30 de copii sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, iar medicii spun ca "sunt cateva cazuri cu complicatii", potrivit News.ro. Cei mai multi dintre copiii internati nu au fost vaccinati, unii neinplinind inca varsta de imunizare.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro ca o epidemie de rujeola a izbucnit in judetul Timis in luna decembrie.

"Sunt 30 de copii internati cu rujeola, dar epidemia a izbucnit in luna decembrie. Acum avem un numar mare de copii internati cu rujeola, care au fost internati pe toata perioada sarbatorilor. In decembrie au inceput sa fie multi parinti care au venit la noi, pentru ca sunt speriati, sunt multi care fac boala si noi suntem obligati sa ii internam, conform definitiei pe caz data de Ministerul Sanatatii", spuneVirgil Musta.

O parte dintre copiii internati au complicatii, cele mai frecvente fiind pneumoniile, bronhopneumoniile, otitele supurate: "Sunt cateva cazuri cu complicatii, dar majoritatea sunt fara complicatii. Cele mai frecvente sunt suprainfectiile bacteriene pe mucoasele inflamate de rujeola, adica pneumonii, bronhopneumonii, otite supurate. Cele mai severe sunt pneumoniile date de virus, pneumonia rujeolica si encefalita, insa din fericire nu am avut astfel cazuri de encefalite. In rujeola nu exista un tratament specific. Se da tratament de intarire a organismului si simptomatic, in functie de ce simptome are. Daca face suprainfectie bacteriana, atunci se dau antibiotice", a mai precizat Virgil Musta.

Cei mai multi dintre copiii internati la spitalul din Timisoara nu au fost imunizati pentru ca, spun medicii, fie provin din colectivitati in care nu se vaccineaza, fie nu au varsta la care se face vaccinul impotriva rujeolei.

In judetul Timis, anul trecut, doi copii au murit din cauza rujeolei.

Anul trecut, pana pe 29 decembrie, la nivel national au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeola in 33 de judete, iar dintre acestea noua copii au decedat, trei avand varste mai mici de un an.

Cele mai multe cazuri de rujeola au fost inregistrate in judetele Arad (462) Caras-Severin (345), Timis (296), Mures (256), Bistrita-Nasaud (129) si Dolj (110), potrivit Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile.