49 de persoane au avut nevoie de ajutor medical dupa ce s-au accidentat pe partiile din Poiana Brasov, Predeal si Bran, in primele doua zile ale anului, 10 dintre acestea fiind transportate la spital cu fracturi, in timp ce restul au suferit rani usoare. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Ciprian Sfreja, citat de News.ro, in primele doua zile ale anului au avut loc 22 de interventii SMURD pe partiile din Poiana Brasov, Predeal si Bran.

In total 27 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor dupa ce au suferit accidente pe partii.

Si Serviciul de Ambulanta a avut 22 de solicitari si a acordat asistenta la tot atatea persoane.

Potrivit medicilor, accidentarile nu au fost foarte grave, majoritatea ranitilor suferind traumatisme si lovituri usoare la cap in urma cazaturilor pe partia de schi sau la sanius. Zece persoane au ajuns totusi la urgenta dupa ce au suferit fracturi la maini sau picioare.

In perioada vacantei de sarbatori, si salvamontistii din statiunea hunedoareana Straja au intervenit in aproape 70 de cazuri, dintre care 30 au necesitat evacuarea cu ambulanta sau cu echipajele SMURD. Interventiile salvamontistilor au fost ingreunate din cauza numarului mare de turisti din statiune si a drumului foarte aglomerat.