participa si liderul PSD, Liviu Dragnea.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

Televiziunile de stiri au difuzat imagini cu sosirea membrilor Guvernului la Palatul Victoria - dupa ce, cu putin timp in urma, au plecat de la Palatul Cotroceni, unde au depus juramantul de investire in fata sefului statului -, iar primul care a intrat in sediul Guvernului a fost Liviu Dragnea.

UPDATE 21.30 Grindeanu, la prima sedinta de Guvern: Campania a trecut, deja intram in paine si trecem la fapte

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis ministrilor din Cabinetul sau, la inceputul primei sedinte a noului Guvern, ca trebuie sa intre "in paine" si sa treaca la fapte, relateaza Agerpres. "Campania a trecut, deja intram in paine si trecem la fapte", a spus Grindeanu.

Sedinta de Guvern a inceput in jurul orei 21.15.

"Astazi avem pe ordinea de zi (...) doua puncte. Un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si un proiect de ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri in domeniul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a functiona cum trebuie ca si guvern si, in al doilea rand, pentru a da posibilitatea Parlamentului in zilele urmatoare sa adopte acest proiect de lege. (...). Avem toate avizele pentru cele doua", a spus Sorin Grindeanu.

El a fost insotit pana in fata salii de sedinta de catre liderul PSD Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. Cei doi i-au urat succes noului premier.

Totodata, intrebat ce simte la instalarea noului Guvern, Dragnea a raspuns: "Foarte multa speranta".

Grindeanu, catre ministri: Preluati ministerele joi dimineata; vineri - sedinta de guvern

Premierul Sorin Grindeanu le-a spus, miercuri seara, ministrilor sai sa-si preia, joi dimineata, ministerele, urmand ca vineri sa aiba loc urmatoarea sedinta de guvern, transmite Agerpres.

"Maine dimineata, la ora 09.00, fiecare ministru merge si preia ministerul pentru care a fost votat in Parlament. Va rog sa faceti un inventar in fiecare minister astfel incat vineri, cand vom avea urmatoarea sedinta de guvern, sa le prezentati", a declarat Grindeanu, in debutul sedintei de guvern.

El i-a felicitat pe ministri pentru votul din Parlament.

"Azi suntem la prima sedinta de guvern. Subliniez responsabilitatea care apasa pe umerii fiecaruia dintre noi. O responsabilitate data de votul romanilor din 11 decembrie, de votul de azi din Parlament si care ne obliga la a pune in aplicare programul de guvernare 2017-2020", a mai spus premierul.

UPDATE: Agentia News.ro relateaza ca noii ministri au ajuns la Guvern, miercuri seara, cu trei microbuze, in care se aflau si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.

Potrivit sursei citate, primii care au coborat din cele trei microbuze au fost premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. Ei au fost intampinati la intrare de catre Dacian Ciolos, care i-a insotit in cladirea Guvernului.

In timp ce urca pe scari, unul dintre ministri, Toma Petcu, ministrul Energiei, s-a impiedicat si a cazut pe treptele de la intrarea in Guvern, insa a reusit sa se ridice repede.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de investitura din partea celor doua Camere ale Parlamentului. Noii ministri au depus apoi juramantul de investire in functie la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.