Un procuror DNA a cerut marti judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita, dupa ce acesta a incalcat obligatiile controlului judiciar si exista informatii ca a parasit Romania, transmite Agerpres.

Reprezentantul DNA a solicitat magistratilor inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din politie si parchete.

"Avand in vedere elementele de noutate referitoare la faptul ca Sebastian Ghita nu a respectat obligatiile controlului judiciar, respectiv sa fie prezent ori de cate ori i se cere de catre organul judiciar, dar si suspiciunea rezonabila ca inculpatul a parasit tara, va rog sa dispuneti inlocuirea controlului judiciar cu masura arestului preventiv. Sebastian Ghita a dat dovada de rea credinta si a sfidat organele judiciare. Inculpatul a fost citat de organele judiciare pentru a se prezenta in dosarul cunoscut ca Ponta-Blair si nu s-a prezentat", a spus procurorul.

El a mai cerut magistratilor ca, in cazul in care nu sunt de acord cu arestarea preventiva a lui Ghita, sa fie mentinuta interdictia ca acesta sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Sebastian Ghita a fost reprezentat in instanta de trei avocati, care au recunoscut ca nu au reusit sa ia legatura cu fostul deputat.

Unul dintre aparatori, Bogdan Micu, a spus ca l-a sunat pe Ghita, insa acesta nu i-a raspuns si l-a rugat pe fratele acestuia sa ii semneze imputernicirea pentru a-l reprezenta in instanta.

Instanta a ramas in pronuntare pe cererea DNA.