In Bucuresti a inceput sa ninga usor, miercuri dimineata, in jurul orei 10:00. Meteorologii au anuntat precipitatii slabe in perioada 27 - 28 decembrie, precum si intre 3 si 8 ianuarie. Brigada Rutiera informeaza ca fenomenul "freezing rain" sau "ploaia inghetata" reprezinta un real pericol pentru traficul din Capitala miercuri, astfel ca, din cauza temperaturilor scazute si a caderilor de precipitatii, partea carosabila poate deveni umeda si alunecoasa, existand posibilitatea formarii poleiului.

Brigada Rutiera le recomanda soferilor sa tina cont de mai multe aspecte atunci cand pornesc la drum. Unul dintre acestea este sa se asigure ca parbrizul, geamurile laterale si luneta ofera o vizibilitate foarte buna iar stergatoarele si instalatia de climatizare si dezaburire sunt in buna stare de functionare.

Conducatorilor auto li se mai recomanda sa adapteze maniera de condus la specificul suprafetei carosabile, sa evite franarile si accelerarile bruste, sa pastreze o distanta suficienta fata de autovehiculul din fata, astfel incat sa poata opri in siguranta, in situatia in care acesta incetineste sau opreste brusc.

De asemenea, pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi. Cei angajati in traversarea strazii trebuie sa tina cont ca distanta de franare a autovehiculelor se mareste considerabil, in conditii de carosabil alunecos, transmit reprezentantii Brigazii Rutiere.