Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a mobilizat 25.000 de politisti, pompieri, jandarmi si politisti de frontiera in perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru prevenirea si descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar si pentru combaterea infractiunilor grave, transmite Agerpres.

Potrivit MAI, politistii si jandarmii vor acorda o atentie deosebita zonelor aglomerate din noaptea de Revelion, cand vor fi organizate 143 de manifestari publice si unde, potrivit estimarilor, numarul de participanti ar putea ajunge pana la 300.000.

Peste 1.700 de politisti rutieri vor fi prezenti in fiecare zi pe principalele artere de circulatie pentru prevenirea accidentelor si pentru fluidizarea traficului, dar si pentru a-i depista pe conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau care circula cu viteza peste limita legala.

De asemenea, peste 5.500 de pompieri, cu mijloacele tehnice specifice, vor fi zilnic la datorie. Peste 320 de echipaje SMURD si ambulante sunt pregatite sa intervina pentru acordarea primului ajutor medical.

In statiunile montane vor actiona peste 200 de jandarmi pentru a interveni in sprijinul turistilor.

Inspectoratul General de Aviatie al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave pentru transportul de urgenta al persoanelor care au nevoie de ingrijiri medicale, precum si pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative.

La nivelul MAI va functiona permanent Centrul National de Conducere Integrata pentru monitorizarea oricaror situatii de risc pentru populatie si coordonarea actiunilor structurilor MAI, mentioneaza sursa citata.