Postul Romania TV a difuzat joi seara o noua inregistrare video cu Sebastian Ghita, cautat de autoritati si dat in consemn la frontiera din 21 decembrie, pentru ca nu a respectat obligatiile controlului judiciar pe cautiune in dosarul sau de coruptie. In inregistrare, Ghita continua acuzatiile la adresa DNA si sustine ca "toate dosarele cu patroni de media au fost masluite".

Sebastian Ghita, intr-o inregistrare difuzata de RTVFoto: Captura Romaniatv.net

Fostul deputat Sebastian Ghita sustine in inregistrarea video ca a fost folosit de Laura Codruta Kovesi in dosarul Realitatea - Vintu.

"Am vazut cu ochii mei ce a facut Laura Codruta Kovesi in cazul Realitatea Media. Isi dorea un caz spectaculos si m-a folosit pentru a fabrica un dosar. Am auzit despre cazul lui Dan Voiculescu de la fostul presedinte Basescu. Mi-a spus ca are inregistrari cu felul in care s-a planuit, s-a executat, s-a organizat inchiderea lui Dan Voiculescu. La fel, am date si informatii despre felul in care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sarbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost masluite, aranjate", afirma Ghita.

Acesta mai spune ca, in cazul sau, "totul a inceput cu numirea unui ofiter nou la SRI Prahova", in persoana lui "Sabin Iancu", care l-a "selectat pe procurorul Negulescu (Mircea Negulescu, care i-a instrumentat dosarele, n.r.) sa faca treburile murdare".

Pentru sustinerea acestor afirmatii, Sebastian Ghita prezinta o inregistrare audio intre o persoana "M.N." si o alta persoana neidentificata in care este pomenit "Iancu".

"Iata ca binomul exista, aceasta relatie e mai mult decat demonstrata", concluzioneaza Ghita.

Nu este pentru prima oara cand aceste presupuse inregistrari sunt difuzate in presa. Este vorba de o inregistrare publicata initial de fostul senator Daniel Savu (membru PRU si fost ofiter SRI) pe blogul lui, in 18 septembrie 2016. Iata mai jos transcriptul acestei inregistrari, potrivit fostului senator Savu. (adnotarile cu rosu ii apartin lui Daniel Savu).

"– M.N. : Claudia Tănase…da ? Claudia ! Hm ?

– Interlocutor: Da tu ai încredere în Claudia asta ?

– M.N.: Da ! Claudia mi l-a dat pe Bădescu, pe nașul, ca să fim ok, așa !

– Interlocutor : Ea ți l-a dat pe Bădescu ?

– M.N.: Ea cu Tănase, da !

– Interlocutor : Tu lui Sabin (șeful SRI Prahova) i-ai spus asta, de care ți-a dat …(neinteligibil) ?

– M.N.: Nu…

– Interlocutor : Știa de la tine …

– M.N.: Da. Păi nu ți-a zis ? Ti-a zis !

– Interlocutor : Nu .

– M.N : Știa de la mine, normal, că doar de la cine era să știe ! Da ? Și pe urmă chestia cădomne’, ca Enache, cu presa, cu…

– Interlocutor : Tot Claudia ți-a spus-o ?

– M.N.: Nu, aia știu de la altă lume…Știu de la Pătraru. Mă certa pe mine Pătraru, că dai la doua capete, făceau d’alea, că facem noi….

– Interlocutor : Pătraru nu e prieten cu Saghel ?

– M.N.: Știi, am avut eu o relație cu Claudia, mi-a zis-o Pătraru

– Interlocutor : Mă, nu te-a rugat nimeni !

– M.N.: Mi-a zis Pătraru, mă ! Cum nu m-a anunțat nimeni ?

– Interlocutor: Asta este șantaj, mă !

– M.N. : Păi e șantaj, mă !

– Interlocutor : Dă-l pe Pătraru pentru șantaj, dă-l în p… măsii ….

– M.N.: De ce să-l bag pe Pătraru ? …(neinteligibil)

– Interlocutor : Ce treabă are el că ai regulat-o tu pe Claudia ?

– M.N. Păi eu le regulez pe toate, să moară mama ! Nu pot să stau o oră ! Deci nu pot să mă salut cu o femeie cunoscută pe ….

– Interlocutor: Ăsta-i șantaj ! Ăsta-i șantaj !

– M.N: Știu ! Da, chestia asta o stii numai tu și Sabin (șeful SRI Prahova)!".

In continuarea inregistrarii video, Sebastian Ghita acuza, reluand informatii publicate pe diverse site-uri, inclusiv luju.ro, "date si informatii extrem de grave despre situatia primarului Ploiestiului, Iulian Badescu", respectiv o legatura intre acesta, procurorul Negulescu judecatorul Iulian Dinu si avocata Claudia Tanase.

Ghita i-a acuzat din nou pe procurori ca ameninta cu inchisoarea pentru a obtine denunturi sau ca dau "mita" pedepse mai mici in schimbul acestor denunturi.

"Toate aceste lucruri false inventate ma fac sa cred ca alunecam cu mult prea multa viteza pe o panta mult prea abrupta, ca societate si ca oameni", a afirmat Sebastian Ghita.

"Voi veni in episoadele urmatoare cu noi date, elemente si detalii care sa va faca sa intelegeti cum functioneaza acest sistem, cine sunt sefii si cine sunt beneficiarii", a incheiat Ghita.

Reamintim ca Sebastian Ghita a disparut din 21 decembrie si nu s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, pentru a semna conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar dispus in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.