48 cetateni irakieni, care intentionau sa intre ilegal in tara ascunsi in compartimentul de marfa al unui camion incarcat cu ciocolata, au fost descoperiti la granita in Giurgiu, informeaza Politia de Frontiera.

Irakieni incercand sa intre ilegal in RomaniaFoto: Politia de Frontiera

Vineri, ora 19.23, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul bulgar Dimitrov N., in varsta de 42 ani, la volanul unui autocamion inmatriculat in Bulgaria. Conform documentelor de insotire a marfii, acesta transporta cutii cu drajeuri de ciocolata, din Bulgaria catre o societate din Ungaria.

In baza analizei de risc, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera romani si bulgari a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal.

Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfa, iar in interiorul acestuia au fost descoperite ascunse un numar de 48 de persoane - 17 minori, 9 femei si 22 de barbati.

In cadrul cercetarilor preliminare, s-a stabilit ca sunt cetateni irakieni, adultii au varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, iar dintre minori, cel mai mic avea numai cateva luni.

Migrantii au declarat ca doreau sa ajunga in Ungaria, iar soferul camionului ca nu avea cunostinta despre prezenta acestora in compartimentul marfa al autovehiculului.

Conform protocolului romano - bulgar, soferul bulgar si cetatenii irakieni au fost preluati de Politia de Frontiera Bulgara, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun, mai transmite Politia de Frontiera.